Forum

Heerenveen - RKC
 

Heerenveen - RKC

 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Na de top uitslag afgelopen vrijdag, kunnen we vooruit kijken naar de volgende pot. Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek in Heerenveen, voor de uitwedstrijd tegen de directe concurrent op de ranglijst sc Heerenveen.

De wedstrijd begint om 16:45, er zijn nog kaarten te koop. Met de auto betaal je 9 euro, met de bus 19,40. 

Een puntje meenemen uit Heerenveen lijkt me al meer dan prima.

Citeren
Topic starter Geplaatst : 20/02/2023 9:48 am
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Inderdaad, tevreden met een puntje, maar misschien nog wel meer, wie weet.

Zal het met of zonder Vurnon zijn?

Ik kan niets terug vinden over zijn blessure, @Tim, is daar meer van bekent?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 20/02/2023 11:29 am
(@dickdrunen)
Lid

Moeilijke pot uit bij Heerenveen. Toch liggen er wel kansen, en heeft Heerenveen kwaliteit ingeleverd met de verkoop van Sarr. Onze snelle wendbare aanvallers tegen hun fysiek sterk maar relatief logge verdedigers. Vooraf teken je voor 1 punt, maar gezien het spel en de vorm van Heerenveen zijn er misschien wel 3 punten te halen. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 20/02/2023 5:43 pm
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Misschien toch in eerste instantie beginnen met de wat meer lopende mensen, als je nog wat moet forceren dan hebben we nog Kramer die we kunnen brengen. Alhoewel het voor mij wel duidelijk is dat een voorhoede met Kramer, Hassani en Seuntjes waar menig club jaloers op is.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/02/2023 12:59 pm
 Sno
(@sno)
Lid

Man man, die vd Buijs staat een partijtje slecht uit te stappen. Gaat 100% een keer fout / een goal worden

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/02/2023 8:07 pm
(@barie)
Lid

Zouden ze op t veld weten dat we achter staan?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/02/2023 8:46 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Bizar zo effectief zijn...

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26/02/2023 12:19 am
(@gekke-gerritje)
Gerritjuh is gek jonguh!

Bizarre wedstrijd met als resultaat 3 punten. Nog maar 3pnt en onze doelstelling is al voltooid voor dit seizoen! Knap werk van alles en iedereen die bij rkc betrokken is💪.

Het moet toch heerlijk zijn dat je eind februari al achterover kunt leunen en op je gemak het seizoen uit gaat spelen.

Trots op onze geel blauwen!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26/02/2023 12:38 am
(@pascal)
Lid

Wat een belachelijke slechte eerste helft, zo slecht zelden gezien. De stats leken wel alsof we uit in de ArenA speelde. Gameplan klopte voor geen meter. RKC koos wederom weer voor een ‘laag blok’ waarmee ze wederom totaal niet uit de verf komen. Ze speelde als een degradatiekandidaat die voor ieder punt knokt en een muur optrekt terwijl de stand op de ranglijst denk ik meer dan ruimte biedt gewoon lekker naar voren toe te spelen en er een wedstrijd van proberen te maken. Het was de nummer 8 tegen de nummer 9, ga dan gewoon lekker voetballen ipv dat angsthazen voetbal. De bal 3x naar elkaar overspelen lukte niet eens. En natuurlijk, na 1-4 kun je ook denken niet zo zeuren en gewoon genieten, maar aan de hele ploeg merk je dat ze meer naar voren toe willen spelen waar ook de meeste kwaliteit in de selectie zit. Telkens reparatiewerkzaamheden toepassen in de rust is voor mij ook het teken dat het ‘gameplan’ vanaf minuut 1 totaal niet uit de verf komt. Misschien eens starten vanuit de 4-3-3 waarmee je wel telkens beter aan het voetballen komt. RKC heeft duidelijk de wind in de rug, maar met rust 3-0 achterstaan en er viel überhaupt niets meer om te draaien. We mogen denk ik serieus dromen van de Europese play offs, dit seizoen lijkt alles ik het pulletje van RKC te vallen. 

Dit bericht is 1 jaar geleden aangepast door Pascal
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26/02/2023 11:17 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Het is duidelijk dat op de achterhoede leunen zoals de 1e helft niet de weg is voor dit RKC. Met onze aanval kunnen we bijna de gehele eredivisie kapotspelen, letterlijk want net als Fortuna stortte dit Heerenveen in. 

Over geluk mogen we niet klagen dit seizoen, dat is ook wel eens lekker. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26/02/2023 4:47 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Ik prefereer te stellen dat het verassing effect mee speelt. Tegenstander stelt zich in op 532 en moet ineens reageren op onze omschakeling naar 433. 

Maar goed wat een seizoen tot nu toe 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/02/2023 1:07 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

@ton1989 

Hier begin ik ook steeds meer in te geloven. Het is bizar hoe het team de wedstrijd kan draaien na een paar omzettingen, de tegenstander weet er compleet geen raad mee. Al vind ik wel dat je met zo'n verdedigende instelling er ook al 4 om de oren had kunnen krijgen waardoor er sowieso weinig meer recht te trekken zou zijn.

Al met al een krankzinnige wedstrijd, heb echt met tranen in mijn ogen naar een barslechte eerste 60 min zitten kijken. Cynisch riep ik nog 'het is wachten op de 1-1', 1 minuut later lag de bal in het netje en stonden we binnen no-time op 1-3. 

Deze groep begint terecht te geloven in meer. Het is aan de mannen om dat waar te maken. 
Het is wel echt enorm genieten als RKC supporter op dit moment!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/02/2023 2:20 pm
Ton1989 reageerde
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Gezien de 1e helft, zag ik het ook zeer somber in.

Zoals Ton zegt, de tegenstander heeft het moeilijk met de tactische wissels, maar bovendien hebben we wel veel aanvallende kwaliteit op de bank die het ook mogelijk maken, en dan spelen Bakkali, Biereth en Kuijpers amper, wat een luxe.

Het is ook verbazend dat we met onze verdediging overeind blijven. had ik begin van het seizoen ook niet verwacht.

Al met al een droomseizoen, tegen Fortuna hadden we de scheids een keer mee, maar als je alle scheidrechtelijke dwalingen (Volendam, PSV, Feyenoord) ook eens mee hadden gehad, stonden we gewoon 6de. 

Hulde aan selectie, staf en bestuur, mag ook wel eens gezegd worden!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/02/2023 2:36 pm
Ton1989 reageerde
Deel: