Forum

FC Utrecht - RKC Wa...
 

FC Utrecht - RKC Waalwijk

(@pascal)
Lid

We zouden het bijna vergeten, maar morgen mogen we weer! Uit naar de Galgenwaard, een traditioneel lastige uitwedstrijd. 
Veel druk bij de thuisploeg waar al vroeg in het seizoen veel spanning op zal staan. Bij een 0-1 kan het publiek zich weleens tegen de ploeg gaan keren waar we voordeel uit moeten kunnen halen. 
Realistisch gezien zouden we moeten tekenen voor een punt in Utrecht. 

Ik hoop in iig wat meer van AEB te mogen zien, daar verwacht ik wel wat van. 

Citeren
Topic starter Geplaatst : 17/09/2021 7:58 am
Zeljko
(@zeljko)
Lid

Wat een pot tot dusver! Vroeg 1-0 achter, pingel missen, 1-1, wedstrijd 30 min. stilgelegd en in de reservetijd van de eerste helft een geweldige counter met een fantastisch afronding; 1-2. Heerlijk!

Na de onderbreking in de eerste helft had Utrecht de overhand met een aantal stevige kansen. Hopelijk gebeurt dit niet opnieuw bij aanvang van de tweede helft en nemen we de punten mee naar Waalwijk.

Wil iemand Mossel trouwens even bellen met de vraag om het contract van Bütnner te verlengen? Wat een klasbak!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/09/2021 10:31 pm
Zeljko
(@zeljko)
Lid

Gezien het laatste kwartier mogen we dit punt koesteren! Los daarvan stonden we opnieuw direct onder druk na de thee. Ik weet niet wat Touba bezielde? Z’n been was niet eens in de buurt van de bal bij het veroorzaken van de penalty.. wat dat betreft ook logisch dat hij gewisseld werd bij de systeemomzetting. Temeer doordat Van den Buijs een stabiele eerste indruk maakte.

Het zweten begon pas echt toen Lutonda binnen de lijnen kwam. Wat een enorm kwaliteitsverschil met Alex. Na deze wissel hebben we aanvallend ook niets meer in kunnen brengen. Afsluitend overigens prima dat de scheidsrechter een kaart gaf aan Vaessen. Hij was weer enorm aan het frustreren met het rekken van tijd.

Op naar dinsdag! Een mooie pot, op een idioot moment (dinsdagavond 21:00 uur).

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/09/2021 11:45 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Ik had wel een karrevracht aan reacties verwacht na deze vermakelijke pot.

Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten gisteravond, strijd, passie en trots is er getoond, complimenten mannen!

In het begin zag je dat we nog moesten wennen aan het nieuwe systeem, en je mist daardoor ook een aanspeelpunt voorin. 

Aan de andere kant, door de compactheid van dit systeem, was RKC erg lastig te bespelen, jammer van de gemiste penalty.

Op naar Willem II, die in goede vorm zijn, hopelijk kunnen we de kruiken weer eens verslaan, is té lang geleden.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/09/2021 11:15 am
(@rzelst)
Lid

Normaal gesproken reageer ik niet veel, maar ik wil toch even kwijt dat ik heb genoten gisteren!

een wedstrijd waar alles in zat, vanuit rkc oogpunt een prima pot gezien waarbij iedereen voor elkaar werkte! Inderdaad jammer van de gemiste penalty. Wat ik vooral een verschil vind met vorig jaar is de stootkracht voorin. Vorig jaar eindige het met goed voetbal meestal tegen de 16 aan, nu creëer je veel meer kansen en er word ook af en toe gewoon op doel geschoten van 16 mtr. 

Al met al een prima start, neemt dit weg dat rechtstreekse handhaving nog een doel op zich is. 

op naar dinsdag, de kruiken zijn in goede doen, laten we onze huid duur verkopen en kijken wat we eruit kunnen slepen 💪🏽

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/09/2021 1:27 pm
(@bas04166)
Lid

Wat heb ik genoten van ons RKC, zat echt alles in! Ik heb echt op me puntje van de stoel gezeten tot de laatste seconde. Heb wel een minpuntje En dat is touba die bij 2 tegengoals betrokken is. Lijkt wel of die niet zichzelf is sinds zijn transfer niet is doorgegaan afgelopen transferperiode. Hoe denken jullie daarover. En mijn complimenten ook aan de trainer die hem dan gewoon wisselt dat had Fred grim nooit gedaan en ook het switchen van systemen vind ik ook knap hoe die dat zo erin heeft geslepen in een korte periode! 

voor rest complimenten aan heel het team zit veel voetbal en vechtlust in waar het vorig seizoen aan dat laatste nog wel is ontbrak! Voor de rest complimenten aan Vaessen. Is naar mening echt veel rustiger geworden en maakt de juiste keuzes en komt lekker uit toch een voordeel van een keeper met lengte de 2de goal van Buttner lijdt die ook zelf in door de bal te vangen en en snel te hervatten met een uitgooi een counter uit een boekje! Voor de rest vallen Buttner en Anita heel erg op echt knap hoe die jongens en oppakken bij ons rkc met zo’n carrière achter je naam! Dat siert ze.  Op naar dinsdag! Word een mooi potje ik denk 1-0 voor RKC

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/09/2021 3:50 pm
(@basbrok)
Lid

Tsja, "Utrecht uit" met 1 punt naar huis, dat is eigenlijk gewoon prima! 

Al moet ik wel zeggen dat ik nog steeds twijfels heb bij de penalty van Odgaard. Sowieso zijn de statistieken van Odgaard niet heel overtuigend, maar door alle hectiek met de bierbekers werd hij ook wel opzichtig gehinderd bij het nemen. Dus op voorhand zei ik al: "deze gaat mis". Eigenlijk moet RKC dan protest maken en bijvoorbeeld Buttner (vanwege zijn stabiele trap) de penalty laten nemen.

 

Voor de rest: Utrecht uit, geen makkelijke wedstrijd, niet weggespeeld, puntje gepakt, met vlagen zelf goede dingen laten zien. De basis is wel gelegd dit seizoen, alleen moeten we wel wat overwinningen gaan pakken. We zitten nog vroeg in het seizoen, maar het wordt wel zaak om zo lang mogelijk weg te blijven bij de onderste 3 plekken.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/09/2021 8:52 pm
Theonlyone
(@theonlyone)
Lid

Ik sluit me volledig aan bij de andere reacties hierboven. Zenuwslopende wedstrijd met enorm veel strijd, wat een verschil met de 2 seizoenen hiervoor! Enkele spelers die ik er uit wil lichten:

Veassen: Niet op fouten kunnen betrappen op een slechte uittrap na, lijkt wat meer vertrouwen te hebben dus lekker laten staan lijkt me. Keepte een prima pot.

Van den Buijs; Top aanwinst, voorkwam een bijna zeker goal met een zeer relevante sliding! Kan Touba wat van leren.

Buttner: Wat een topspeler zeg. Misschien wel de beste speler die we sinds Sno hebben gehad. Maakt echt het verschil. Heeft ook een geweldige uitstraling en rekent af met het calimero gedrag waar RKC zich vaak achter verschuilt. Voorop in de strijd met ook nog voetbalkwaliteiten.

Anita: Onmisbaar op het middenveld

Van der Venne: geeft altijd 100% wat natuurlijk super is. Nu begint me ook op te vallen dat hij regelmatig op positieve manier betrokken is bij de laatste pass. Goal Bakari vorige week en ook nu weer bij de goal van Buttner. Hij blijft zich ontwikkelen.

Odgaard: Ondanks de gemiste penalty ( waarom niet Melle of Buttner laten nemen?) Is dit een topspits voor RKC. Sterk, snel en technisch vaardig. Kan ook het overzicht behouden en een goal maken. Gaan we veel plezier aan beleven dit seizoen. 

Spelers die me in negatieve zin opvielen zijn toch wel Touba die 2 fouten maakt waar een goal uit komt en Lutonda die simpelweg te slecht is voor dit niveau. 

Meulensteen, Gaari, Ahzil en Bakari haalden hun niveau.

De kruiken kunnen we hebben! 3-1

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/09/2021 9:25 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Mooi punt. Hard voor gewerkt. Meenemen naar dinsdag...

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/09/2021 10:58 pm
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Alweer een zeer vermakelijk duel gezien van RKC. Aanvallend gaat het steeds beter waardoor je teams als Utrecht, Vitesse en AZ het dus altijd moeilijk kan maken!

Ik wist aan het begin van het seizoen niet zo goed wat ik van de transfer van Büttner moest vinden, maar man, wat is dit een klasbak zeg. Ook voor Anita weer een dikke pluim. Verder speelde Vaessen prima.

Het is wel opvallend dat bijna ieder elftal punten pakt. nummer 6 tot nummer 14 staan binnen 3 punten, dat belooft een spannend seizoen te gaan worden.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 20/09/2021 10:48 am
Deel: