“Bij RKC is iedereen het even kwijt. Iedereen!”

Na een maand als deze is het heel moeilijk om positief te blijven. Na twee verschrikkelijke oor wassingen en een hele slechte aflevering van  comedy capers

September begon met iets, wat in ieder geval voor deze RKC-supporter weer wat nieuws was: de interland-break. Ik vind het niks, want ik heb liever dat ze gewoon doorvoetballen. Ach, je kunt het ook zo zien: in ieder geval een weekend niet verloren. Zo moeten onze Rotterdamse vrienden in de Kuip er inmiddels ook over denken. 

De wedstrijden die daar op volgde (PEC-uit en Sparta-uit) zorgde er bij mij toch wel voor dat september uitgroeide tot de maand van de teleurstelling. In het weekend na de uit de hand gelopen bedrijfsborrel van onze Zwolse vrienden, hadden we PEC dubbel zoveel pijn kunnen doen. In plaats daarvan waren onze centrale verdedigers bezig om op het verschrikkelijke ku(ns)tgras de Iraanse aanwinst te laten beginnen met een bak zelfvertrouwen, waar hij tot in mei op kan teren. 

Sparta-uit, op een zelfde ondergrond overigens, was een wedstrijd waarin de achterhoede uitgroeide tot een parodie op een verdediging. Simpele principes als de binnenkant dekken en je tegenstander bijhouden golden niet meer. Sparta had alle ruimte en alle opties en liet tot vier keer ons Ed’tje compleet kansloos. 

Echter, toen moest Vitesse-thuis nog komen. De wedstrijd waar iedereen het even helemaal kwijt was. Spelers, trainer maar ook supporters. Ik heb mij in hogere maten zitten ergeren aan sommige supporters. Ja, het was heel slecht. Ja, het was heel zwak, maar je gaat gewoon niet zitten fluiten. De jongens op het veld spelen niet met opzet zo slecht. Dan had je maar een seizoenkaart voor Ajax moeten kopen. Daar zitten er namelijk heel veel op de tribune, omdat die bijna elke wedstrijd winnen.  Ik zou ook sommige twitterende supporters willen vragen om maar voor Ajax of PSV te worden. Ik heb het hier op deze plek al vaker geschreven, maar dit jaar kun je met geen mogelijkheid een dieptepunt noemen. We zijn nou eenmaal gepromoveerd zonder eredivisiewaardige selectie. Zonder al te veel geld. Dan weet je dat zoiets kan gebeuren.

Er is overigens een uitzondering op deze regel. Als je eerst gewoon stopt met lopen als links back en je wordt daar door de keeper op gewezen en je wil hem ook nog aanvallen, dan ga je gewoon over een lijn heen. In dat geval mag er een boe’tje van het publiek wel vanaf. Gelukkig greep de trainer meteen in, want als je dat niet doet is het een vrijbrief om de club compleet voor lul te zetten. Echt iedereen was het tegen Vitesse dus kwijt.

Toch zijn wij nog steeds niet gedegradeerd en ik ben de beroerdste niet, dus heb ik een kant en klare tip voor Frank en Fred. Overigens een perfecte naam voor een slager duo. Frank und Fred. Ga naar Frankrijk en haal daar twee van die boomlange en sterke donkere verdedigers uit de Ligue 2 die niet kunnen voetballen, maar dus wel sterk en snel zijn. Bied ze een LOI-cursus Nederlands aan, dat heeft onze Frank graag, beloof ze bij handhaving beiden een ton en vertel ze dat als ze de bal hebben ze hem meteen aan een van de twee centrale verdedigende middenvelders(CVM) geven. Over die CVM’s gesproken, laat dan Leemans, Rienstra en Meulensteen uitvechten wie daar mag staan. Vente in de spits voor de triangel Vente-Spierings-Tahiri en ga zo de tweede seizoenshelft met rechte rug en eventueel nog een fatsoenlijke buitenspeler erbij proberen om het lijf te redden.

Het is nog geen winterstop. Komende maand staan 2 van mijn favoriete wedstrijden op het programma: Ajax thuis en een week later Willem II uit. Twee wedstrijden waarvan je bijna zou zeggen: als je die wint, is je seizoen gelukt. Ik ga er voor zitten en ben er natuurlijk bij. Dat ze op zaterdagavond 26 oktober in Tilburg maar snappen dat je je ook kunt verslikken in een stel laven. Tatatada.

[simple-author-box]
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *