Voorbeschouwing VVV-Venlo – RKC Waalwijk

Morgen is het eindelijk zo ver: De eerste wedstrijd van het nieuwe (Eredivisie)seizoen. We reizen af naar “De Koel” in Venlo voor de uitwedstrijd tegen VVV, waar we samen met zo’n 240 mede-supporters hopen minimaal een punt mee terug naar Waalwijk te kunnen nemen.

Er is inmiddels een hoop geschreven over de afgelopen turbulente periode bij de club. Na de geweldige play-off wedstrijden van vorig seizoen is de volledige selectie bij elkaar gebleven en zijn er een aantal nieuwe jongens (van der Sluys, Daneels, Nöstlinger, Hannes, Nieuwpoort) bij gekomen om de selectie een kwaliteitsinjectie te geven. Dit leidde tot een erg goede voorbereiding, waar alleen nipt van NEC (2-1) werd verloren.

VVV, vorig jaar geëindigd op een nette 12e plaats, kende ook een prima voorbereiding. Het verloor met 0-1 slechts nipt van Griekse grootmacht Panathinaikos en verraste met een 2-2 gelijkspel tegen Wolfsburg. Toch zijn er bij VVV enkele wisselingen binnen de selectie, waardoor het afwachten is waar de club dit jaar tot in staat is, de doelstelling voor voor de Venlonaren lijkt ook dit jaar gewoon weer handhaving in de Eredivisie te zijn.

Het is nog even afwachten met welke opstelling we morgen aan de aftrap verschijnen. Met Hannes en Nieuwpoort hebben we centraal achterin een stuk meer keuze, dus het is nog maar te zien welke jongens Fred de trappen van de Koel af stuurt. Wij verwachten echter ongeveer de volgende opstelling:

Vaessen
Gaari – Hannes – Meulensteen – Quasten
Spierings – Rienstra – Tahiri
Maatsen – Bilate – Sow

De scheidsrechter van dienst is Joey Kooij, die we nog kennen van de “remontada” in de returnwedstrijd tegen NEC afgelopen mei (3-0). Hij wordt bijgestaan door de heren Lapar en Inia, de VAR van dienst is de heer Dieperink.

De wedstrijd in De Koel, die morgenavond om 20:45 start, is live te volgen via Fox Sports 1.

Foto: © SuperVakF
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *