Forum

Transfers 22/23
 

Transfers 22/23

Pagina 2 / 145
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@pascal Zou lekkah lekkah zijn

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/05/2022 1:40 pm
BasBrok
(@basbrok)
Lid

Daarnaast kunnen we er wel op rekenen dat we deze zomer voor Meulensteen een mooi bedrag gaan krijgen. Ik heb niet aan tafel gezeten, heb geen inside-geruchten gehoord, maar ik kan me zomaar voorstellen dat er afgelopen winter met Melle is afgesproken dat hij deze zomer voor een X-bedrag mag vertrekken. Een afspraak die we wat mij betreft dan ook in ere moeten houden.

 

Jongen heeft zich ontzettend ontwikkeld (eerlijkheidshalve: ik zag in het begin ook geen centrale verdediger in hem), heeft zich altijd keurig opgesteld naar RKC en zit bij ons redelijk aan het einde van zijn leercurve. 

 

Dus: mooie stap hogerop laten maken! Uiteraard tegen de juiste prijs, want wij kunnen de knaken prima gebruiken. 

Persoonlijk denk ik nog steeds dat Vitesse een goede kanshebber is als volgende club van Melle, daar zou hij wat mij betreft perfect passen als opvolger van Bazoer. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 03/05/2022 11:36 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@basbrok En we hebben met Adewoye al een goede opvolger in huis. Wat maakt die jongen stappen zeg, ook heeft de potentie om veel op te gaan leveren voor RKC. 

Verder hebben we met v.d Buijs een goede eredivisiewaardige verdediger in huis, dus 1 eredivisiewaardige en 2 backups/talenten zijn nodig. De back posities zijn veel zwakker bezet, zeker nu Buttner weggaat. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 03/05/2022 3:10 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Pereira en Hassani automatisch verlengd. Ondanks dat Hassani nog niet zoveel heeft laten zien denk ik dat hij echt nog wel wat in zich heeft.... Pereira lijkt me prima!

 

Wat een luxe dit vermoedelijk opnieuw geld de Jong naar alle waarschijnlijkheid..

Voor bestuur en tc erg prettig dit dat ze op tijd weten eredivisie te gaan spelen weer.

Benieuwd wat er allemaal gaat komen en gaan 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 12/05/2022 10:41 am
RAGgast
(@raggast)
Lid

Ik ben wel benieuwd of er toch nog wat contracten verlengd kunnen gaan worden. 

Voor spelers als Anita, van der Venne, Stokkers is RKC toch eigenlijk een prima club om nog een jaar te blijven, ondanks andere geintersseerde clubs.

Er staat in ieder geval alvast een bepaalde basis voor komend seizoen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 12/05/2022 1:29 pm
BasBrok
(@basbrok)
Lid

Anita zal waarschijnlijk weer hetzelfde spelletje gaan spelen als vorig jaar: lang wachten, kijken wat zijn opties zijn en aan het einde beslissen.

 

Voor de rest is het vooral een heel groot voordeel dat je nu al kunt beginnen aan je komende seizoen. Je hebt de zekerheid op welk niveau je speelt en welk budget daarbij (ongeveer) beschikbaar is. Echter zijn spelers vaak afwachtend om snel bij RKC te tekenen en willen hun opties afwachten. Al helpt het "ons verhaal" nu natuurlijk wel dat jongens als Ngonge, maar straks ook Meulensteen en wellicht ook Touba de club daadwerkelijk als een springplank naar een volgende stap konden gebruiken. Voor de vijver van spelers waarin je vist is dat wel een belangrijke pre natuurlijk.

 

De verlengingen die door het lijfsbehoud ingegaan zijn.... Peireira, nog weinig van gezien, maar hopelijk komend jaar een strijd met Vaessen.

Bel Hassani, ik ben persoonlijk fan van hem, dus blij dat hij blijft. Een van de weinige spelers in onze selectie die oplossingen ziet die anderen niet zien, maar wordt wat mij betreft te weinig gebruikt. Al kan het vertrek van Van der Venne daar verandering in brengen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 12/05/2022 2:49 pm
DickDrunen
(@dickdrunen)
Lid

Wat lekker zeg dat we nu al vooruit kunnen kijken naar versterkingen voor volgend seizoen. Mocht onze rooie Richard vertrekken, dan graag Reuven Niemeijer gratis oppikken bij Excelsior. Soort vd Venne, loopt op iedere bal. Alleen heeft Reuven wat meer techniek en souplesse als je het mij vraagt. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 12/05/2022 8:19 pm
Pascal
(@pascal)
Lid

Bel Hassani is mij toch behoorlijk tegengevallen. Ik heb waarschijnlijk ook de Bel Hassani van een paar geleden nog in mijn hoofd, maar mij heeft hij niet kunnen bekoren in de minuten dat hij speelde. Nou moet ik zeggen dat een type Bel Hassani ook helemaal niet tot zijn recht komt in het systeem van Oosting. Met een logge Kramer voorin heb je wel diepte nodig van een aanvallende middenvelder. Vd Venne heeft dat en BH totaal niet. Die wil vooral de ballen in de voetjes. Zou vooral nog bruikbaar kunnen zijn als een valse rechtsbuiten in de Dylan Seys rol denk ik, maar Oosting zal ook volgend seizoen niet van zijn geloof/systeem te brengen zijn. Ik zou zeggen BH lekker laten gaan, lekker 'in goed overleg' zijn contract ontbinden. Het zal een van de grootverdieners zijn. Daar kun je ook wel wat anders voor halen die meer bruikbaarder gaat zijn. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/05/2022 8:24 am
Tim
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Het moment is eindelijk aangebroken dat ik wat rustiger op m'n stoel zit om te schrijven over de aanstaande transferperiode. Nu we er zijn en de wedstrijd in Alkmaar om des keizers baard is, hier een samenvatting van wat er staat te gebeuren:

De spelers die gaan vertrekken:

- Melle Meulensteen (2024): Melle gaat uiteraard vertrekken. Kwam hier binnen als jochie, gaat door de voordeur als een van de belangrijkste spelers en gaat de club ook nog eens flink wat geld op leveren. Nam afgelopen woensdag al afscheid van de supporters.

- Ahmed Touba (2023): Ook Ahmed zal vertrekken. Hij heeft dit jaar na zijn misgelopen transfer vorige zomer een wat minder jaar en heeft nog maar een contract tot 2023, dus dit is het moment wat geld te verdienen met Touba.

- Alexander Büttner (Transfervrij): Büttner heeft inmiddels een meerjarig contract bij De Graafschap getekend.

- Jens Odgaard (Einde huur): De huur van Odgaard loopt af en ik denk dat de clubs in de rij voor hem zullen staan bij Sassuolo.

- Ayman Azhil (Einde huur): De huur van Azhil loopt af en zo ver ik weet loopt zijn contract bij Leverkussen ook af. Benieuwd wie hem op pikt.

- Mark Spenkelink (Transfervrij): Werd gehaald als extra keeper door het vertrek van Teunckens, volgens mij was het voor iedereen inclusief hemzelf duidelijk dat dit om een half jaar zou gaan (zie ook zijn TikTok account).

- Achraf El Bouchataoui (Einde huur): De huur van AEB loopt af en zijn contract bij Feyenoord ook. Hij is dus transfervrij. De jongen kan goed voetballen maar ik denk dat iedereen zich wat meer had voorgesteld bij zijn tijd in Waalwijk.

 

De spelers waarmee nog wordt onderhandeld:

- Shawn Adewoye (2023 -> Openbreken/transfer): Adewoye is een van de sterkhouders dit jaar. Hij heeft nog een contract tot 2023, maar zoals wij eerder al aangaven in de podcast wil RKC zijn contract openbreken en verlengen. Gebeurt dat niet, is de kans aanwezig dat de club hem toch verkoopt om geld te verdienen op Shawn, voor hij dan volgend jaar gratis de deur uit zou lopen.

- Jurien Gaari (Transfervrij): Gaari is een van de spelers waarvan het contract formeel werd opgezegd. Zijn contract loopt af maar er wordt nog bekeken of Gaari een nieuw contract aangeboden krijgt.

- Finn Stokkers (Transfervrij): Finn heeft een aflopend contract. Hij leek hard op weg naar Go Ahead, maar daar lijkt een kleine kink in de kabel gekomen te zijn. Onduidelijk of hij naar Deventer verkast of eventueel toch een nieuw contract in Waalwijk aangeboden krijgt (en wil blijven).

- Vurnon Anita (Transfervrij): Zelfde verhaal als vorig jaar. De club wil graag met Anita om tafel want spelers als Vurnon komen niet vaak voorbij. Vraag of Anita door wil en bij RKC wil blijven, maar zal afhankelijk zijn van clubs die voorbij komen.

- Richard van der Venne (Transfervrij): Richard had in de winter een aantal opties om een mooie stap naar het buitenland te maken. Zal nu ook bekijken wat er voorbij komt, maar hetzelfde als bij Anita geldt dat er anders een optie is dat Van der Venne gewoon in Waalwijk blijft. Verschillende media brachten dat hij bijna rond zou zijn met Go Ahead, klopt op dit moment niet.

- Hans Mulder (Transfervrij): Hans is een jongen van de club. Zijn contract loopt af maar in de rol van dit jaar kun je hem er wat mij betreft prima bij hebben. Zal met de club om tafel gaan (eventueel voor een rol na zijn voetbal carriere?)

- Issam El Maach (Transfervrij): Met Vaessen en Pereira hebben we twee keepers vast liggen die de strijd onder de lat uit zullen gaan maken. Ik weet niet of El Maach genoegen neemt om 3e keeper te worden (want op die leeftijd lijkt het mij goed als je gewoon lekker speelt), maar dan zou hij wat mij betreft lekker mogen blijven. Onduidelijk of dat ook gaat gebeuren.

 

De spelers die, wil het niet allemaal heel raar lopen, volgend jaar in het geel-blauw spelen:

- Etienne Vaessen (2024)

- Thierry Lutonda (2024)

- Illias Bel Hassani (2023)

- Lars Nieuwpoort (2023)

- Roy Kuijpers (2025)

- Lennerd Daneels (2023)

- Joel Pereira (2023)

- Saïd Bakari (2023)

- Dario van den Buijs (2025)

- Sebbe Augustijns (2023)

- David Min (2023)

- Michiel Kramer (2023)

- Yassin Oukili (2023)

- Luuk Wouters (2023)

 

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 13/05/2022 10:32 am
Zeljko en Ton1989 reageerden
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@tim 

Wat heb je dat overzichtelijk geschetst, top!
 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/05/2022 10:43 am
Luc
 Luc
(@luc)
Lid

Goed overzicht Tim!

Ik hoop dat we Vurnon en Richard kunnen behouden.

Als ik RKC was zou ik ook net als bij Adewoye ook het contract van Bakari openbreken en verlengen, perfecte multifunctionele speler met drive, belangrijk!

verder veel werk aan de winkel voor Mo, er gaat veel kwaliteit weg, wat we moeten vervangen.

Fijn dat we hier nú al mee bezig kunnen zijn.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/05/2022 10:58 am
Ton1989 reageerde
Bram
 Bram
(@bram)
Oprichter Redactie Supporter

@tim Lekker bezig Timmeke!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/05/2022 4:45 pm
Zeljko
(@zeljko)
Lid

In de KKD zijn deze zomer veel leuke spelers transfervrij op te pikken, zoals; Patrick Pflücke, Kevin Felida, Joey Sleegers, Reuven Niemeijer, Sem Steijn en Mohamed Taabouni.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/05/2022 10:01 am
Hansie Hansie
(@hansie-hansie)
Lid

@zeljko 

Sem Steijn heeft al bij Twente getekend. 

Felida is een goede optie als controleur. Pflücke is denk ik te hoog gegrepen. Sleegers en Taabouni zie ik graag komen. Niemeijer mag van mij lekker naar Helmond toe, kan dr niet veel van

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/05/2022 10:21 am
badman
(@badman)
Lid

@Tim, mooi overzicht! met wat er tot op heden blijft.... moet er heel veel gebeuren.... en als Meulensteen en Touba vertrekken.... haast een onmogelijke taak om die kwaliteiten op te vullen.... ik vind dat ze hun oren niet moeten laten hangen naar Anita, als hij wil blijven ...prima, maar dan wel 4 weken voor het begin van het nieuwe seizoen laten tekenen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/05/2022 11:57 am
Pagina 2 / 145
Deel: