Voorbeschouwing Heracles Almelo – RKC Waalwijk (beker)

Vanavond mogen we voor het eerst dit seizoen aantreden in het bekertoernooi. De tegenstander van vanavond is dezelfde als aankomend weekend in de Eredivisie: Heracles Almelo. In Almelo wordt vanavond al om 18:30 afgetrapt. 

We kunnen met gemengde gevoelens terugkijken op het bekertoernooi de afgelopen jaren. Zo zijn we er een aantal jaar geleden bijvoorbeeld in de eerste ronde al uitgevlogen tegen Helmond Sport, maar kennen we ook successen. Zo wonnen we vorig jaar van NAC en zelfs in Eindhoven van PSV in het bekertoernooi. Hoe mooi deze uitslagen ook zijn, komen we helaas niet vaak al te ver in de beker. De laatste keer dat we écht ver kwamen was in 2010/2011, toen we in de halve finale strandde tegen Ajax.

Zoals gezegd is Heracles ook de tegenstander voor de competitiewedstrijd van aankomend weekend, met als enige verschil dat de competitiewedstrijd zaterdag in Waalwijk wordt gespeeld. Ze zijn daarnaast goed aan de competitie begonnen: met 18 punten uit 11 wedstrijden bezetten ze de 7e plaats in de Eredivisie.

Een mooie kans om te bekijken of er kansen liggen tegen de ploeg van Frank Wormuth, met in het achterhoofd dus de wedstrijd van zaterdag. Wij hier op de redactie zouden de bekerwedstrijd namelijk erg graag opgeven voor een driepunter in de competitie.

De scheidsrechter voor vanavond is Christian Bax, hij floot eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen Sparta (4-0). De assistenten zijn de heren Boonman & Janson. Een VAR is vanavond niet aanwezig, die wordt pas ingezet in latere rondes van het bekertoernooi.

Voor de supporters die vanavond naar Almelo reizen: Niets dan respect, met de afstand en de tijd van aftrap in het achterhoofd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *