Forum

PSV - RKC Waalwijk
 

PSV - RKC Waalwijk

Pagina 3 / 4 Eerste     Laatste
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Schandelijk natuurlijk.

Vaessen: 5.5, keepend op wat momenten na niet zo slecht. Maar dat gedrag van hem, om je kapot te schamen. Verder waren zijn spelhervattingen weer dramatisch. Maar zijn tijdgerek is wat RKC nu opbreekt. 

Gaari:3: Stop er gewoon mee. Het lijkt iedere week slechter te worden. 

Adewoye: 7: Zat overal weer tussen zoals altijd. Beste man bij RKC dit seizoen.

Lelieveld: 7: Op 1 fout na een goede wedstrijd waar hij veel weghaalde. 

Buijs: 7: idem dito..

Lutonda: 5.5: 1e helft leek het beter te gaan. 2e helft valt hij over zijn eigen benen en werd hij weer voorbijgelopen. 

Anita: 6: Niet zijn beste wedstrijd, soms wat slordig aan de bal vooral onder druk. Verder solide. 

Clement: 7: Wat een geweldige speler, aan de bal comfortabel en brengt voetbal in het team. Lekker laten staan.

Bakari: 5.5. Met momenten erg goed, maar hij is absoluut geen 10. Waarom Bel Hassani niet laten staan?

Kramer: 6: Werkt hard, maar deze tactiek is funest voor hem. Hij heeft aanvoer vanaf de vleugels nodig, niet vanaf achter. 

Lobete: 6.5: Waarom wisselen ze hem? Is de man die gevaar sticht en 2 man bezig kan houden. 

-----

Bakali: 4: Wil te graag, onbegrijpelijk dat ze hem tegen PSV brengen. 

Oukili: 6: Tja onbegrijpelijke wissel ook. Breng dan Bel Hassani..... Speelde verder wel goed.

Mulder: 4: Ook zo'n onbegrijpelijke wissel. Je moet niet in je 16 gaan hangen. Maar goed defensief hebben we ook niks anders. 

Vroegh: De 3e defensieve wissel die ons de das om doet. DAardoor geef je PSV alle ruimte. 

 

Oosting 4: Buiten dat hij door blijft modderen met Gaari en Lutonda. Is Bakari op 10 zetten een rare move en alle wissels waren geen succes. Die van Oukili dan misschien nog wel. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 4:58 pm
(@rogiera)
Lid

@bakari stop hier mee, je raakt kant noch wal. Iedereen speelde meer dan verdienstelijk en de tactiek was meer dan prima

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 5:35 pm
Harry_D en Tim reageerden
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@rogiera Nu inhoudelijk iets proberen te onderbouwen. 

 

De tactiek was defensief vrij prima, maar na de wissels ben je offensief machteloos waardoor je vol onder druk komt. 

Verder was Gaari weer dramatisch, als jij dat prima vind leg je de lat wel heel erg laag. Dan ben je duidelijk in de 1e divisie blijven hangen. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 5:43 pm
(@nickvanzijp)
Lid

Het verbaasde mij overigens wel dat Oosting besloot Bakkali te brengen. Afgelopen weken juist gehoord dat ze hem rustig zouden brengen aangezien iedereen naar hem zou kijken en hij echt top moest zijn. Vervolgens wordt hij gebracht tegen zijn oude club PSV waarna juist iedereen naar hem ging kijken (fluiten).

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 6:04 pm
 Sno
(@sno)
Lid

Ik vind je cijfers redelijk op zijn plek @Bakari, alleen vond ik Lutonda (ik ben ook geen fan) dit keer echt niet tegen vallen.

Bakari was niet onverdienstelijk in deze wedstrijd. Snel op rechtsback.

 

Bakalli mag best een 2 krijgen. Die heeft letterlijk niets goed gedaan en weigerde de meters te maken die benodigd waren deze wedstrijd. Laat die eerst maar eens 1km lopen zonder hijgend door z’n knieën te gaan

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 6:05 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@sno Lutonda was 1e helft een 6/6.5 maar zakte de 2e helft terug naar zijn gebruikelijke niveau. Met als dieptepunt het vallen over de bal. Het is een jongen die hard werkt, maar niet het fysiek van een Bakari heeft. Ook mist hij de techniek en inzicht om wat meer toe te voegen. Hij kan hard rennen en hard werken, meer zit er niet in. Bakari is een zelfde type speler, maar heeft meer daarnaat.

Bakari voelt zich lekkerder op de vleugel, is geen 10. Ik snap  ook niet dat Bel Hassani niet inviel. Al had je Bel gebracht voor Lobete. Bakali is er duidelijk nog niet klaar voor en wilde zich te graag bewijzen tegen PSV. Als die jongen op 50% van zijn potentie komt kan hij samen met Lobete iedere achterhoede in Nederland doldraaien. 

 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 6:08 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Terug uit Eindhoven, alles aanschouwend vanuit vak ZZ in de nok van het stadion, waardeloze plekken, volgende week weer lekker in ons Mandemakers stadionnetje. 

Ook ik de stoom uit mijn oren, zat tussen de PSV supporters, die zeiden al dat er wel een pingel zou aankomen, zo voorspelbaar als wat. 

Over de wedstrijd, plan was ok, wissels begreep ik ook niet m.n. bakkali viel waardeloos is, waarom niet Kuijpers? En ik had Nieupoort ipv Mulder gebracht, en Bel Hassani ipv Bakari.

Lobete had een goede eerste helft, zeker weer basis volgende week. Enige onvoldoende in mijn ogen, was Gaari, Ik zou echt Bakari RB zetten rest van de verdediging was gewoon goed.

Genoten van Clement, was wat mij betreft motm, maar goed, ik moet mijn bloeddruk even aten zakken, klassejustitie weer ONUITSTAANBAAR.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 6:36 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

BD :Maar tegen een strafschop in blessuretijd kon doelman Etienne Vaessen niet op. Hij had hem volgens arbiter Serdar Gözübüyük zelf veroorzaakt door Simons een tik uit te delen, 

Het was dus niet het been van Hans, maar het hinderen van Vaessen? 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 7:36 pm
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Poeh, ook hier moest het even zakken.

Strijdplan leek van te voren redelijk. Toen ik Bakari op 10 zag staan ging ik uiteraard even over m'n nek, maar goed. Zonder dollen, prima idee natuurlijk om Bakari op 10 te hebben staan door zijn loopvermogen. Helaas was dat ook het enige wat hij goed deed, want de beslissende passes die een '10' moest geven gingen mis, met als dieptepunt de twee kansen die hij kreeg aan het einde van de eerste helft om Lobete 1 op 1 op de keeper te steken en tot twee maal de bal verprutste. Wel fenomenaal dat je die gozer eigenlijk overal kan neerzetten door zijn loopvermogen.

Het strijdplan vind ik nu ook na de wedstrijd prima. Er zat duidelijk een idee achter en met wat meer finesse en scherpte bij de jongens op het middenveld (het werd al benoemd maar sommige vaste waardes waren enorm slordig) kon je er echt een aantal keer prima uit komen.

Gaari speelde inderdaad niet best op de rechtsback weer en moest door zijn gele kaart gewisseld worden. Lutonda vond ik een verdienstelijke wedstrijd spelen. @bakari ik heb ook een beetje het idee dat die jongen niet veel meer goed bij jou kan doen. Ik vond hem namelijk best prima spelen met in de eerste helft echt goede acties en inzicht. In de tweede helft had hij het inderdaad lastig maar vond ik hem nog prima spelen. Dat hij dan bij de laatste actie die hij maakt over z'n eigen voeten struikelt ziet er inderdaad lullig uit, maar ik vind een 5,5 echt te laag voor Lutonda vandaag. Als hij kut speelt roep ik het, maar andersom moet je het ook benoemen.

Die penalty, tja, wat moeten we daar over zeggen. Ik zag Gozoboyoyoyoyouk al weer zo stellig wijzen dat ik wist dat een eventuele VAR hem ook niet meer van gedachten zou veranderen. Laten we wel wezen: Andersom was de pingel echt nooit gegeven. Niet in de 3e minuut, niet in de 96e minuut. Alleen is dit wel het risico zoals @bakari al aan gaf het risico als je zo verdedigend gaat wisselen. Hans is een prima omgekeerd breekijzer voor achterin de laatste 10 minuten, alleen is het risico wel dat hij alles op de meest onorthodoxe manieren weg werkt als maar zijn kan. In Venlo een tijd terug betekende dat dat hij zich met zijn hele lichaam voor een bal stortte, maar ook dit is Hans: Wegrossen die handel.

En wat dat betreft zal de redenatie zijn geweest: Hij gaat er met gestrekt been in, speelt de bal prima weg maar raakt daarna wel met gestrekt been het hoofd van Simons. Die is inderdaad 1 meter 50 en kopt naar beneden, maar het probleem is dat je de scheidsrechter de mogelijkheid geeft om er op die manier naar te kijken, in plaats van dat je het kopduel met Simons aan gaat en hem op die manier geen kans geeft.

Al met al en hele nare nasmaak aan de pingel en dat we geen punt over de streep trekken. Maar goed, we hebben PSV en Feyenoord gehad en staan prima 12e. Volendam verloor met 7-0 in Eindhoven en Excelsior verloor thuis met 1-6. Het is uiteraard afwachten hoe het seizoen loopt maar we lijken toch een stapje hoger te staan dan deze clubs.

Op naar Cambuur!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 7:48 pm
RKCNick reageerde
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@tim Lutonda kan best prima dingen doen. Maar je ziet dat zijn basis gewoonweg niet goed is. Dat over de bal of zijn eigen benen vallen gebeurt praktisch iedere week. Die jongen speelde stukken beter dan Gaari en de 1e helft zeker een 6/6.5, maar 2e helft was het weer als vanouds. Bakari is wat dat betreft de betere versie met een betere basis. Niet als 10, daar moet je iemand hebben de technisch en tactisch sterker is. We hebben die met Clement en Bel Hassani gewoon in de selectie. Ik snap dat je wellicht een hardere werker dan Bel Hassani wilt in zo'n wedstrijd. Maar zet dan Clemet op 10 en Vroeg of Oukili naast Anita. 

 

Het inbrengen van Mulder is ook gewoon niet te begrijpen. De 3 achterin stonden goed en hielden het aardig dicht. Hoge ballen waren in die zin ook geen probleem omdat PSV ook geen kopper voorin heeft lopen.

Dit bericht is 2 jaar geleden aangepast door Bakari
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 7:54 pm
(@garrythewinger)
Lid

Op basis van de resultaten is een 4 voor de trainer natuurlijk een stukje te laag. Hij lijkt toch meestal wat goed te doen, RKC wordt zelden weggespeeld, en lijdt haast nooit een grote nederlaag.

Tegelijkertijd blijf ik me over sommige dingen ook verbazen. Waarom staat Gaari er niet een keer naast? Hij bewijst keer op keer veel moeite te hebben met het niveau. Met Bakari op rechtsback liep het vorige week in de tweede helft als een trein. Waarom dan niet een keer zo beginnen?

Lutonda kan ons nog wel eens gaan verbazen. Is redelijk snel en voetbalt vrij makkelijk. Die blijft gewoon staan, denk ik.

Beetje dubbel gevoel. Resultaat niet slecht, manier waarop wel heel jammer. En toch het gevoel dat het allemaal beter zou kunnen, er zit veel voetbal in de ploeg.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 10:26 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@garrythewinger Dat punt is toch echt voor dat soort zaken. Gaari laten staan, wissels die averechts werken. 

Lutonda is snel, maar makkelijk voetbal hij niet. Loopt zich zo vaak vast terwijl er meerdere vrije spelers zijn. Je ziet dat ze hem vaak ook liever overslaan. 

Zijn tactiek is in zoverre goed tegen sterkere ploegen dat je met genoeg man in de eigen 16 staat. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2022 10:30 pm
(@pascal)
Lid

De stoom is inmiddels ver uit de oren. Wat een schandelijke beslissing waardoor je geen punt pakt bij PSV. Tuurlijk het zat zeker niet tegen met een paar ballen op de paal en lat, maar dat geluk heb je ook nodig tegen topploegen.

Paar conclusies:

Wat mij ten eerste al opviel is dat RKC de toss wint en vervolgens ervoor kiest te blijven staan, waardoor PSV de tweede helft richting de ‘fanatieke’ Oost-tribune kon voetballen. Neem toch aan dat je in je ‘gameplan’ ook meeneemt dat je er in uitwedstrijden voor kiest (mits je de toss wint) de thuisploeg de 2e helft niet naar het eigen publiek te laten voetballen. Alle beetjes helpen tenslotte.

Ten tweede moet ik zeggen dat ik Lelieveld achterin zeer behoorlijk vond spelen. Gaari op rechtsback is gewoon wéér een drama. Zelden een goede interceptie en voetballend gewoon matig. Lutonda wil ik sparen omdat hij gisteren niet eens de minst slechte was.

Clement was gewoon weer de beste speler op het veld. Het invallen van Bakkali was een aanfluiting. Als frisse kracht verzuimde hij telkens op volle sprint mee om te schakelen. Wilde zijn energie blijkbaar alleen bewaren voor de aanvallende acties waar niks van terecht kwam. Dacht ook telkens aan de bal zeeën van tijd te hebben die hij niet had. Had hem dan vorige week even 10 minuten laten maken ipv een halfuur bij PSV. Merkwaardige keuze van de staf.

Tot slot mogen we concluderen dat we het aan Vaessen mogen wijten dat er telkens zo achterlijk veel blessuretijd bij getrokken wordt. Tijdrekken is logisch, maar Vaessen overdrijft het zo erg dat er telkens (terecht) gewoon een minuut bijgetrokken wordt. Schiet die bal gewoon binnen 10 seconden terug het veld in i.p.v. 25 seconden proberen te pakken, want voor straf telt de scheids er gewoon een minuut per keer bij op en heb je helemaal geen tijdswinst gepakt. Vaessen is die keeper die je als tegenstander gewoon helemaal verrot kan schelden, maar hij benadeelt zijn ploeg door het tijdrekken zo erg te overdrijven.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 12/09/2022 12:54 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

De aanklager betaald voetbal is maandag een vooronderzoek gestart naar uitlatingen van Etienne Vaessen en Michiel Kramer van RKC Waalwijk. Beide RKC'ers waren zondag na afloop van de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen PSV woedend op scheidsrechter Serdar Gözübüyük en de VAR.

Gözübüyük gaf PSV diep in de blessuretijd van de tweede helft een strafschop toen RKC-verdediger Hans Mulder met zijn voet de lucht in ging en daarbij het hoofd van PSV'er Xavi Simons raakte. Cody Gakpo benutte de penalty en bezorgde PSV ternauwernood de zege.

"Aan de andere kant zouden wij de strafschop niet hebben gehad. Je kunt dit wel een 'topclubpenalty' noemen, ja", zei Vaessen na het duel in gesprek metESPN. In het interview met deNOSvoegde Vaessen daaraan toe: "Ik zou de scheidsrechter en videoscheidsrechter voor drie weken schorsen."

Kramer had ook geen goed woord over voor de beslissing van Gözübüyük. "Dit is echt een 'topclubpenalty'. Zonder deze achterlijke beslissing pakken wij hier een punt. Dit was in mijn ogen echt een goedmakertje van de scheidsrechter, hoor", zei de spits.

Door het vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal moeten Kramer en Vaessen vrezen voor een schorsing. Kramer is als aanvoerder een vaste waarde bij de Waalwijkers. Doelman Vaessen is onder trainer Joseph Oosting verzekerd van zijn plek onder de lat.

De aanklager vraagt momenteel verklaring op bij de betrokken partijen, waarna een sepot of schikkingsvoorstel volgt. In 2021 werd Fortuna Sittard-verdediger Roel Janssen twee duels geschorst na een vergelijkbaar interview. Janssen noemde scheidsrechter Joey Kooij toen onder meer "een arrogant ventje" en stelde dat de arbiter "gewoon niet kan fluiten".

nu.nl

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 12/09/2022 8:08 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Dit was te verwachten. Je mag van de KNVB niks over de scheids zeggen, hoe slecht en fout hij ook zijn werk doet. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 12/09/2022 8:08 pm
Pagina 3 / 4 Eerste     Laatste
Deel: