RKC is FC Utrecht de baas in de Domstad

Van te voren stuurde RKCNu al een ludieke tweet de wereld in, waarin FC Utrecht aangaf dat ‘wij beter zijn dan zij’. Uiteraard ging dit niet echt over ons RKC maar achteraf toch ook weer wel. Na een spannende wedstrijd in de Domstad pakten de Waalwijkers namelijk de volle buit van 3 punten terug in de zak naar Waalwijk.

In vergelijking tot de week ervoor, was bekend dat Hans Mulder geschorst was door zijn rode kaart tegen FC Emmen terwijl Spierings juist terugkwam van een schorsing. Meulensteen kreeg weer een kans in de ‘starting Eleven’ terwijl Vermeulen juist het slachtoffer was van de terugkeer van Stijn.

Nadat de wedstrijd om 14:30 uur begonnen was, gebeurde er in een saaie eerste helft eigenlijk weinig. RKC was degene die net voor rust voor het eerst op doel schoot via Bakari. Veel meer dan dat gebeurde er niet. Het publiek in De Galgenwaard maakte dan ook middels fluiten duidelijk hoe hierover te denken en een ander ‘Utreg’ te verwachten na de rust.

FC Utrecht kwam dan ook fel uit de kleedkamer en kreeg na enkele minuten spelen een goede mogelijkheid om de score te openen. Een hard en laag schot van linksback Leon Guwara werd goed gestopt door Vaessen. De thuisploeg zou deze druk echter niet lang vast weten te houden. RKC kreeg later in de tweede helft ook meerdere mogelijkheden. Onder andere Sylla Sow werd gevaarlijk. In de 70e minuut kreeg RKC een vrije trap door een overtreding op Vente. Onze specialist Leemans gaf de bal perfect voor waarna Melle Meulensteen de bal technisch begaafd in de hoek wist te koppen en zodoende de 0-1 op de borden bracht.

Wat resteerde was 20 minuten vooral overleven. FC Utrecht kreeg nog een aantal mogelijkheden waarvan de kopbal van Hoogma de grootste kans op de gelijkmaker was. Gelukkig voor de geelblauwen zat het ook een keer mee en gaven we de voorsprong niet meer weg waardoor de 3 punten een feit waren. Een geweldige prestatie van Grim en zijn mannen waar iedereen met een geelblauw hart uitermate trots op is. Hoop doet leven en dat is precies het gevoel wat er sinds de laatste wedstrijden in Waalwijk aan het groeien is. Op naar het thuisduel tegen SC Heerenveen.