Forum

Nieuwe trainer (21/...
 

[Gesloten] Nieuwe trainer (21/22)

Pagina 1 / 4
Tim
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Nu Fred officieel de deur achter zich heeft dichtgetrokken en is vertrokken richting Tilburg, moeten we op zoek naar een nieuwe trainer.

In het Transfertopic werd al hevig gediscussieerd, maar het leek mij een goed idee om de geruchten/nieuws omtrent een nieuwe trainer in dit aparte draadje te behandelen.

Er zijn al een heleboel namen genoemd. Wim Jonk staat bij mij ook erg hoog maar ik heb het gevoel dat hij (nu ook met de komst van Muhren) 'zijn' geliefde Volendam niet achter zich gaat laten.

Kom maar door, wie zien jullie komen?

Topic starter Geplaatst : 31/05/2021 11:42 am
Pascal
(@pascal)
Lid

Ik snap dat iedereen Wim Jonk op één zetten, en natuurlijk proberen kan altijd. Maar ik denk dat hij project Volendam niet in gaat ruilen voor het tegen degradatie strijdend RKC. Qua voetbal en talentontwikkeling zou het natuurlijk een 100% match zijn. 

Een andere trainer die heel hoog op mijn lijstje staat, misschien wel net zo hoog staat als Wim Jonk is van der Gaag van Jong Ajax. Meerdere redenen:

1) Is met een mogelijke clausule denk ik makkelijker op te halen dan een Wim Jonk. Zal wel genoegen moeten nemen met minder salaris. 

2) Kan het aanvallende voetbal van Grim uitstekend doortrekken met zijn ervaring bij Jong Ajax, die ook eenzelfde filosofie erop nahouden.

3) Heeft bij Excelsior bewezen zich met minimale middelen te kunnen handhaven. Heeft het kunstje van Grim al eens geflikt met eenzelfde soort club. 
    Is nog een mooie docu over gemaakt, spelers liepen met hem weg.

4) Heeft met zijn ervaring bij Jong Ajax tevens een goed netwerk opgebouwd om komende zomer wellicht 1 of 2 goede spelers naar Waalwijk te laten
   komen.

aub geen Petrovic ofso. Gezien het profielschets (aanvallend voetbal, talentontwikkeling etc. ) lijkt Petro me ook bij voorbaat al geen goede match. Zou eerder een trainer zijn op de korte termijn iets teweeg te kunnen brengen bij een ploeg. 

Geplaatst : 31/05/2021 1:47 pm
copi
 copi
(@copi)
Lid

Ben er niet rouwig om dat Grim naar tilbo verhuist. Ga maar na, afgemaakt door W2, afgemaakt door de hunebedden en nederlaag thuis tegen ADO DH. Dan ben je niet bepaald goed bezig. RKC is eredivisionist mede dankzij baggerseizoen van de concurrentie. En waarom niet Petrovic die W2 wel prestatiegericht liet voetballen. Het is een beetje een rare maar komaan. Ze zullen zich richten op de sollicitanten denk ik, dat lijkt mij het beste, ben je ook sneller klaar. Moet ook ivm het aantrekken van nieuwe spelers.

Geplaatst : 31/05/2021 3:07 pm
DrDoom
(@drdoom)
Lid

Stephan Keller!!!!!!!

Geplaatst : 31/05/2021 3:26 pm
Theonlyone
(@theonlyone)
Lid

@pascal

Zou geen verkeerde zijn maar lees net dat van der Gaag assistent bij Ajax 1 wordt dus dat lijkt er niet in de zitten. 

Ik vind ook niet dat wij perse op zoek moeten naar een trainer die 'mooi en verzorgd' wil spelen. Iets totaal anders zou wat mij betreft ook prima kunnen aangezien we toch veel moeten vernieuwen in de selectie. Ik hoop niet dat we ons eigenwijs blind staren op de filosofie van de laatste 3 jaar. Biedt geen enkele garantie voor de toekomst.

Geplaatst : 31/05/2021 4:12 pm
Tim reageerde
TjeerdKets
(@tjeerdkets)
Lid

@pascal

Van der Gaag gaat hem ook niet worden, wordt assistent van ten Hag bij Ajax.

Geplaatst : 31/05/2021 4:20 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Lid

Ik zal ook eens een naam droppen; Gio van Bronckhorst

Geplaatst : 31/05/2021 5:14 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Ik zal even een gekke naam droppen, maar mogelijk wel een interessante: Govedarica. Heeft de laatste jaren ook verschillende Servische jeugdelftallen onder zijn hoede gehad. 

Geplaatst : 31/05/2021 9:35 pm
TjeerdKets
(@tjeerdkets)
Lid

Patrick Kluivert is ook weer vrij vanaf de zomer en wil weer graag een club gaan trainen.

Geplaatst : 31/05/2021 9:59 pm
Peter404
(@peter404)
Lid

@boppah

Interessante optie dan kunnen we Miodrag Bozovic ook aan het lijstje toevoegen. 

Geplaatst : 31/05/2021 10:20 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Lid

haha, Goofy en Bozovic, dan zal er iig op fysiek gescout worden.

Goofy zou echt een superkeuze zijn, qua persoon tenminste, ik ken zijn voetbalvisie niet.

Zelfde geldt ook voor de eerder genoemde Nascimento, was toch één van mijn favoriete aanvoerders, maar of zijn voetbalvisie of communicatieskills, die tegenwoordig ook erg belangrijk zijn, passen in het plaatje, weet ik niet. Zijn zij de personen die talenten beter maken? Dat schijnt de doorslaggevende eigenschap van de nieuwe trainer te moeten zijn. Fred heeft zich daar wel in bewezen, maar tactisch vond ik Fred minder.

Persoonlijk, denk ik niet of Patrick Kluivert zou passen in een provinciale club als RKC, is PSG en Barca gewend, heeft een glamour-leven, dan naar de Akkerlaan....????

 

Geplaatst : 01/06/2021 8:48 am
Pascal
(@pascal)
Lid

Typisch voetbal jargon. Inzetten op talentontwikkeling etc. In mijn optiek staat of valt alles gewoon met resultaat. En resultaat camoufleert talentontwikkeling. En wat kun je direct wijden aan een hoofdtrainer? In mijn optiek wordt een speler voor 90% procent al ontwikkelt in de jeugdopleiding. Het finale gedeelte ontwikkel je op het hoogste podium. Spelers bezitten nou eenmaal zelf al de gave dingen snel op te pakken of niet, daarin wordt een trainer erg onderschat in mijn ogen.

Als Giakoumakis er bijna 30 in knalt bij VVV kun je dan praten over dat Hans de Koning het talent heeft ontwikkeld? Die jongen heeft gewoon van nature dat neusje voor de goal. Evenals dat Touba zijn sterke seizoen echt niet te wijten heeft aan de talentontwikkeling van Grim. Die jongen heeft een goede opleiding gehad en bezit een goed fysiek. Overschat een hoofdtrainer daar niet bij. En ja, tuurlijk kan een trainer een speler dingen bij brengen als hij aan de hand van beelden etc. zaken met hem bespreekt en trainers uit de top hebben natuurlijk wel bepaalde visie op voetbal, maar dat hele talentontwikkeling vind ik maar een wassen neus. Hoeveel spelers van RKC hebben nou echt daadwerkelijk stappen vooruit gezet dit seizoen?
Alles staat of valt met resultaat. Als RKC er volgend jaar rechtstreeks uitvliegt maar Daneels en Bakari zijn wel beter gaan voetballen...tsja wat heb je er dan aan.

Talenten ontwikkel je door ze te laten spelen…maar dan hou ik toch mijn hart vast als Wouters, El Haddouti, Augustijns veel moeten gaan spelen in de Eredivisie.

Geplaatst : 01/06/2021 10:58 am
Starbuck
(@starbuck)
Lid

Tja, oud spelers zonder noemenswaardige trainerservaring.. Ik weet niet of we dat moeten doen. Denk aan Peter vd Berg. In het veld toch een echte RKC' er, als trainer geen succes. Hoewel ik veel waardering heb voor wat Grim de afgelopen jaren heeft neergezet, heb ik toch mijn vraagtekens bij zijn tactische keuzes. Mooi verzorgd voetbal, dat wel, maar met een beetje pech was het dubbeltje de andere kant opgevallen. Tegen Twente liep het goed af, maar als we die verloren hadden had het heel anders kunnen lopen. Maar dat hoort bij het opportunisme in het voetbal. Kijk naar NEC. Supporters waren helemaal klaar met trainer Meijer. Ze pieken of het juiste moment in de PO's en niemand die er nog zeurt. Los van wat je nu van hem vindt, maar  ik zou graag een type als Jol zien. Tactisch ijzersterk, hij kon tijdens de wedstrijd nog iets omzetten waardoor het kantelde. En liet spelers als Redan, Lamey enz. geloven dat ze Oranje zouden halen. Ze speelden in Waalwijk de pannen van het dak, en dat was bij hun andere clubs toch minder. 

Namen waar ik aan denk zijn Ruud Brood en toch Adri Koster, eventueel samen met Duits. En ik kan me herinneren dat we dat jaar onder Petro best leuk voetbal speelden, maar dat het aan het eind helemaal mis ging. 

Geplaatst : 01/06/2021 11:46 am
Olniel
(@olniel)
Lid

Mij lijkt het ook mooi om iemand als Willem Weijs aan te stellen. Een trainer die in de jeugd bij Ajax en PSV actief was en momenteel Willem II onder 21 traint. Is een heel ander type dan de veel genoemde ervaren en bekende namen, maar is wel een trainer die gefocust is op talentontwikkeling en wellicht gezien kan worden als een wat modernere trainer. Het feit dat een trainer onervaren is en geen profvoetballer is geweest hoeft niet te betekenen dat het niet kan werken (zie een Ultee bij Fortuna). Zou het wel wat voor RKC vinden om zo iemand aan te stellen. 

Geplaatst : 01/06/2021 12:10 pm
Theonlyone
(@theonlyone)
Lid

@pascal

Ben het gedeeltelijk met je eens maar zie Meulensteen als een voorbeeld van talentontwikkeling onder Grim. Speelde onder de Koning en van den Berg nauwelijks. Fred zag er een CV in en gaf die jongen vertrouwen en hield vertrouwen. 

Hij heeft zich nu toch zeker wel ontwikkeld waardoor hij waarde vertegenwoordigt voor RKC. Heeft hij natuurlijk zelf hard aan gewerkt maar Grim heeft hier zeker weten invloed op gehad. 

Snap dus wel dat talentontwikkeling belangrijk is in het profiel van de nieuwe trainer als je spelers als Lutonda, Ngonge, Daneels, Adewoye en nog wat jonge gasten in je selectie hebt. 

Geplaatst : 01/06/2021 1:34 pm
Pagina 1 / 4
Deel: