Forum

Transfers 22/23
 

[Gesloten] Transfers 22/23

Pagina 5 / 148 Eerste     Laatste
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter
Geplaatst door: @basbrok
Geplaatst door: @ton1989

Jozefszoon is transfervrij weer 🤣 

Fabian.....of Thijs 😜 

Fabuan zou, als hij concessies wil doen aan zijn salaris zomaar eens een optie zijn. Als zijn voetballende kwaliteiten tenminste nog toereikend zijn. Jongen zonder transferwaarde, maar brengt wel een hoop ervaring mee. 

 

Ik heb ook wat huiswerk gedaan in de afgelopen uren. Heb eens in de Keuken kastjes Competitie gesnuffeld naar aflopende contracten.

 

Daar kwam ik tot de volgende spelers die interessant zijn. Wellicht heb ik eerder al namen laten vallen, maar goed kracht van de herhaling zeggen we dan maar!

 

- Amir Absalem, Roda JC. Linksback, soms nog wat onbeholpen, maar redelijk jonge jongen met een ontzettende drive en goede mentaliteit. In mijn ogen beter dan Lutonda en Wouters. Nadeel: Buttner is meer een trapper, die het moet hebben van zijn vermogen om ook een vroege voorzet te geven. Absalem is meer een loper. Kost dus wel concessies aan je tactiek. 

 

- Mohammed Taabouni, Jong AZ. Absolute no-brainer! Een van de beste creatieve spelers uit de Eerste Divisie. Blijf het vreemd vinden dat AZ er niet alles aan doet om hem binnenboord te houden.

 

- Jeremy Helmer, Jong AZ. Dit is een beetje een gok, doordat hij lang geblesseerd is geweest. Vorig jaar heeft hij echter als buitenspeler een grote indruk gemaakt op me. Mocht natuurlijk ook niet voor niks eigenlijk fulltime aansluiten bij AZ. Komt daar nog wel tekort voor, maar is typisch zo'n speler met een krasje die bij RKC kan opbloeien.

 

- Reuven Niemeijer, Excelsior. Aanvallende middenvelder, 38 wedstrijden, 17 goals, 12 assists, zegt eigenlijk genoeg! Zijn potentie viel me al op toen hij nog bij Heracles speelde en stond toen ook op het lijstje van RKC. 

 

- Tobias Pachonik, VVV. Rechtsback, wederom no-brainer. Absoluut beter dan de opties die we nu op rechtsback hebben. 27 jaar en klaar voor een stap naar de Eredivisie.

 

- Joey Sleegers, Eindhoven. Beste speler van de Eerste Divisie? In ieder geval een van de beste. Speelde natuurlijk ooit in de jeugd van RKC, dus wie weet te verleiden tot een rentree in Waalwijk. Inmiddels toch al weer 27 jaar, tijd voor hem om echt eens te laten zien dat hij het ook in de Eredivisie kan.

 

En dan nog 2 namen die ik zeker al eerder genoemd heb:

- Kevin Felida, FC Den Bosch. Minder bepalend dan afgelopen jaar, maar zonder twijfel een van de grootste talenten in de Eerste Divisie. Natuurlijke opvolger van Anita!

 

- Elmo Lieftink, De Graafschap. Fysiek sterk, goede trap, alleen de vraag of hij het tempo in de Eredivisie aan kan.

 

Een fatsoenlijke Eerste keeper in de Keukenkastjes competitie? Die kon ik transfervrij niet vinden! 

Absalem zie ik absoluut niets in persoonlijk. Die zal misschien 5% beter zijn dan Lutonda en Wouters, maar niet van het niveau er boven wat ik vind dat we na moeten streven voor de eerste keus op linksback positie.

 

De rest kan ik me deels in vinden, al is het voor bijvoorbeeld Helmer wel een gok á la Daneels & Kuijpers. Niet dat je dalijk weer met 4 buitenspelers zit die het eigenlijk net niet zijn.

 

Over je laatste zin: We hoeven geen nieuwe eerste keeper. Ik geloof dat niet iedereen daar even blij mee is, maar met Vaessen en Pereira hebben we natuurlijk twee keepers onder contract die zullen gaan strijden om de eerste keeperspositie. Ik weet dat er voor Vaessen wat interesse is, maar die gaat alleen als hij van te voren 100% weet dat hij geen eerste keeper is. Dat lijkt me na de laatste 2 maanden in de competitie alles behalve het geval en ik zie hem best eerste keeper zijn aankomend seizoen.

 

EDIT:

 

Aan jouw lijstje kun je ook nog Valentino Vermeulen toevoegen, die het dit jaar erg goed doet bij Eindhoven en ook uit zijn contract loopt.

 

EDIT2:

 

Nu blijf ik bezig, maar wat te denken van Patrick Pflücke, van Roda die ook uit zijn contract loopt.

Dit bericht is 2 jaar geleden 2 keer aangepast door Tim
Topic starter Geplaatst : 18/05/2022 10:54 am
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Holmen is ook transfervrij 30 jarige verdediger deed het bij Willem II toch altijd wel vrij goed... Staat er waarschijnlijk gelijk. Past wellicht niet helemaal in de filosofie van RKC maar goed wat ervaring is ook belangrijk en de kans is groot dat we tenminste 2 CV's moeten aantrekken

Geplaatst : 18/05/2022 11:16 am
(@basbrok)
Lid

@tim 

Ik denk dat Pflucke naar een niveau hoger dan RKC kan en zal gaan. Zeker nu hij transfervrij is denk ik dat clubs met diepere zakken dan wij.

 

Voor wat betreft de linksbackpositie is het een beetje wat je verwachtingspatroon is. Wat mij betreft voert Absalem bij Roda zowel in balbezit als bij balverlies altijd de taak uit die een linksback uit moet voeren. Lutonda is verdedigend in de omschakeling matig, Wouters brengt aanvallend te weinig. 

 

En wat betreft Helmer, dat is inderdaad een gok. Je weet nooit zeker hoe zo'n jongen terugkomt van een blessure. Ik zou de gok wel aandurven. Zie hem best uitgroeien naar een speler die we voor een mooi bedrag kunnen verkopen. En ergens moeten wij het juist hebben van dit soort spelers.

 

(En voor wat betreft de keeper, het was sarcasme, omdat ik verwacht dat er gezeurd gaat worden om een nieuwe keeper. Echter: met 2 volwaardig betaalde keepers moet een nieuwe keeper wat mij betreft echt een aantoonbare betere keeper zijn voor we hem aantrekken)

Geplaatst : 18/05/2022 11:29 am
Tim en Ton1989 reageerden
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Felida en Sleegers, ben ik mee eens, maar ik zou toch meer op wat gelouterde spelers voor de as scouten;

Knoester (Heracles) als de Heraclieden degraderen, meteen contact opnemen, is einde contract.

Köhlert (Willem II) is einde contract goede buitenspeler

Clement (PEC) neemt ervaring mee,staat er meteen

Strieder (PEC) dito

Heb er over getwijfeld, maar zowel Beugelsdijk als Vriends zijn einde contract bij Sparta, beide 31 jaar, broodnodige ervaring als ons centraal duo verdwijnt? 

Ik zag dat Janus weer voor Ons RKC werkt! Onze meesterscout is weer terug.

Geplaatst : 18/05/2022 12:03 pm
(@pascal)
Lid

@basbrok 

Leuk speurwerk, met een aantal interessante namen. 
Degene van wie ik écht denk dat ze een versterking zullen zijn is Pflücke, Sleegers, Felida en Pachonik.

Op de een of andere manier zie ik het erg zitten in Sleegers. Heeft denk ik wel de stempel 'te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken'. Zijn kwaliteiten in de KKD staan buiten kijf. Ik ben benieuwd of hij het waar kan maken in de Eredivisie waar de weerstand natuurlijk wel groter is. Als je bijvoorbeeld die goal vorige week neemt tegen De Graafschap in de Play Offs dat hij zo vrij door kan lopen, dat gaat in de Eredivisie nooit gebeuren. Ik zou Sleegers nemen en Daneels van de hand doen die het sowieso gewoon net niet is. 

Felida heeft niet alleen de looks, maar ook de (potentiële) kwaliteiten van Anita. Zou mooi zijn als je Anita nog een jaar kunt houden en onder zijn vleugels Felida zich kan ontwikkelen. Dan houdt je het andere plaatsje vrij voor een fysiek sterkere CM met Oukili als back up die zich steeds beter begint te ontwikkelen. 

Pachonik ben ik erg fan van. Daar heeft op de top 3 na bijna de hele Eredivisie achteraan gezeten. Zeker in het systeem van RKC zou hij ook nog eens uitstekend kunnen redeneren. 

Verder vind ik het opvallend dat RKC er tegenwoordig niet meer voor kiest spelers te verhuren. Als er voor de vertrekkende spelers gelijkwaardige vervangers terugkomen kun je je eigen afvragen of het voor de ontwikkeling van een Augustijns, Min goed is wekelijks maar hooguit een paar minuutjes in te mogen vallen. Ik weet niet of we aankomend seizoen ook weer vijf keer mogen wisselen of weer 'gewoon' drie keer, zeker in dat laatste geval zou je die gasten ook kunnen verhuren.

Benieuwd of we weer een 'echte' konijn uit de hoge hoed kunnen verwachten die niemand verwacht of niemand kent, net als vorig seizoen bij Olsak. Die was het uiteindelijk ook net niet, maar schitterend hoe iedereen van te voren op basis van wat Youtube filmpjes helemaal lyrisch waren. Misschien zit er in het Midden-Oosten wel een goede vergeten voetballer die graag weer terug wil keren naar Nederland, net zoals ik Bel Hassani helemaal vergeten was vorig seizoen. Iemand nog tips omtrent voetballers uit deze categorie?

 

Geplaatst : 18/05/2022 12:13 pm
(@andre)
Lid
Geplaatst door: @ton1989

Holmen is ook transfervrij 30 jarige verdediger deed het bij Willem II toch altijd wel vrij goed... Staat er waarschijnlijk gelijk. Past wellicht niet helemaal in de filosofie van RKC maar goed wat ervaring is ook belangrijk en de kans is groot dat we tenminste 2 CV's moeten aantrekken

Holmen was naar mijn mening ook een van de redenen dat Willem II er vorig jaar inbleef. We hebben inderdaad minimaal 2 centrale verdedigers nodig en misschien wel 3 als Adewoye niet wil verlengen. Als we 5-3-2 blijven spelen en Adewoye tekent bij moet er dus ook één gelijk in de basis kunnen. In dat opzicht lijkt Holmen me een redelijk veilige transfervrije aanwinst.

Een andere speler waarvan ik schrok dat die transfervrij is komende zomer is Mats Knoester. Als Heracles eruit gaat in de play-offs, gaat hij natuurlijk niet bijtekenen en is die misschien wel op te pikken. Hij is pas 23 en al 3 seizoenen basisspeler bij Heracles, en tegen RKC was hij zelfs aanvoerder. Mogelijk een interessante speler die er gelijk staat maar waar ook nog rek in zit. Verder is dit momenteel zijn eerste contract bij Heracles, en wordt zijn huidige salaris volgens salary sport (Ik twijfel wel of dit betrouwbaar is) momenteel niet al te hoog ingeschat. 

Geplaatst : 18/05/2022 12:14 pm
(@basbrok)
Lid
Geplaatst door: @luc

Felida en Sleegers, ben ik mee eens, maar ik zou toch meer op wat gelouterde spelers voor de as scouten;

Knoester (Heracles) als de Heraclieden degraderen, meteen contact opnemen, is einde contract.

Köhlert (Willem II) is einde contract goede buitenspeler

Clement (PEC) neemt ervaring mee,staat er meteen

Strieder (PEC) dito

Heb er over getwijfeld, maar zowel Beugelsdijk als Vriends zijn einde contract bij Sparta, beide 31 jaar, broodnodige ervaring als ons centraal duo verdwijnt? 

Ik zag dat Janus weer voor Ons RKC werkt! Onze meesterscout is weer terug.

Köhlert en Beugelsdijk zie ik persoonlijk heel weinig in. Vind Beugelsdijk een geweldige gast, verzaakt nooit, hoop ervaring.... maar ik zie het er gewoon niet in.

 

En Köhlert heeft wat mij betreft alleen de laatste weken een opleving gehad. In de wedstrijden ervoor veel te vaak te weinig. 

 

De optie Bart Vriends is wel een interessante. Sterker nog: die zou bij ons ook gewoon een potentiële aanvoerder zijn. Goede jongen, weinig gekkigheid, veel wedstrijden in de benen.

Geplaatst : 18/05/2022 12:45 pm
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter
Geplaatst door: @andre
Geplaatst door: @ton1989

Holmen is ook transfervrij 30 jarige verdediger deed het bij Willem II toch altijd wel vrij goed... Staat er waarschijnlijk gelijk. Past wellicht niet helemaal in de filosofie van RKC maar goed wat ervaring is ook belangrijk en de kans is groot dat we tenminste 2 CV's moeten aantrekken

Holmen was naar mijn mening ook een van de redenen dat Willem II er vorig jaar inbleef. We hebben inderdaad minimaal 2 centrale verdedigers nodig en misschien wel 3 als Adewoye niet wil verlengen. Als we 5-3-2 blijven spelen en Adewoye tekent bij moet er dus ook één gelijk in de basis kunnen. In dat opzicht lijkt Holmen me een redelijk veilige transfervrije aanwinst.

Een andere speler waarvan ik schrok dat die transfervrij is komende zomer is Mats Knoester. Als Heracles eruit gaat in de play-offs, gaat hij natuurlijk niet bijtekenen en is die misschien wel op te pikken. Hij is pas 23 en al 3 seizoenen basisspeler bij Heracles, en tegen RKC was hij zelfs aanvoerder. Mogelijk een interessante speler die er gelijk staat maar waar ook nog rek in zit. Verder is dit momenteel zijn eerste contract bij Heracles, en wordt zijn huidige salaris volgens salary sport (Ik twijfel wel of dit betrouwbaar is) momenteel niet al te hoog ingeschat. 

Knoester zou een prima aanwinst zijn. Hij is echter al rond met een club in de Eredivisie, zal wel naar buiten komen als het seizoen voor Heracles er ook op zit.

Topic starter Geplaatst : 18/05/2022 12:51 pm
Streppel1968
(@streppel1968)
Lid

Even off topic, wanneer komt de podcast online? Heb hem gemist..

Geplaatst : 18/05/2022 5:19 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@basbrok We moeten er voor waken dat we te veel dertigers gaan binnenhalen. Of ze moeten direct veel toevoegen en anders gewoon niet doen, ze hebben namelijk geen restwaarde. Iemand als Beugelsdijk is dus inderdaad een slecht idee. 

Een jongen als Taabouni is perfect voor RKC, daar zit groei in en dus veel restwaarde. 

Geplaatst : 18/05/2022 5:31 pm
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter
Geplaatst door: @streppel1968

Even off topic, wanneer komt de podcast online? Heb hem gemist..

Morgenavond 20:00 live op Langstraat FM, vrijdag in de podcast apps!

Topic starter Geplaatst : 18/05/2022 5:36 pm
(@basbrok)
Lid

@boppah je moet inderdaad een gezonde balans hebben qua leeftijden en daarmee ook transferwaarde. Een selectie opbouwen met alleen maar jonkies en uitgaan van de transferwaarde van die gasten is ook geen garantie op succes. 

Plus dat RKC natuurlijk in een vijver van jonge talenten vist die geen garantie op tramsfersucces zijn. Dat maakt natuurlijk ook wel een verschil.

 

Eigenlijk zou je in iedere linie 1 speler moeten hebben met de nodige ervaring die vanuit die positie het team op sleeptouw kan nemen en de jonkies om zich heen kan aansturen.

 

Spelers boven de 30 moeten wat mij betreft ook echt een buitenkansje zijn en het team aantoonbaar beter maken. Zoals bijvoorbeeld Bart Vriends, die door iemand anders aangedragen wordt.

 

Volgens mij noem ik in mijn lijstje niet 1 speler van 30 jaar of ouder. Juist vanwege de restwaarde. Oudste speler is Lieftink, die is 28 geloof ik.

Geplaatst : 18/05/2022 5:54 pm
(@willem)
Lid

Saddikki ( gelukkig ) niet naar RKC maar naar Quatar

Geplaatst : 18/05/2022 5:57 pm
Streppel1968
(@streppel1968)
Lid

@tim ohhh. Dacht dat hij al geweest was 🙈

Geplaatst : 18/05/2022 6:04 pm
Tim reageerde
(@willem)
Lid

Zou proberen Azhil over te nemen en Anita niet meer contracteren

Geplaatst : 18/05/2022 6:25 pm
Pagina 5 / 148 Eerste     Laatste
Deel: