Forum

RKC - FC Twente
 

[Opgelost] RKC - FC Twente

Pagina 1 / 3   Laatste
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

De week van de waarheid is aangebroken! Aan het einde van deze week (en misschien donderdag al wel) zullen we weten wat de uitkomst van het seizoen is.

Aanstaande donderdag (Hemelvaartsdag) trappen we om 14:30 af in het Mandemakers Stadion tegen FC Twente. Twente is een tegenstander die ons de laatste jaren prima ligt en hopelijk kunnen we dan ook verassen zoals we thuis tegen FC Groningen deden.

Wanneer Heerenveen in Emmen wint kan ondanks wat wij doen de vlag sowieso uit, want dan lijken we veilig.

Aangezien alle wedstrijden aanstaande donderdag tegelijk gespeeld worden, komen niet alle wedstrijden op TV. ESPN zal op kanaal 1 een schakelprogramma doen (zoals we kennen bij de Keuken Kampioen Divisie) en ik durf wel met zekerheid te zeggen dat op kanaal 2 en 3 andere wedstrijden zullen worden uitgezonden dan RKC - Twente. Online zal waarschijnlijk wel het een en ander worden geregeld met betrekking tot extra kanalen, maar ideaal is het niet en het is afwachten of de servers van ESPN het dit jaar wél aankunnen. 

Vandaar dat we met de vrienden van Langstraat FM opnieuw de wedstrijd in zijn geheel live gaan verslaan op de radio! Samen met Flynn ga ik proberen iedereen toch een béétje het gevoel te geven in het stadion aanwezig te zijn en hopelijk kunnen we met z'n allen uit ons dak gaan aan het einde van de wedstrijd.

 

Wat verwachten jullie er van?

 

Citeren
Topic starter Geplaatst : 10/05/2021 8:49 am
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Ik ben positief gestemd, we gaan donderdag winnen en hoeven we niet naar de rest te kijken. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10/05/2021 9:08 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Voor winst gaan en niks anders! Met een driepunter ben je veilig, anders wordt het billenknijpen en kijken naar de andere velden. 

Bij Twente is vaste kracht Bosch geschorst, verder spelen zij in theorie nergens meer voor (net als Heerenveen). 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10/05/2021 9:43 am
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Ik weet het niet, het lijkt steeds dat op het moment dat er druk op de ketel komt, dat we daar niet mee om kunnen gaan.
Winen is een must, verlies je of speel je gelijk doemt het playoff spook op en dan zie ik het donker in voor Ons RKC.

Donderdag, 3 punten en je bent er! Dit MOET supermotiverend werken, als je nu niet er vol op kan klappen, zit het niet in je.

We zijn kwetsbaar en nerveus achterin, en ik vond Sylla ook tegenvallen tegen VVV.

Ik zou voor routine gaan en Paultje opstellen.

Ook twijfel over de rechtvoor positie, hoewel ik eens ben over de kritiek op Ola en het gebrek aan verdedigend vermogen van hem, was hij in Enschede wel man of the match.

opstelling;

Gaari Meulensteen Touba Quasten

Anita

Tahiri VdVenne 

Ngonge Oosting John (of Sow)

 

De Roomsch Katholieke Combinatie op Hemelvaartsdag, zou de perfecte dag voor ons moeten zijn toch?

 

 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10/05/2021 9:54 am
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Vermoed dat John en Paul starten, die ervaring kan cruciaal zijn. Ook al heeft John tot nu toe nog niet heel veel laten zien, voor de rest niks wijzigen. 
Zou zeker mooi zijn op Hemelvaartsdag een klein wonder opnieuw van RKC, het wonder van de Hemelvaart overstijgt wat mij betreft alles als christen maar daar dat zal ik jullie besparen haha.

 

Knalluh

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10/05/2021 10:23 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Ik ben geen fan van John, ik zou hem dan ook als stand in gebruiken mocht het nodig zijn. 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10/05/2021 10:33 am
(@thomie12345)
Lid

Lees ik nu dat dit Quasten zijn laatste traingsweek is voor RKC. Of betreft het hier Vaessen die weer eerste keeper wil zijn. Kan iemand dit verduidelijken en überhaupt hoe het met contractverlengingen zit??? 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/05/2021 11:16 am
(@bertusv)
Lid

@thomie12345 Viel mij ook op.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/05/2021 11:55 am
(@ikzelf)
Lid

@thomie12345

Ik denk dat we het in Quasten zelf moeten zoeken.. Nog steeds een aardige voetballer maar gezien zijn leeftijd maar vooral steeds maar afwezig ivm vele blessures lijkt het me dat Rkc gaat doorselecteren! 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/05/2021 3:33 pm
(@pascal)
Lid

Geen zorgen mensen. De prognose (zie topic) loopt nog steeds zoals voorspelt of zelfs nog beter. 
VVV is geen concurrent meer, die gaan niet winnen bij Ajax.

Ik zie RKC donderdag winnen van FC Twente, zonder dat ik subjectief mijn geel-blauwe bril op heb. FC Twente is na de winterstop één van de slechtst presterende ploegen. Ik zie RKC iig zeker niet verliezen. 

Dan kijk ik direct met een schuin oog naar sc Heerenveen. Heerenveen en uitwedstrijden dit seizoen... het loopt niet over. Echter presteert SCH de laatste wedstrijden al een stuk beter. Wanneer aan Heerenveen zijde beide Veermannetjes meedoen zie ik Heerenveen ook niet zomaar verliezen. Heerenveen deed het vorige week erg goed uit bij PSV en ook FC Utrecht (na de winterstop volgens mij de 3e ploeg van de Eredivisie) kon niet van ze winnen. 

Donderdag moet het gewoon feest worden in Waalwijk. Het moet voor RKC niet aankomen op de kuip Zondag want hoe zwak Feyenoord ook is, daar geef ik RKC weinig kans. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/05/2021 3:34 pm
(@thomie12345)
Lid

Dit seizoen heeft hij toch alweer 20 wedstrijden gespeeld waarvan 18 uitstekend. In de beginfase van het seizoen heeft hij wat meer tijd nodig om fit te worden, maar dat was de vorige seizoenen ook zo dus dat kan nu geen reden zijn. 

Ik zou het werkelijk heel verdrietig vinden als Paul de laan wordt uitgestuurd zonder nog een keer met publiek in de Eredivisie te kunnen spelen. Het zou ingaan tegen alle Waalwijkse principes waar het bestuur voor suggereert te staan. Als een van de weinigen dit seizoen heeft hij het wel laten zien in de Eredivisie horen te spelen. 

 

 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/05/2021 4:13 pm
Kees Brands reageerde
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Onze voorbeschouwing op de wedstrijd staat inmiddels ook weer online!

 
BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 12/05/2021 8:53 am
(@basbrok)
Lid

Tsja, Twente vanmiddag. Weer een ploeg die niet echt in blakende vorm is. 

Als RKC vroeg weet te scoren, dan geef ik ons een goede kans. Twente speelt nergens meer om en dat kan 2 kanten op werken. Ik hoor veel geluiden die er vanuit gaan dat "nergens meer om spelen" ook minder inzet betekent. Maar het kan ook leiden tot "geen druk meer ervaren", waardoor er bij een ploeg ineens alles lukt. Als je vroeg kunt scoren, kun je bij een tegenstander een beetje afdwingen dat ze in zulke potjes wat gas terugnemen. Dat is wat we af moeten dwingen. En dan moeten we zelf ook doordrukken. Niet na een 1-0 gas terugnemen, maar de tegenstander echt bij de keel pakken.

 

Ik gooi er maar eens wat clichés in voor vandaag: "alles geven", "90 minuten strijden", "de dood of de gladiolen", "bloed aan de paal"! Want als je nog iets wil, dan moet het vandaag gebeuren. Niet alleen omdat ik tegen Feyenoord minder kansen zie. Maar ook: dat is de laatste wedstrijd, als je dan ook nog echt moet, komt er nog extra druk bij omdat er geen escape meer is. Dat is "alles of niks 2.0"

 

En alle argumenten op een hoop: Quasten moet -als hij fit is- altijd spelen vandaag! In dit soort potten heb je ervaring nodig.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/05/2021 8:52 am
(@basbrok)
Lid

Even los van bovenstaande begrijp ik nog steeds niet dat ESPN niet 2 schakelprogramma's aanbiedt. 1 kanaal schakelen rond de ploegen die nog om Europees spelen en 1 kanaal met de ploegen in de degradatiezone.

 

Alles heeft te maken met de praktische uitvoering (commentatoren) en er zijn wss contractueel haken en ogen aan. Maar als je de spanning goed in beeld wil krijgen, zou je het wat mij betreft moeten splitten. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/05/2021 8:59 am
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter
Geplaatst door: @basbrok

Even los van bovenstaande begrijp ik nog steeds niet dat ESPN niet 2 schakelprogramma's aanbiedt. 1 kanaal schakelen rond de ploegen die nog om Europees spelen en 1 kanaal met de ploegen in de degradatiezone.

 

Alles heeft te maken met de praktische uitvoering (commentatoren) en er zijn wss contractueel haken en ogen aan. Maar als je de spanning goed in beeld wil krijgen, zou je het wat mij betreft moeten splitten. 

Ik kan je dit wel uitleggen hoor: ESPN kiest gewoon voor de meeste kijkers. Vandaar dat ze Ajax - VVV doen en op ESPN 3 Heracles - Feyenoord. Puur en alleen omdat Ajax en Feyenoord gewoon veruit de meeste kijkers trekken.

Stel ze zouden op 3 geen Heracles - Feyenoord doen maar een 'degradatie-schakelprogramma', dan zouden én de Feyenoorders in grote getalen via de streams gaan kijken (die ze op deze manier denk ik ook een beetje willen ontlasten door Ajax en Feyenoorders er van weg te houden) én de meeste supporters zullen alsnog de hele wedstrijd van hún club aanzetten. 

Hoe jammer ik het ook voor ons vind, vind ik het geen onbegrijpelijke keuze van ESPN. En mocht alles er nou uit klappen dan moet je het gewoon met mijn zwoele stem op Langstraat doen 😉.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 13/05/2021 9:14 am
Pagina 1 / 3   Laatste
Deel: