Forum

RKC - FC Groningen
 

[Opgelost] RKC - FC Groningen

Pagina 2 / 2 Eerste  
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Wat heerlijk dit!!!!

Ik kijk met een gekleurde bril maar ik heb genoten van de open wedstrijd met voldoende kansen over en weer. 5-4 had zomaar de uitslag kunnen zijn.

Ben vooral heel tevreden over de strijd welke ze erin hebben gegooid. Met Rooie Ries scheelt dat echt enorm in wedstrijden zoals dit.

Lamprou 7. Hoe mooi om te zien dat hij alles geeft en bij een uiterste poging zelfs bijna zijn neus breekt.

Bakari 8. Speelde in mijn optiek zijn beste wedstrijd van het seizoen ook heerlijke assist!

Meulensteen 8. Ik heb veel op hem gemopperd, maar vind hem laatste periode ijzersterk naast Touba.

Touba 7.5 gewoon weer prima.

Quasten 7. Wat een topper op zijn leeftijd nog zeg.

Tahiri 6.5 wat onzichtbaar maar degelijk.

Anita 6.5 ook weer degelijke pot 

Rooie Ries 8. Ben al het gehele seizoen gecharmeerd van de vechtlust. Wat ziet het er soms klunzig uit maar wat neemt hij een strijd mee zeg. Mooi om te zien dat hij zijn plekje gewonnen heeft en de kritische supporters het zwijgen heeft opgelegd.

John 4. Wéér zwaar ondermaats, wat ziet Grim toch in deze koning walking football.

Oosting 8. Sterk in duels, veel werklust welke mede zorgde voor de 2 blunders.

Daneels 6. Mwah wel strijd.

 

Geeft weer wat lucht, wanneer WillemII komende potjes verliest en rkc ook in Emmen 3 punten kan pakken zou het wel is gelopen kunnen zijn.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 21/03/2021 1:26 am
(@ben-rienstra)
Lid

Wat een fantastische opsteker. De broodnodige 3 punten en de eerste goals voor Oosting, hopelijk komt hij nu los en kan hij er nog een paar inleggen.

Ik wil toch nog even wat zeggen over Tahiri, want de reacties van medesupporters hier beginnen mij te irriteren. Ik zie dat er regelmatig kritiek wordt geuit op Tahiri en dat mag natuurlijk. Maar waarom hij steevast de laagste cijfers krijgt toebedeeld is mij een raadsel. 

Tahiri is de speler met de beste techniek van het huidige rkc. Alle eerste aannames van deze jongen zijn goed, alle simpele pases komen aan en met enige regelmaat geeft hij ook enkele geweldige pases die tot een scorings mogelijkheid leiden. Nee, hij rent niet 90 minuten lang met schuim op zn bek over het veld. Maar het negatief beoordelen van deze speler vind ik misplaatst.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 21/03/2021 12:15 pm
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

@ben-rienstra

Tahiri is qua techniek veruit de beste voetballer van RKC wat een prima balans geeft op het middenveld. Ook gisteren weer een paar heerlijke schijnbewegingen waardoor het team beter speelde. Echter valt een technische speler minder op in een echte vecht wedstrijd, daarom ook mijn wat lagere punt. Al met al is een 6.5 nog steeds een ruim voldoende!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 21/03/2021 1:16 pm
(@thomie12345)
Lid

Een veel feller RKC gezien gisteren. Kort in de duels, door bewegen en zuiver aan de bal. Waarom dit niet iedere week kan? Ligt aan de doelstelling. De verwachtingen zijn altijd laag, dus zijn de spelers tevreden als ze een keer winnen en schakelen we weer een tandje terug. 

Ik vond dat Tahiri weer goed speelde tov vorige wedstrijden. Enorme passnauwkeurigheid en is ongrijpbaar voor tegenstanders wat rkc tijd geeft om aan te sluiten, te positioneren en niet steeds onder druk te worden gezet. Een echte verbindingsspeler, de spil van het elftal. Als je dan ook nog Keypasses geeft: Assist oosting, buitenkant voet oosting, boogballetje oosting(waarna schot vd venne)...

John de laatste weken natuurlijk minder, maar hij heeft wel schitterende acties laten zien tegen Feyenoord, Fc Twente en Heracles. assists en goals. Ook de beginfase tegen Emmen was hij erg bedrijvig waar de ene na de andere het bos inging. De fitheid breekt hem nu op, maar deze man zit op voetballen. Waar Daneels veel krediet heeft en net zo onzichtbaar is, heeft John het al wel laten zien. Helaas alleen bij vlagen, maar daarom speelt hij ook bij RKC. 

 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 21/03/2021 2:03 pm
(@robbie-van-der-kaay)
Lid

Lekker begin van de wedstrijd met hoog druk zetten, hoewel de twee ingeleverde groningse ballen niet veel met druk te maken hadden maar met kleurenblindheid bij die japanner en Van Hintum. De dag voor de wedstrijd las ik in het Brabants Dagblad Hans Mulder zeggen: "Wat kan helpen is een andere speelwijze, een plan B, .....daar zijn we wel mee bezig". Fijn om te lezen dat ze daar mee bezig zijn!! In deze wedstrijd zag je dat in de 2e helft aan de linkerkant de combinatie Quasten en John voor geen meter liep. Na de wissel van John, schakelde Grim om naar 4-4-2 en ging Tahiri daar in de zone spelen. 

Lamprou: keepte of zijn leven er vanaf hing; 7

Bakari: ik ben eerlijk gezegd altijd (te?) kritisch op Bakari. In deze wedstrijd ging hij steeds beter voetballen, zeker toen RKC 4-4-2 ging spelen. Sublieme actie en assist waar de 3-1 uitvalt; 7,5

Meulensteen: maakt de ontwikkeling door die je in 1e instantie bij Touba had verwacht. Meulensteen als rots in de branding? Ja!; 7,5

Touba: matige wedstrijd met als dieptepunt een sliding die hij in de 1e helft veel te vroeg inzette. Aanvallend voegt hij nog steeds niets toe en dat Meulensteen meer uitstraalt dan Touba zegt voor mij alles: 5,5

Quasten: typische rare fratsen wedstrijd van Quasten. Liet zich in de opbouw 2x eenvoudig aan de kant zetten waarna een tirade richting scheidsrechter volgt en hij daardoor vergeet terug te verdedigen waardoor Groningen aan aan zijn kant simpel kan aanvallen. Werd ook enkele keren door El Hankouri het bos in gestuurd. Op zijn inzet valt niets overigens niets aan te merken; 5,5

Tahiri: wat een heerlijke voetballer blijft hij toch. Weer enkele fantastische passes en steekballen gezien: 6,5

Anita: kreeg een aardig tikkie te verwerken van El Messaoudi en de VAR vond het niks! Verder weer heel degelijk! 6,5

van der  Venne: tegen Sparta deed hij niet mee en dan realiseer je je pas dat hij inmiddels onmisbaar is: 6,5

John: weer zeer zwak. Het wordt tijd voor John om te kiezen voor 35+ op een half veld en ik ben bang dat-ie het zelfs daar niet kan belopen; 4

Oosting: kreeg de twee doelpunten in de schoot geworpen maar bleef natuurlijk ook wel heel rustig. Verder ook zeer grote werklust; 7

Daneels: heeft het de laatste weken wat lastiger maar blijft wel een teamspeler: 5,5

Sow: ik was verbaasd dat niet Stokkers of Damascan in de spits kwam maar Sow. Viel matig in maar de 3-1 was wel een juweeltje; 6

Azhil: fijn om deze speler gewoon in te kunnen laten vallen zonder dat je zwakker wordt: 6,5

Lutonda, Mulder en Gaari: -

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 21/03/2021 2:47 pm
Tim reageerde
(@pascal)
Lid

Nog steeds nagenietend van de heerlijke, maar ook zo broodnodige overwinning. Bevreemd mij toch dat dezelfde passie tegen de concurrenten telkens ontbreekt. Jammer dat er nu die interland-break tussen zit waardoor je niet lekker de lijn direct kunt doortrekken, maar bij winst volgende week zaterdag in Emmen sta je met 1 been in het volgende Eredivisieseizoen!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/03/2021 2:52 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Ik ben ook nog aan het nagenieten, waar stel dat we winnen van Emmen, wat volgens mij een hele zware wedstrijd zal worden.

Dan nog zijn we afhankelijk van wat WII en VVV doen, winnen zij ook, blijft het gewoon hartstikke spannend.

Normaal zouden 3 overwinningen nog genoeg moeten zijn.

• FC Emmen - RKC 
• RKC - Ajax
• Willem II - RKC
• RKC - AZ
• VVV-Venlo - RKC
• RKC - FC Twente
• Feyenoord - RKC

Dan zou dat moeten gebeuren tegen Emmen, WII Twente en VVV.

Ajax en AZ zijn te sterk, Feyenoord kan ook nog, maar doie zullen voor playoffs strijden, zal ook lastig worden.

 

We zijn er nog lang niet hoor.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/03/2021 3:11 pm
(@basbrok)
Lid

@luc

Spannend is het zeker!

En met 3 overwinningen in de laatste 7 wedstrijden moet je jezelf wel echt veilig spelen. Dat kan bijna niet missen.

 

Zelf denk ik echter dat als je erin slaagt om van de wedstrijden tegen VVV, Willem II en Emmen er 2 te winnen te ook veilig bent. Even uitgaande van de huidige verschillen: 4 punten op VVV en Willem II en 11 punten op Emmen. 

 

Als ik kijk naar de teams de afgelopen weken, gaat Willem II de nacompetitie ontlopen. Die hebben het aardig op de rit gekregen en pakken weer punten. 

Emmen gaat ook nog punten pakken in het restant van dit seizoen. Maar die moeten 12 punten méér pakken dan wij, in de resterende 7 wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is Emmen - RKC. Als je die zelf wint, wordt het verschil 14 punten, met nog 6 wedstrijden. Dus moeten ze er 5 van de laatste 6 winnen om ons in te kunnen halen.

 

VVV zie ik echt als de ploeg die samen met ADO op dit moment het zwakste is. Die ga je in speelronde 32 tegenkomen. Maar mijn verwachting is dat die weinig 3-punters meer gaan halen. 

 

Emmen uit, lijkt in ieder geval een cruciaal duel te gaan worden. Kijk er nu al naar uit! Sowieso "door de geel-blauwe bril", maar ook als liefhebber. Ik verafschuw ploegen die in de winterstop een hoop nieuwelingen halen, maar ik vind het wel mooi dat Emmen op basis van inzet én op een voetballende manier probeert degradatie te ontlopen. En laat Grim maar bewijzen dat hij de opmars van Emmen wil en kan stoppen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/03/2021 9:19 am
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

@Bas

 

Ik verwacht ook dat Emmen zijn eindsprint te laat heeft ingezet, dreiging van Emmen lijkt bij een overwinning inderdaad weg.

ADO zie ik niet meer terugkomen van de laatste plek.

Plaats 16 zal gaan tussen WII, RKC en VVV, waar ik WII het sterkste acht, absolute sleutelwedstrijd, naast Emmen uit is VVV uit.

En daar heb ik hele vervelende herinneringen aan......

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/03/2021 11:03 am
Pagina 2 / 2 Eerste  
Deel: