Forum

Transfers 20/21
 

[Gesloten] Transfers 20/21

Pagina 79 / 80 Eerste     Laatste
(@basbrok)
Lid

@luc

De naam van Hornkamp of Felida? Beide spelers zijn voor RKC interessant. Maar ik verwacht dat Felida door een grotere club opgepikt gaat worden. Hem kun je echt vergelijken met een type Anita. Prima speler!

Hornkamp is wat minder gepolijst, maar ik zie wel potentie in hem. En laten we eerlijk zijn: een jongen met Jizz als voornaam.... zal niet in Engeland gaan spelen! Hoewel dat wel mooie krantenkoppen op gaat leveren!

 

Zelf ben ik ook heel erg gecharmeerd van Bart van Rooij (NEC). Dat is echt wel een talentvolle rechtsback. Lastige is wel dat hij pas 19 jaar minuten is en ik niet weet of je de luxe hebt om voor een back waar je twijfels over hebt een ttransfersom neer te leggen. 

 

Daarnaast heb ik een klein rondje huiswerk gedaan. Qua beschikbare spelers in de Eerste Divisie kwam ik tot 3 spelers waarvan ik denk dat die bij RKC in de basis zouden staan:

- Sonny Stevens. Al is natuurlijk de vraag of die de overstap van Cambuur naar RKC wil maken. Maar ik vind het een interessante keeper, die zich flink ontwikkeld heeft. Waarbij het gevaarlijk is om hem te vergelijken met Lamprou, wat voor ons in principe buitenklasse is.

- Damon Mirani, CV bij Almere City. Verdedigend gewoon goed en heeft in de Ajax-jeugd ook prima leren opbouwen.

- Lewis Fiorini, middenvelder van NAC. Beetje vreemde eend in dit lijstje. Maar: huurling van Man. City. En ik ben eigenlijk tegen gehuurde spelers, maar ik zie deze jongen al weken bij NAC goed spelen. Mooie speler om naar te kijken, maar wel met een bepaalde strijdlust.

Geplaatst : 07/04/2021 10:46 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Beide eigenlijk niet,, nu Ons RKC in de eredivisie speelt ben ik toch minder op de hoogte van de KKD.

Ik zie nog wel eens Cambuur, NAC, GAE oid, maar FCDB zie ik nauwelijks.

Veel zal ook afhangen of we uberhaubt ons handhaven. 

Ik denk dat het verstandig is om een mix van talent en ervaring op het veld te hebben.

We zien ook dat dit seizoen Anita en Lamprou erg belangrijk zijn en/of deze verlengd worden of er een ervaren (dus dure) krachten bij moeten komen.

We moeten ook weer eens kijken in Belgie op 1e en 2e niveau, doen we de laatste tijd goede zaken.

 

Geplaatst : 08/04/2021 8:22 am
(@pascal)
Lid

Goed om te zien dat er weer wat leven komt in mijn favoriete topic. Het sparren over mogelijke aanwinsten is toch het mooiste wat er is. 
Wat betreft de paar namen die ik voorbij zie komen.

Felida > Zou een prima aanwinst zijn die zich nog prima kan doorontwikkelen.
Post > Zou ik persoonlijk altijd halen. Fysiek sterk, absolute winnaarsmentaliteit en een prima trap.
Hornkamp > Beetje 'Chevalier' achtig. Ontzettend gretig, loopt op elke bal en is daarmee een plaag voor een defensie. (mee)voetballend niet de sterkste, maar hij zou zeker niet in de weg lopen als hij naar RKC zou komen. Blijft wel een gokje vind ik deze speler en ik betwijfel of RKC zich gokjes kan permitteren. FCDB laat een van hun beste spelers echt niet voor een appel en een ei gaan, hoe hard ze misschien de centen ook nodig hebben. 

Namen die ik even de revue wil laten passeren:

- Al o-zo-vaak benoemd, hopend op de kracht van de herhaling, maar ik zou Sven Braken naar RKC proberen te halen. Meer scorend vermogend, kan een ploeg (verbaal) op sleeptouw nemen en ook ontzettend gretig. 2 seizoenen geleden in de verloren oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen NEC nog eens 
op hem zitten letten. Voor mij de ideale nr 9.  

- Xavier Mous, gratis op de pikken eind vh seizoen. Prima en degelijke doelman voor RKC. 

Wat nieuwere namen:

* El Allouchi van Nac > transfervrij op te halen. Lichtgewicht, maar technisch zeer vaardig en een prima schot (tweebenig). Nog een prima leeftijd om door te kunnen groeien. 

* Pflücke van Roda > Heerlijk voetballertje. Geweldig linkerbeen en zit nog veel rek in! Nog wel een jaar contract dus zal wat moeten kosten. 

* Wellicht om te huren (niet fan van huren): Benamar van Utrecht. Was bij Telstar een goede en voetballende verdediger. Kon naar Sassuolo maar ketste af. Utrecht heeft hem zelf pas aangetrokken en zal hem wellicht niet willen laten gaan, maar met de concurrentie daar willen ze hem wellicht wel jaartje bij ons stallen. 

* Jordy Bruijn van NEC > Van dit hele rijtje met stip mijn favoriet. Sinds zijn eerste verhuurperiode aan NEC 2 seizoenen geleden al een enorme fan van hem. Klein van stuk, maar zo'n goede voetballer. Bijtertje, goed in de kleine ruimte, goede (vrije) trap en dito steekpass. Onbegrijpelijk dat RKC heeft zitten slapen en hem niet heeft gehaald afgelopen zomer bij Heerenveen. Goede zet vanuit NEC geweest deze jongen te halen een een 3+2 contract te geven. Daardoor nu waarschijnlijk onhaalbaar, maar wellicht is er met het aanstaande transfergeld van Touba wat mogelijk. Deze voetballer zal bij RKC niet mislukken ben ik van overtuigd. 

*Wellicht ook eens de situatie van Van den Boomen bij Toulouse in de gaten houden. 

 

Geplaatst : 08/04/2021 9:27 am
(@basbrok)
Lid

@pascal

Pflücke!! Misschien wel een van de leukste spelers uit de KKD op dit moment! Maar ik verwacht dat Roda de hoofdprijs voor hem gaat vragen. Daarom had ik hem niet opgenomen in mijn lijstje.

 

Van den Boomen, die krijgt een behoorlijk aantal speelminuten in Frankrijk. Dus ik denk ook niet dat die naar Waalwijk gaat komen. Of Toulouse moet iemand halen op diezelfde plek.

 

El Allouchi zie ik vooral een praktisch probleem in. Prima speler overigens, maar behoort bij NAC (hoor ik van insiders) tot de grootverdieners. Dus ik heb grote twijfels bij zijn betaalbaarheid. Denk zelf dat die gaat cashen in de zandbak. 

 

Benamar heb ik overigens niet echt op mijn netvlies! 

 

(En je vergelijking van Hornkamp met Chevalier: spijker op de kop! Geen stylist die met 7 scharen en 3 hakjes een verdediging uitspeelt, maar een werker die op elke bal loopt en waar je als verdediger gewoon je handen vol aan hebt. Plus: 13 goals bij de nummer laatst, dat is best aardig!)

Geplaatst : 08/04/2021 11:31 am
Pascal reageerde
(@bertusv)
Lid

Kent iemand Boyd Reith van Helmond sport? rechtsback, opleiding bij Feyenoord gehad en naar Sparta gegaan, niet doorgebroken.

Mist nog een minuut dit seizoen en heeft 6 assist achter z'n naam. 

vind ik persoonlijk niet slecht voor een back van Helmond.

Ik sta bij zijn ouders op de camping normaal, vandaar dat ik hem altijd in de gaten heb gehouden ? 

Geplaatst : 08/04/2021 11:55 am
(@basbrok)
Lid

@bertusv

Nondeju mijn reactie weg! Dan tik ik hem nog maar een keer!

Maar de speler die je noemt staat bij mij niet echt op mijn netvlies. Waarbij ik eerlijk moet zeggen: ik zie niet veel van Helmond. Ik ken de jongen alleen dat ik zijn naam wel eens langs hoor komen in het schakelprogramma. Maar ik zou geen verdere specs van de jongen kunnen geven.

 

Wellicht @pascal

Geplaatst : 08/04/2021 6:16 pm
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Sorry, dat was mijn fout. Op het moment dat jij je reactie plaatste was ik al met de migratie van de site begonnen.

Voor de volledigheid jouw reactie alsnog:

@basbrok om 12:26 vandaag

@bertusv

Ik heb zijn naam in het schakelprogramma wel eens langs horen komen. Maar heb hem totaal niet op mijn netvlies, dus ik kan er geen verdere specs over geven.

Moet daarbij ook eerlijk zeggen dat ik niet heel veel wedstrijden van Helmond uitgebreider gezien heb dan het schakelprogramma. (Wat onterecht is wellicht, want die doen het de laatste maanden best aardig)

 

Wellicht dat @pascal meer zicht heeft op deze speler.

 

Topic starter Geplaatst : 08/04/2021 10:58 pm
(@basbrok)
Lid

@tim

Gouden vent ben je ook!!

Klopt het overigens dat topics met nieuwe berichten niet meer dikgedrukt staan?

Geplaatst : 09/04/2021 7:34 am
(@pascal)
Lid
Geplaatst door: @basbrok

@bertusv

Nondeju mijn reactie weg! Dan tik ik hem nog maar een keer!

Maar de speler die je noemt staat bij mij niet echt op mijn netvlies. Waarbij ik eerlijk moet zeggen: ik zie niet veel van Helmond. Ik ken de jongen alleen dat ik zijn naam wel eens langs hoor komen in het schakelprogramma. Maar ik zou geen verdere specs van de jongen kunnen geven.

 

Wellicht @pascal

Ik volg de KKD op de voet, maar ik heb ook nog nooit van deze speler gehoord 😆 .

Loukili is overigens bij Helmond ook wel een aardige speler, die volgens de stats zelfs de meest potentiële assists aflevert van de KKD. 
Maar die heeft nog een jaarcontract helaas, evenals Tavsan van NEC die ik nog beter vind maar ook niet te betalen zal zijn. 

Bij dat NEC lopen wel aardige spelers rond maar die niemand die uit zijn contract loopt .

 

 

Geplaatst : 09/04/2021 8:49 am
(@basbrok)
Lid

@pascal

Loukili is de enige speler van Helmond die ik op mijn netvlies heb. Maar wat ik van hem gezien heb zie ik hem niet als een speler die de basis RKC sterker maakt. Voor de breedte kun je hem er wel bij hebben, maar ik heb sterke twijfels of hij het niveau van de eredivisie aan kan. 

 

Persoonlijk vind ik zijn stats ook wat vertekenen. Hij is immers de speler die bij elke aanval gezocht wordt, dus heb je vrij snel een hoge notering in de statistiek die je noemt.

 

Overigens wel fijn om te weten dat ik niet de enige ben die de KKD vrij intensief volgt!

 

Als we overigens onhaalbare spelers droppen, heb ik er nog wel eentje: Elmo Lieftink van De Graafschap. De onzichtbare motor in Doetinchem!

 

Schiet me ineens te binnen: Peter van Oijen, ging vorig jaar naar Duitsland, maar als laatst ergens berichten dat die club betalingsproblemen had?

Geplaatst : 09/04/2021 9:24 am
Pascal reageerde
(@olniel)
Lid

We kunnen in ieder geval op zoek naar een nieuwe keeper. Stukje uit interview van Ajaxshowtime met Lamprou:

Het schijnt dat FC Groningen op zoek is naar een nieuwe keeper…

‘Dat klopt inderdaad. Ik moet eerlijk zeggen dat het momenteel vrij rustig is, maar ik hoop zo snel mogelijk op duidelijkheid. Mijn contract loopt na dit seizoen af. Een jaar extra bij RKC Waalwijk, als ze in de Eredivisie blijven, zou geen schande zijn. Maar mijn prioriteit ligt wel bij een stapje hogerop. Als dat komt, is dat meer dan welkom.’”

Geplaatst : 10/04/2021 9:21 am
Tim reageerde
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Groningen lijkt voor een andere keeper te gaan, dus wat dat betreft prima.

 

Overigens lijkt het na dit seizoen wel echt klaar te zijn bij de club voor Touba. We krijgen links en rechts steeds meer interesse door, die ook steeds concreter wordt. Daar zal zijn goede pot tegen Ajax ongetwijfeld aan hebben bijgedragen.

Topic starter Geplaatst : 14/04/2021 3:34 pm
(@basbrok)
Lid

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=387051

 

Een open sollicitatie van Ismail Aissati. Ik heb hem de laatste jaren totaal niet gevolgd, maar dit was natuurlijk wel een begenadigde speler.

 

Voor wat betreft Touba: dit zijn de laatste wedstrijden van Touba in het RKC-shirt. De vraag is alleen nog welke keuze hij gaat maken. Hoop voor die jongen dat hij vooral kiest voor speeltijd en niet voor het grootste bedrag / de grootste naam. 

 

Als je dan gaat kijken: Lamprou, Touba, Tahiri en Anita lopen deze zomer waarschijnlijk de deur uit. Dat is een groot deel van je as die je moet gaan vervangen. Plus dat het 4 van je meest bepalende spelers zijn...... dat wordt een uitdaging voor Mo!

Geplaatst : 14/04/2021 8:39 pm
Ton1989 reageerde
(@bertusv)
Lid

@basbrok Heeft iig wel gespeeld afgelopen jaren. Voetballen kan hij sowieso wel, zie ‘m graag richting Waalwijk komen hoor! 

Geplaatst : 14/04/2021 10:04 pm
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@basbrok 

Prima ervaren speler

Geplaatst : 15/04/2021 9:34 am
Pagina 79 / 80 Eerste     Laatste
Deel: