Forum

Fortuna Sittard - R...
 

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

Pagina 2 / 2 Eerste  
Zeljko
(@zeljko)
Lid

Wat een pot! Het kon beide kanten op vanavond, maar ik denk dat (gezien het op en neergaande spel) een gelijkspel terecht is. Los daarvan lijkt ons wel een penalty te zijn ontnomen (situatie Kramer - Angha) en had de scheidsrechter rood mogen geven toen Odgaard om zijn middel werd gepakt na zijn doorbraak. Desondanks is het eerste punt, sinds onze terugkeer in de Eredivisie, tegen Fortuna een feit!

Bij de aanstelling van Kramer was ik sceptisch (en als ik geen supporter van RKC zou zijn dan was ik dat waarschijnlijk nog steeds), maar wat is het prettig om deze speler in je selectie te hebben. Hij zet de boel op scherp, frustreert de verdediging van de tegenpartij en staat op de juiste plek om zijn goals te maken. We hebben sinds jaren weer een echte spits! We kunnen, in ieder geval vanavond, zelfs stellen dat we de topscorer van de Eredivisie in de gelederen hebben!

De opvolger van Oosting lijkt reeds bekend. 😅 Sander Duits kreeg de credits van Jozef voor de doelpunten die voortkomen uit standaard situaties.. Deze situaties lijken dit seizoen een extra wapen te gaan worden.

Opmerkelijk: Lutonda lijkt te zijn gepasseerd op linksback. Bakari speelde, na het doorschuiven van Bütnner, een groot deel van de tweede helft op deze positie.. 

Dit bericht is 3 jaar geleden 2 keer aangepast door Zeljko
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/08/2021 10:27 pm
Tim en Ton1989 reageerden
SemperFi
(@semperfi)
Lid

Het was in ieder geval een enerverende pot met opzicht wel een terecht resultaat waren het niet dat er met name voor RKC meer in zat. Heb me met name op verdedigend vlak wel gestoord. Als fortuna kwam liepen we te vaak naar achteren zonder druk op de bal. Kijk maar eens de 2-2 terug. Vd Venne verliest de bal. Melle stapt niet uit, Touba geeft geen rugdekking en Vaessen grijpt niet in. 4 fouten die lijden tot 1 simpele inschuiver.

In ieder geval de spelersbeoordeling:

Vaessen: logisch dat hij op goal stond en sommige vonden hem "steady" ik vond hem bij beide goals schuldig. De 1e stapt hij niet uit (al lag de schuld van de goal primair bij Gaari) en bij de 2de komt hij half uit, maakt zich niet breed. Begon slordig ook met spelhervattingen.

Gaari: Komt echt te kort verdedigend, is een dromert. Aanvallend nuttig.

Melle: Absoluut "steady"..speelde een goede pot

Touba: Gaat ons echt punten kosten, is soms zo laconiek. Zou die in gedachten ergens anders zijn.

Buttner: Speelde opnieuw een prima pot, een verademing t.o.v. Lutonda

Azhil: Eerste helft matig maar herstelde dit zeker de tweede helft. Desondanks geen basispeler voor mij

Anita: Heerlijk om terug te hebben, speelde prima pot

Vd Venne: Is nog steeds niet de oude - miste zijn bekende kans(en). En door zijn balverlies wordt de aanval op de 2-2- ingeluid

Odgaard: Is soms nog wat druistig en draait te vaak, maar je ziet de kwaliteit en drive er vanaf druipen.

Kramer: 2 goals - need i say more?

Bakari: Ja zijn werklust is aanstekelijk maar is technisch zo beperkt en compleet zoekende aan de buitenkant. Maak hem gewoon weer rechtsback ipv Gaari en laat hem iedere dag een uur op voorzetten oefenen met Butnner.

--

AEB: Viel prima in - gelijk veel meer voetbal

Daneels: Niet echt opgevallen eerlijk gezegd, wat maakt hem ineens hoofd vrije trappen nemer? Omdat hij 1x de lat heeft geraakt

Oukili & Bel Hassini: Niet echt kunnen beoordelen

----

Benieuwd naar de wedstrijd over 2 weken. Hopelijk hebben we dan nog een keeper erbij, een rechtsback en een linksbuiten.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/08/2021 4:33 pm
(@basbrok)
Lid

Late reactie op de wedstrijd, maar al met al heb ik vooral een hele vermakelijke pot voetbal gezien! Twee ploegen die lekker proberen de volle winst te halen.

 

Natuurlijk was het bij vlagen wat rommelig, maar het is Fortuna - RKC. Geen City- PSG. 

 

Als ik de hele wedstrijd bekijk, kan ik prima leven met een punt. Je had hem kunnen winnen, maar ook kunnen verliezen. Beide ploegen hadden met vlagen wat overmacht, maar niet grootschalig. 

Begin me overigens wel zorgen te maken over de rechtsbackpositie. Vond Gaari daar wederom erg twijfelend.

 

En als ik dan toch iets te zeuren moet hebben.... ik vond Vaessen helemaal niet zo steady! Het uitkomen bij de 2de goal.... hij had volgens mij geen idee waar ie stond ten opzichte van de goal! 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/08/2021 7:48 pm
(@ben-rienstra)
Lid
Geplaatst door: @semperfi

Daneels: Niet echt opgevallen eerlijk gezegd, wat maakt hem ineens hoofd vrije trappen nemer? Omdat hij 1x de lat heeft geraakt

Hier snap ik eerlijk gezegd ook heel weinig van. Die vrije trap was eigenlijk een laatste (aardige) kans om de wedstrijd te winnen. Dat Daneels dan onze man is zegt ook wel iets over de selectie, het gebrek aan balvaardige buitenspelers.

Desondanks snap ook niet zo goed waarom iemand anders die bal niet opeist. Heb Daneels er zelden op kunnen betrappen dat hij de bal lekker raakt. Mogelijk is voetballen op de training toch een andere sport dan voor het echie.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 30/08/2021 9:29 am
Pagina 2 / 2 Eerste  
Deel: