Forum

PSV - RKC
 

PSV - RKC

Pagina 1 / 2   Laatste
(@wiellus)
Lid

Laten we er deze keer maar vroeg mee beginnen, de hopelijk laatste van dit waardeloze seizoen met een waardeloze trainer. Wat hebben we het onszelf toch ontzettend moeilijk gemaakt, maar aan de andere kant heb je het ook nog gewoon in eigen hand. De discussies in de media over competitievervalsing van PSV worden al volop gevoerd en of dat nu zo positief is voor ons.. Maar laten we ons vooral op onszelf richten en we hebben het de topclubs al vaker moeilijk gemaakt dit seizoen.

Het gaat een groot hikken worden op 2 gedachten, gaan we proberen een resultaat te halen met alle risico's van dien of gaan we proberen de schade te beperken met alle risico's van dien. Gezien het feit dat we na de 1-1 afgelopen zondag totaal geen urgentie meer leken te hebben, neem ik aan dat we een masterplan hebben om het zondag tot een goed te eind te brengen. Het zou wel weer passen in onze reeks wonderen van Waalwijk/sprookjes als we het op eigen kracht weten te redden. Maar sprookjes bestaan niet en het moeras van de playoffs trekt ons al aan 1 been naar beneden. De afgelopen 9 jaar is 8x de eredivisieclub in de playoffs gedegradeerd, dus dat voorspelt ook weinig goeds. Zeker met ons elftal/voetbal gaat dat ontzettend moeilijk worden (ik zie Excelsior zich eerder handhaven via de playoffs dan wij).

Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer het besef komt dat je er nog heel veel over kan schrijven maar er helemaal niks over kan zeggen. Wie weet volgt er wel een broederpact in Rotterdam en gaan we zelfs met een resultaat in Eindhoven nog de bietenbrug op.. Het enige wat we kunnen doen is nog 1x gas geven en hopen op een goede afloop (en ja ik weet het, hoop is uitgestelde teleurstelling).

Een opstelling voor zondag, pff dat is een moeilijke. Als je voor je eigen kans wil gaan moet je starten met Margaret - Min - Cleonise voorop. Lokesa brengt het helaas nog niet en Mats al helemaal niet. Als je met 4 achterop wil gaan om de boel dicht te metselen dan zal Felida er wel bij komen en zul je met Min - Cleonise voorop moeten spelen. Maar het zou me ook niks verbazen als Fraser terugvalt op onze alom bewezen en geprezen 5-3-2 om maar zolang mogelijk proberen tegen te houden.

Citeren
Topic starter Geplaatst : 14/05/2024 8:02 am
Starbuck
(@starbuck)
Lid

4 bussen parkeren voor de 16, tijdrekken, alles is geoorloofd. Playoffs wordt einde eredivisie, zelfs een ploeg als nac krijgt ineens de geest. Kan Ben geen overwinningspremie aan Feyenoord in het vooruitzicht stellen?😜

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/05/2024 8:27 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

We hebben ons lot in handen van PSV en Feyenoord gelegd. Het is te hopen dat Feyenoord haar sportieve plicht doet en PSV rustig aan doet. We hebben 3 doelpunten in ons voordeel, dat betekend dat we het onder de 4 moeten houden, van uit gaande dat Feyenoord wel wint. 

We hebben zoveel kansen gehad om het in ons voordeel te trekken, waaronder de laatste 10 minuten afgelopen zondag. Maar Fraser is geen winnaar en speelt niet om te winnen. Na dit seizoen afscheid nemen en opzoek gaan naar een jonge en talentvolle trainer met een frisse blik. 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/05/2024 10:53 am
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Voor mij ook onbegrijpelijk dat we zondag niet hebben geprobeerd door te drukken.

Ik weet het niet voor zondag hoor, ik zie Excelsior met Driouch, Goudmijn, Horemans en Parrot nog best stunten in de Kuip.

Wij scoren niet tegen PSV is mijn verwachting. 

Zal superspannend worden.

Ik zie overigens, en ik hoop dat dat ook gebeurt, Excelsior zich makkelijk handhaven in de play-offs.

Mocht RKC in de play-offs komen, gaan we dat niet redden ben ik bang...

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/05/2024 2:16 pm
(@basbrok)
Lid

Zondag de Ibiza-wedstrijd. Een discussie die eigenlijk over onze rug gevoerd wordt en er eigenlijk alleen maar voor kan zorgen dat PSV getergder aan de aftrap zal staan om te laten zien dat ze deze wedstrijd niet zomaar laten lopen. 

 

Aan de andere kant verwacht ik ook niet dat Feyenoord de afscheidswedstrijd van Slot zomaar zal laten lopen. 

 

Dus zal het een wedstrijdje "tegenhouden" worden. Ultra-defensief spelen geloof ik echter niet zo in. Het lokt PSV alleen maar meer naar onze goal toe. Plus dat Utrecht en NEC hebben laten zien dat PSV het kwetsbaarst is als je ze probeert met agressieve druk vroeg af te stoppen. Daarnaast zullen redelijk wat jongens van PSV het EK al in het achterhoofd hebben, dus geen blessures op willen lopen. Doel is vooral om Veerman en Schouten te neutraliseren. Maar goed, ook die andere 9 zijn stuk voor stuk individueel beter dan onze jongens..... een flinke dosis geluk is dus zondag ook gewenst.

 

Aan het einde zullen we zien waar onze gebeden, geluk en plannen ons gebracht hebben. Mocht het resulteren in een 16de plek, dan zie ik het somber in. Maar dan beland je daar niet door de resultaten in speelronde 34.... de reden dat je daar terecht komt is omdat je in de andere 33 wedstrijden te weinig punten hebt gepakt, zoals bijvoorbeeld de laatste weken Volendam uit, AZ uit, Utrecht thuis en eigenlijk ook Zwolle thuis. De wedstrijd tegen PSV had een formaliteit kunnen zijn, maar door onze eigen schuld zitten we zondag met samengeknepen billen 2 potjes voetbal in de gaten te houden.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/05/2024 5:32 pm
copi
 copi
(@copi)
Lid

Moet maar afwachten of ze er nog zin in hebben aanstaande zondag. Kan best een nulletje of 8 worden. Selectie wil natuurlijk op vakantie net als vorig seizoen onder Oosting, die kreeg er de laatste wedstrijden ook geen beweging meer in, laat staan Fraser. Welkom bij RKC. Wie heeft die flippo eigenlijk voorgesteld, Frank van Mosselveld misschien met zijn hoge voorhoofd, wil niet zeggen dat je dan super intelligent bent.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/05/2024 9:42 pm
(@ikzelf)
Lid

@bakari 

 

Is het niet zo dat we het onder de 3 moeten houden omdat wanneer doelsaldo Rkc en Excelsior gelijk is het aantal gemaakte doelpunten doorslaggevend is waarbij Excelsior in het voordeel is.. Ik weet niet of dat klopt maar meen me zoiets te herinneren.. Weet iemand of dit klopt.? 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/05/2024 11:05 pm
Michiel Kramer vond dit leuk
(@wiellus)
Lid

Dit klopt. Als we in doelsaldo gelijk komen, dan gaat Excelsior over ons heen omdat ze meer doelpunten gemaakt hebben. Wat Bakari bedoelt te zeggen is dat wanneer we allebei verliezen we het verschil in onze eigen wedstrijd onder de 3 moeten houden (dus lees op max 2) want dan hou je 1 doelpunt over.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 14/05/2024 11:25 pm
(@ikzelf)
Lid

@copi 

 

Je kan je punt ook maken zonder die beledigende zure opmerkingen richting Frank! 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/05/2024 10:24 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@wiellus Dank Wiellus, je zegt het duidelijker. 

 

We moeten er van uitgaan dat Feyenoord met 1-0 wint, als ze niet winnen dan hangen we sowieso, tenzij we zelf resultaat halen. 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/05/2024 11:33 am
(@wiellus)
Lid

Nee mijn uitleg klopt niet en die van jou wel. Want er van uit gaande dat Feyenoord minimaal met 1 doelpunt verschil wint dan komt Excelsior op een doelsaldo van -20. Wij staan nu op -16, dus dan zouden wij met 3 doelpunten verschil mogen verliezen want dan kom je op -19. Dus moeten ze het inderdaad zoals jij al aangaf @bakari op maximaal 3 doelpunten verschil houden (onder de 4 dus)

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 15/05/2024 1:17 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@wiellus ook goed vriend! Het is gewoon klote dat we zoveel kansen hebben weggegeven om dat extra punt te halen. Nu zijn er overgeleverd aan een loterij.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/05/2024 1:51 pm
(@wiellus)
Lid

Ik denk dat Excelsior er hetzelfde over denkt, bijvoorbeeld door de 2 punten die ze hebben laten liggen in de Arena.

Uiteindelijk sta je na 33/34 wedstrijden daar waar je hoort te staan en hier horen wij dus te staan

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 15/05/2024 2:35 pm
Streppel1968
(@streppel1968)
Lid

Blijft billen knijpen en hopen.

Daarnaast, was ik afgelopen zondag de enige die zich ergerde aan popie jopie, bas Nijhuis. Even ter herinnering: mede door hem zitten we in de situatie zoals hij nu is.

Toen hij VAR was tegen Sparta vond die pannenkoek dat sparta een penalty verdiende, waar zelfs de spelers verbaasd over waren. Kost je 2 punten, die je dadelijk te kort komt. 

Hopen dat PSV iets teveel alcohol nuttigt in Ibiza, en het rustig aan doet. ik zeg; 1-0 Zij blij, wij blij 😉

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/05/2024 11:48 pm
(@pascal)
Lid

Ik geloof er niet in dat beide clubs wel even geholpen gaan worden. Feyenoord en PSV zullen beide wedstrijden gaan winnen normaal gesproken. Echter denk ik dat de minste goals dan wel in Rotterdam gaan vallen dus weet je dat je zondag de rijen zoveel mogelijk gesloten moet houden. Mijn part anti-voetbal in het kwadraat, bij iedere voorzet Luuk de Jong sandwichen qua dekking want die zullen ze veel zoeken en verder kunnen we niets anders doen dan hopen dat de schoten van PSV over en naast gaan, tegen de lat vliegen of gepakt worden door Etje. Ik vrees dat door de commotie omtrent de 'Ibiza trip' PSV alleen maar nog gemotiveerder aan de aftrap zal gaan verschijnen. En dan is er tegen dit PSV geen houden aan. 

Om de burger wat moed te geven; RKC verloor in 2011 voor het laatst met meer dan 2 doelpunten verschil een uitwedstrijd bij PSV. Maargoed... PSV dit seizoen is een andere orde en die winnen recent ook met 0-8 van Heerenveen dus je kunt er eigenlijk niks over zeggen 🤣 

Fingers crossed!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 16/05/2024 4:36 pm
Pagina 1 / 2   Laatste
Deel: