RKC werkt met begroting van 7 miljoen euro

RKC Waalwijk werkt dit seizoen met een begroting van 7 miljoen euro. Hiermee heeft het de laagste begroting van alle 18 Eredivisieclubs.

Voetbal International PRO heeft kort voor de aftrap van het nieuwe seizoen onderzocht wat de begroting van alle Eredivisieclubs voor het seizoen 2019/2010 is: Totaal 480 miljoen euro. Met een begroting van 7 miljoen euro staat RKC op de laatste plaats, net onder Fortuna Sittard met een begroting van 7,2 miljoen euro.

De andere promovendi vanuit de Keuken Kampioen Divisie hebben begrotingen van respectievelijk 11 miljoen (Sparta) en 23 miljoen euro (FC Twente). Toch zegt de begroting niet altijd alles over de eindstand van een competitie: RKC was vorig jaar een middenmoter op de ranglijst van begrotingen in de Keuken Kampioen Divisie, maar wist toch promotie naar de Eredivisie veilig te stellen.

Foto: © RKC Waalwijk
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *