Forum

Sparta Rotterdam - ...
 

Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk

 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Door de sneeuwval hadden we onverwacht een weekend vrij, maar dat komt misschien wel als een geluk bij een ongeluk want morgen staat de volgende wedstrijd al weer op het programma.

Om 21:00 trappen we op het Kasteel af in de uitwedstrijd tegen Sparta.

Sparta heeft het seizoen van hun leven, want ze staan met 31 punten uit 17 wedstrijden 6e met slechts twee punten achterstand op Ajax. 

Het wordt een lastige pot, maar we hebben Bel Hassani in ieder geval weer terug.

Citeren
Topic starter Geplaatst : 23/01/2023 12:53 pm
(@pascal)
Lid

Alles wat Sparta aanraakt veranderd in goud op het moment. Favorietenrol ligt zeker bij hun. Echter hebben we nu wel veel langer rust gehad als Sparta, die zaterdag pas diep in de nacht thuis zijn gekomen. Alle beetjes helpen wellicht. Ik voorspel een 1-1. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/01/2023 2:06 pm
(@kurtvandoorn)
Lid

Op de training vandaag heeft Kramer vol mee getraind zoals het er nu uit ziet is de kans groot dat hij weer 90 minuten kan spelen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/01/2023 4:03 pm
(@barie)
Lid

Lobete postte dit zojuist op zijn insta-verhaal, zou ie er weer bij zijn?

1674556130-Screenshot_20230124_112348_Instagram.jpg
Dit bericht is 1 jaar geleden aangepast door Barie
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/01/2023 12:27 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Moeilijke pot maar eens met de auteur, fysiek zijn wij in het voordeel ik hoop dan ook dat ze ook niet al te behoudend starten!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/01/2023 7:21 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Wedstrijd waar meer in zat, maar waar een gelijkspel ook wel terecht is. Weer onbegrijpelijke wissels van Oosting. Met het afhalen van Clement en Bel Hassani haal je alle creativiteit uit de ploeg. Haal dan Oukili er eerder af. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/01/2023 11:56 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Beetje dubbel gevoel maar uiteindelijk is een gelijkspel uit bij Sparta een goed resultaat!

Hopelijk dit weekend tegen Emmen wat meer succes in de afronding.

Misschien toch iets optimistischer starten vooral thuis natuurlijk 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/01/2023 12:22 am
(@pascal)
Lid

Je kunt zeggen dat je heel weinig hebt weggegeven, maar je hebt behoudend spelen en je hebt behoudend spelen. We pasten ons wel heel erg aan aan Sparta. Ze staan weliswaar 6e, maar het is geen wonderploeg of subtopper van het kaliber Twente of AZ. Met 71% balbezit (eerste helft) de bal aan Sparta laten en daar aanvallend op 1 kans na helemaal niets tegenover te stellen was wel erg veel ontzag voor Sparta hebben. Het liep niet bij Sparta, er vielen een paar spelers geblesseerd uit, het was in mijn optiek hét moment juist om het initiatief te grijpen. Je merkte het ook in het interview met Kramer na de wedstrijd dat de spelers veel meer vooruit willen. Ook Oosting heeft de afgelopen weken meerdere malen aangegeven het publiek te willen vermaken, vooral in thuiswedstrijden. Maar door dit ‘vooral in thuiswedstrijden’ daarbij te onderstrepen wek je al de indruk dat je bij iedere uitwedstrijd genoegen neemt met een punt. Dit Sparta was echt te pakken geweest. Je ziet het laatste kwartier dat je fysiek wat meer over had dan Sparta en dat als je naar voren toe durft te spelen dat je dan ook echt wel mogelijkheden krijgt om te scoren. Sparta kon niet beter en RKC verdiende niet meer dan een punt gezien het overdreven behoudende spel. En dan kunnen we wel zeggen het is wel bij de nummer 6 van de Eredivisie, maar op 3,4 goede spelers na heeft Sparta gewoon een middenmoot elftal waarbij gewoon alles mee zit.

Ik vond Oukili wederom niet sterk. Verliest vaak de bal en bekijkt altijd eerst de mogelijkheden breed of terug. Felida viel sterk en agressief in, in de goede zin van het woord. Anita kun je beter standaard wisselen in minuut 75. Dat kan dan echt niet meer. Die levert dan echt 0,0 intensiteit meer. Toen hij in minuut 75 bij de zijlijn van de bal af werd gezet en vervolgens ging lopen kon gewoon echt niet. Na dit seizoen mooi afscheid van die jongen nemen en Felida klaarstomen. De gouden driehoek was deze keer Adewoye-Vd Buijs-Vaessen. Vaessen pakt een cruciale bal op slag voor rust en ik vond Adewoye en Vd Buijs ontzettend sterk spelen tegen Lauritsen in vorm.  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/01/2023 10:15 am
(@thomie12345)
Lid

Een saaie 1e helft met toch 2 grote kansen. Schot seuntjens op pass lelieveld oa. 2e helft werd het meer een wedstrijd die los kwam iets meer op en neer. Laatste kwartier zeker en werd her leuk om naar te kijken, mede door Gaari die prima speelde en zeker 3 a 4 ballen veroverde via duel of 2e bal in dit laatste kwartier waardoor rkc sparta met rug tegen de muur ook zetten. Dit mag zeker ook gezegd worden. Er is namelijk wel is sprake van een bepaalde beeldvorming

Ook bakari kon dit offensief mogelijk maken. Net even wat langer de bal aan zijn voet door zijn techniek wat anderen net een fractie langer de mogelijkheid geeft om vrij tekomen en zo konden we via middenveld spel ipv u-vorm opbouw de ruimtes inspelen op de helft van sparta. Daarnaast een paar goede acties op rechterflank. 

Kramer bracht ook wat. Voetballend bv een prachtige bal in een keer op 90 graden gespeeld naar de rechterflank vanuit het midden. Met zijn venijn en geweldige neus voor de goal moet hij spelen en maakte dat ook duidelijk door zijn 1e warmloopactie. 

Het was vermakelijk zeker het laatste kwartier. Uitstekende redding Etienne trouwens. Biereth sterk aan de bal in 16.

 

 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/01/2023 11:48 am
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Beetje dubbel gevoel aan de wedstrijd over gehouden. Vooraf teken je voor een punt op het Kasteel tegen dit Sparta. Maar het was wel héél defensief. Alsof we in de Arena of de Kuip speelde.

Je ziet dat het het laatste kwartier wel kan. Tuurlijk zat Sparta er wat doorheen omdat zij al een wedstrijd van dit weekend in de benen hadden, maar toch.

Daarnaast hoop ik dat Lobete/Kramer snel weer kunnen starten, want het is aanvallend al weken niets meer.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 25/01/2023 2:20 pm
Deel: