Forum

RKC - Sparta
 

RKC - Sparta

Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Morgen is het alweer zover, een uiterst belangrijke wedstrijd tegen Sparta.

We hebben de slechtste reeks van de eredivisie, en deze MOET doorbroken worden, willen we niet op een directe degradatieplek komen.

Vaessen

Lelieveld Adewoye Vd Buys Meijer

Roemeratoe Oukili Lokesa

Cleonise Kramer Seuntjens

Een must-win ! Kom op geel/blauwen!

Citeren
Topic starter Geplaatst : 26/01/2024 4:26 pm
(@wiellus)
Lid

De opstelling maakt niet eens zo heel veel uit, als staat of valt met de instelling waarmee we deze wedstrijd gaan spelen. Die zal vanavond maar ook de rest van het seizoen velen malen beter moeten zijn dan vorige week, anders wordt het een moeilijke zaak..

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/01/2024 12:48 pm
(@gekke-gerritje)
Gerritjuh is gek jonguh!

Gestreden maar helaas zat er niet meer in dan een gelijkspel.

Het lijkt erop dat we met vitesse en volendam gaan uitmaken wie de kkd play offs mag gaan spelen, we creëren veel te weinig kansen en hebben weinig scorend vermogen. Ettiene haalt ook weer regelmatig vreemde capriolen uit in de goal.

Daarnaast gisteren de arbitrage ook niet mee. Ze hebben de wedstrijd kapot gefloten.

Leuk die mars met supporters naar het stadion maar die sfeer had beter in het stadion gemaakt kunnen worden dan ervoor.

Kramer na de eigen goal van verschueren.probeerde de supporters aan de gang te krijgen, net als Dario die het publiek haast bleef smeken om steun.maar de sfeer komt echt niet los op de tribunes. 

De gelatenheid spat er aan alle kanten vanaf, laten we hopen dat het tij gekeerd word want we zijn heel hard op weg naar die vreselijke kkd divisie. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2024 9:18 am
(@wiellus)
Lid

Corteo was inderdaad een goed idee, de sfeer buiten het stadion was goed. Echter komen de spelers in een nagenoeg leeg stadion het veld op voor de warming up en bij het verlaten van het veld was het niet veel drukker. Misschien de volgende keer de corteo eerder starten zodat de spelers de steun in het stadion ook zien/voelen?

De wedstrijd zelf, tja.. De beleving en inzet was er deze keer wel (ook de nodige frustratie en onbegrip bij de spelers onderling), maar het lijkt te ontbreken aan zowel een aanvallend als verdedigend plan/tactiek. Iedereen loopt maar wat door elkaar en het hangt verdedigd van toevalligheden en paniek aan elkaar. In de aanval is er geen bezetting voor de goal als de bal op de flanken is en als er bezetting is voor de goal dan is er niemand op de flanken (als die er wel is, dan zijn de voorzetten van een zeer bedenkelijk niveau). Dat is iets wat je de trainer en zijn staf kwalijk mag nemen.

Dat Seuntjens een absolute meerwaarde is staat buiten kijf, maar in deze selectie is hij echt een vlag op een modderschuit. Kramer is geen moment bezig met voetballen, maar alleen maar met ruzie maken met zijn verdedigers of onnodige kaarten pakken en mag van geluk spelen dat ook hij er niet af ging. Cleonise heeft echt 0,0 rendement, maar gelukkig zal er morgen vast weer een reel op zijn Instagram staan met mooie overstapjes.. Lokesa hoort niet op de flank de staan, maar die jongen kan wel echt voetballen. Oukili leek zich gisteren ook niet helemaal happy te voelen aan de bal en Roemeratoe speelde tot zijn (terechte) rode kaart een goede pot. Waarom Gaari er in stond, een totaal raadsel. Lelieveld verkeerd niet in de beste vorm, maar is nog altijd een stuk beter dan Gaari en dat werd in de 2e minuut al direct bewezen.

En over de scheids, dat leek helemaal nergens op maar je mag verwachten dat onze spelers ook na 10 minuten door hebben dat je niet ten koste van alles moet proberen te blijven staan als je er toch geen vrije trap voor krijgt. Ga dan zelf ook maar een paar keer liggen, iets met voetbalgogme en aanvoelen hoe een wedstrijd geleid wordt.

Op inzet hadden we de 1-0 zonder die pingel misschien wel over de streep kunnen trekken, maar ergens toch wel 'blij' dat de inzet en strijd van de jongens is beloond met een punt en je hem niet alsnog in de 98e minuut met een zomaar nog een pingel verliest.

Benieuwd wie de vervanger gaat zijn van Roemeratoe, laat Vroegh het daar maar eens proberen en benieuwd hoe Lutonda zich volgende week gaat profileren op de plek van Meijers. Misschien geeft het wel nieuwe inzichten voor de komende thuiswedstrijden waarin handhaving/playoffs behaald zullen moeten worden.

Dit bericht is 3 maanden geleden aangepast door Wiellus
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2024 11:17 am
(@thomie12345)
Lid

Waarom kreeg Adewoye de band niet na de wissel van kramer. Ik vind dit vrij bijzonder. Heb niet het gevoel dat Adewoye er lekker in zit bij fraser.

De rol van de middenvelders is opmerkelijk in balbezit lijkt het op de bonnefooi te zijn. De back wordt steeds door de cv ingespeeld wat te lang duurde door afschermen van de lijn door sparta. Hier had een middenvelder ingezet moeten worden via kramer/seuntjens met de kaats wat je vorig seizoen meermaals zag of rechtstreeks via roem of oukili. Hier ontbreekt plan en ook vertouwen om uit te voeren via as. 

Je zag dit meermaals bij Dario die even moest wachten op vrijkomen meijers waardoor de linksbuiten of andere kant later aan bal komt en twee tegenstanders heeft ipv 1 en de bal weer terug moet. 

Ja dit heeft met kwaliteit te maken maar ook met intenties. Dario en adewoye kunnen hem wel centraal inspelen en seuntjens/kramer kunnen ook echt wel kaatsen of oukili die wordt ingezet deze jongens hebben wel de kwaliteit maar het is niet de spelopvatting om zo te spelen. 

Daarnaast

Min moet eigenlijk spelen en kramer laatste 30 minuten. Cleonise speelde prima maar door al zijn acties was het na een uur op en had veel eerder gewisseld kunnen worden.

Opzich goede pot maar ze hebben er alles uitgeperst en dan tot weinig kansen sparta ook gewoon een degelijke ploeg. Min kan toch gewoon hangende linksbuiten spelen of niet? 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2024 2:47 pm
(@robbie-van-der-kaay)
Lid

@wiellus Moet je eens in de rij komen staan bij ingang 6 tussen HH en uitvak. Die rij staat tot over het Halve Zolen fietspad omdat bij die ingang slechts 1 scanner staat en komen de meeste bezoekers vanuit die kan slechtst enkele minuten voor de wedstrijd in het stadion. Ik heb dit al meerdere malen gemeld bij RKC Waalwijk maar tot nu toe zie ik geen verbeteringen behalve het feit dat er op het allerlaatste moment (10 minuten voor aanvang wedstrijd) een steward een handscanner gaat gebruiken als 2e toegangsmogelijkheid. Verder is het leuk om voor vak EE en Hoekie EE van alles te organiseren op het fanplein en hoor je de basdreunen tot in het stadion maar liever zie ik dat er (ook) sfeerverhogende acties worden georganiseerd IN het stadion, door supporters EN club

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 29/01/2024 9:30 pm
(@wiellus)
Lid

Aan de kant van FF-EE is het niet veel beter met de toegang tot het stadion Robbie, daar staan we ook elke week weet ik hoe lang in de rij om binnen te komen. Je zou verwachten dat ze inmiddels wel weten hoe ze dit wat moeten verbeteren, maar het lijkt elke week langer te duren ipv korter. Misschien is het dan toch moeilijker dan dat wij denken 😉.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 30/01/2024 8:40 pm
Starbuck
(@starbuck)
Lid

@wiellus echt dramatisch inderdaad. Ik ga al tig jaar naar RKC maar het wordt er logistiek niet beter op. Lange rijen overal, eigen plaatsen op EE, wat dat betreft was de KKD zo gek nog niet

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 30/01/2024 11:57 pm
(@basbrok)
Lid

Geplaatst door: @starbuck

@wiellus echt dramatisch inderdaad. Ik ga al tig jaar naar RKC maar het wordt er logistiek niet beter op. Lange rijen overal, eigen plaatsen op EE, wat dat betreft was de KKD zo gek nog niet

 

Waarheid als een koe, spijker op de kop! Goed, vanwege mijn werk kan ik er niet meer elke thuiswedstrijd bij zijn, maar het valt me wel op dat hoe meer RKC probeert, hoe langer de rijen lijken te worden. Deels komt dit natuurlijk ook doordat het publiek zelf besluit om massaal op hetzelfde moment het stadion in te willen, maar logistiek wordt daar ook totaal niet op ingespeeld. 

 

En de oplossing hoeft niet heel moeilijk of duur te zijn. Al moet er wel gekeken worden naar een extra tourniquette per ingang. Dat zal kosten meebrengen, maar die verdien je ook terug, want simpel gezegd: buiten in de rij geven mensen geen euro uit, heb je iedereen snel binnen verhoogt dat ook je gemiddelde uitgave per fan. (Mensen zijn langer binnen, dus consumeren meestal meer)

Als ik kijk naar de rolverdeling bij de toegangspoorten moet daar (volgens mij) best gewerkt kunnen worden met een flexibele ploeg. 

Voor de wedstrijd heb je in de horecapuntjes eigenlijk altijd een overkill aan mensen staan. Die mensen staan er om de piek in de rust op te vangen, maar je moet ze toch voor 4 uur inhuren, dus staan ze vaak voor de wedstrijd snotpinnen te draaien, want dan is de druk op de verkooppuntjes nog niet zo hoog. 

 

Haal per verkooppunt 1 persoon weg richting de toegangscontrole (Die je na aanvang wedstrijd weer in het verkooppunt zet) en je kunt je instroom veel soepeler laten verlopen.

 

Natuurlijk: ik kom uit de evenementenbranche, waar doorgaans ander publiek komt. Maar met een beetje schuiven van personeel kom je vaak een eind. Al is het absolute uitgangspunt wel dat je voldoende scanners hebt.

En nogmaals: feit is ook dat bezoekers ook wel massaal beslissen op hetzelfde moment door dat poortje te willen.

 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 01/02/2024 1:11 pm
(@basbrok)
Lid

Dan nog even RKC- Sparta..... een verblijf op een caribisch eiland, een haperende WiFi en geen bar die het uitzond heeft ervoor gezorgd dat ik deze wedstrijd erg beperkt heb kunnen zien.

 

Maar ik liep wel weer te schuimbekken toen ik las dat Nijhuis de dag erop bij VI vertelde dat hij eigenlijk de scheids niet had moeten roepen voor een penalty. Per saldo kost dat moment ons (misschien, want het is geen exacte wetenschap) 3 hele belangrijke punten en de aansluiting met de ploegen boven ons.

 

Inhoudelijk kan ik weinig over de wedstrijd melden. Maar het baart me, naast mijn eerder geuite zorgen over het spel en de instelling, wel zorgen dat we inmiddels 3 partijen op rij een pingel tegen hebben gehad.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 01/02/2024 1:19 pm
Deel: