Forum

Cambuur - RKC
 

Cambuur - RKC

Pagina 1 / 2   Laatste
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Ik publiceer een nieuw topic zodat ten eerste het seizoen voor ons niet snel genoeg kan eindigen, ondanks dat er nog een kans bestaat dat we de playoffs halen, ben ik van mening dat we zondag een aantal jongens een kans moeten geven, Vroegh, Lobesa, Kuijpers, aangezien Seuntjes, Clement etc al met hun hoofd bij een andere club zitten of vakantie..
Jongens als Vroegh, Lobesa en Kuijpers wellicht Felida hebben nog wat te bewijzen en zullen er voor gaan. Voor de toekomst hebben we daar ook meer aan denk ik.

 

hoe denken jullie hierover?

Citeren
Topic starter Geplaatst : 22/05/2023 1:20 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Geplaatst door: @ton1989

Ik publiceer een nieuw topic zodat ten eerste het seizoen voor ons niet snel genoeg kan eindigen, ondanks dat er nog een kans bestaat dat we de playoffs halen, ben ik van mening dat we zondag een aantal jongens een kans moeten geven, Vroegh, Lobesa, Kuijpers, aangezien Seuntjes, Clement etc al met hun hoofd bij een andere club zitten of vakantie..
Jongens als Vroegh, Lobesa en Kuijpers wellicht Felida hebben nog wat te bewijzen en zullen er voor gaan. Voor de toekomst hebben we daar ook meer aan denk ik.

 

hoe denken jullie hierover?

 

Ik denk dat het goed is om die jongens een kans te geven. Al had ik niet het idee dat Clement en Seuntjes er met hun hoofd niet bij waren. 
Clement was de felste bij RKC en Seuntjes overduidelijk niet fit.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/05/2023 1:22 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@bakari dat is wellicht waar, misschien wat ongelukkig geformuleerd maar voor de toekomst hebben zij voor ons sowieso geen meerwaarde meer...
Cambuur is gedegradeerd dus dan kunnen wij nog wel wat extra felheid gebruiken, die kunnen we denk ik uit spelers halen die zich nog moeten bewijzen...
Let wel, ik denk dat we er weinig te zoeken hebben hoor in de playoffs maar goed desondanks zou je er toch voor moeten gaan zondag al is het al voor de extra ervaring

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 22/05/2023 1:29 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Het is wederom schandalig wat RKC laat zien.

Totaal geen bezieling, al wedstrijden lang. 

Ondanks het goede seizoen, wat een waardeloze instelling in de laatste maanden van veel spelers.

En, wat een minachting naar de supporters.

Dit bericht is 11 maanden geleden 2 keer aangepast door Luc
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/05/2023 3:56 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@luc we gooien het linkerrijtje weg. Een triest einde aan een verder goed seizoen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/05/2023 4:08 pm
(@gekke-gerritje)
Gerritjuh is gek jonguh!

# SCHANDALIG! 

Als de chauffeur van de spelersbus nou is gewoon alvast vertrekt en heel het zooitje naar huis laat lopen.

Diep triest om je supporters zo te belazeren.

We moeten blij zijn dat er volgend jaar een heel nieuw elftal gebouwd moet worden.

Bedankt voor handhaving maar de laatste weken is het rkc onwaardig om het shirt te mogen dragen. Bah bah omhoog gevallen zooitje

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/05/2023 4:10 pm
copi
 copi
(@copi)
Lid

Wat een afgang weer. Is het niet de taak van een trainer om de selectie op scherp te zetten? Dus zo goed is hij ook weer niet. Wel veel praatjes. Zo breek je respect weer razendsnel af.  Vroeger noemden ze RKC een lelijke eend. Kan zo weer als je niet uitkijkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/05/2023 4:34 pm
Schuurspons
(@schuurspons)
Lid

Ik ben er echt doodziek van.

 

Playoffs niet halen, ok prima, we waren er door Twente toch helemaal vanaf getikt. Maar de manier waar op ben ik echt doodziek van.

In de slechte tijd had je hier bij RKC elftallen staan waarvan het grootste deel wel wou maar het gewoon niet kon. Denk bijvoorbeeld maar eens aan bijvoorbeeld Gigli Ndefe, die zijn benen onder z’n gat vandaan rende om maar te slagen als prof en om maar te slagen voor RKC. Die jongen kegelde elke voorzet het stadion uit, we noemde hem op EE zelfs Gigle d’r neffe. Hij gaf wel altijd de volle 200%. Ik kan mij zelfs nog herinneren dat we voor hem een petitie zijn begonnen om hem maar bij RKC te houden.

Nu hebben we Seuntjens, voetbaltechnisch geniaal, eigenlijk te goed voor ons RKC. Na de handhaving is hij alleen maar bezig met zijn transfer. Vandaag probeerde hij alleen maar ballen te geven waardoor hij wat likes kon scoren op de sociale media in plaats van normaal in dienst van het elftal spelen. Als hij in de eerste helft die bal gewoon netjes terug legt dan staat het 0-1. Nu stift hij hem om een mooie post op de insta van ESPN te verdienen waardoor hij bij Utrecht over een paar weken als een hele meneer binnenkomt. Zo hebben we er meerdere spelers lopen die het wel kunnen maar niet willen. En dat maakt mij pissig. Na de handhaving heeft er niemand nog een meter extra gelopen voor ons, uitzonderingen daargelaten. 

Ik hoor bepaalde mensen dan al zeggen: “maar we zijn toch 9e geworden, dat is geweldig goed voor RKC. We zijn maar RKC hè”. Mijn punt is dat het zoveel beter had kunnen zijn. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat wij met een gemotiveerde selectie volgend jaar conference league zouden spelen. In plaats van geschiedenis schrijven voor ons RKC waren ze nu bezig met hun vakantie en foto’s maken met shirts van andere clubs terwijl ze hier nog onder contract staan. 

En ja we hebben geen degradatiezorgen gehad. En ja dit was het beste RKC in jaren. Maar toch ga ik iets heel geks zeggen. Doe mij maar een team wat op de laatste speeldag degradatie weet te ontlopen maar wel met een team wat met het mes tussen de tanden speelt en zich helemaal kapot werkt. 

Dit team is het shirt niet waard (uitzonderingen daargelaten). 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/05/2023 7:08 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

@schuurspons 

Ik heb ook een wrange nasmaak over de laatste maanden, ik ben het met je eens, dat áls iedereen zijn best zou blijven doen we iig playoffs hadden gespeeld en wellicht wel naar plek 7 waren gegaan, zo goed kan de selectie zijn.

Maar om nu weer hartkloppingen te krijgen op de laatste wedstrijddag, dát gaat me te ver, bovendien heb ik ook genoten van de acties van Seuntjens, Clement, Bel Hassani en cs. en hoewel ik ook een zwak had voor types als Ndefe en Nick Coster, zie ik toch liever mooi voetbal.

Maar ik begrijp wat je zegt, erg teleurstellend de laatste tijd en heb ook met een klotegevoel het seizoen afgesloten.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/05/2023 8:10 pm
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Dubbel gevoel. Ik was in Leeuwarden voor radioverslag voor Langstraat en het is nu een beetje bezonken, maar ik had er aardig de pee in. 

Onder de streep kunnen we niets dan trots zijn. Trots op alles en iedereen die de club de laatste twee jaren heeft gebracht waar we nu zijn. 10e en 9e opeenvolgend is voor RKC natuurlijk fe-no-me-naal. Maar zoals hier al een paar keer aangegeven ben ik hoe gek het ook klinkt wel blij dat het seizoen er op zit.

Sinds dat naar buiten kwam dat Oosting naar Twente gaat was het team het team niet meer. Het liep niet meer, de simpelste dingen mislukte en de dieptepunten zijn natuurlijk de laatste twee wedstrijden. Kramer gaf bij ESPN ook al aan dat de geest een beetje uit de fles was toen we veilig waren en Oosting ging. Het seizoen lijkt net een paar weken te lang te zijn geweest.

De laatste weken was het namelijk niet om aan te zien. Moest er dan ook niet aan denken dat we nóg twee keer tegen Twente dat in bloedvorm is moesten. Maar zoals gezegd de manier waarop het de laatste weken gaat is wel kwalijk. Het is vooral jammer dat het de laatste weken van het seizoen zijn, want die wedstrijden blijven hangen.

Het voelt een beetje alsof we nu weer op een kruispunt staan. De grote leegloop is begonnen. Het geraamte dat afgelopen transferzomer bleef staan is nu wel weg in de vorm van de gehele technische staf en de laatste helden die de hele opmars mee hebben gemaakt die stoppen of weg gaan. 

Ongetwijfeld gaat Mo (En vergeet Janus niet!) weer wat uit de hoge hoed toveren, maar er moeten echt bergen verzet gaan worden deze zomer, nog meer dan anders.

Al met al blij dat het seizoen er op zit. Hopelijk zakt de teleurstelling wat en kunnen we over een paar seizoenen terug kijken op een prachtseizoen. Op naar een volle transferzomer.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/05/2023 8:43 pm
(@hansie-hansie)
Lid

We mogen op basis van het het hele seizoen trots zijn op RKC. Op basis van het RKC nadat Oosting - Twente bekend werd mogen we niet trots zijn. Wat een schandalige vertoningen heeft RKC op de mat gelegd, asociaal slecht. De passie is er de laatste 10 wedstrijden simpelweg nergens te bekennen. Spelers gaan lekker in andere shirts staan terwijl het seizoen nog bezig is. Clubliefde bestaat niet meer, een selectie met bijna alleen maar ego’s die voor hun eigen naam spelen en niet voor het logo van de club. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/05/2023 9:56 pm
(@ben-rienstra)
Lid

Ik heb Oosting hoog staan maar op deze manier krijgt zijn vertrek toch een zure nasmaak. Tis allemaal niet zo netjes als je het mij vraagt. Maar hij verpest vooral zijn eigen einde en dat is zonde want hij heeft het geweldig gedaan. Misschien kunnen we ook niet alles op de trainer gooien. Want in tegenstelling tot eerdere jaren hebben we wat grotere namen maar ook wat grotere ego's. Het wordt weer een ouderwets drukke zomer op kantoor, maar ik denk dat dat niet zo erg is. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 29/05/2023 7:50 am
(@pascal)
Lid

Tsjonge jonge wat hebben de spelers er met de pet naar gegooid zeg de laatste weken. Uitgerekend in een wedstrijd die je moest winnen weer met 5 verdedigers gaan spelen. Wat ik ook zeer opmerkelijk vind is dat verschillende spelers bevestigen dat het op was, het team was uitgeblust. Dan denk ik van RKC speelt 1x per week, je speelt geen eens Europees en ligt al lang uit de beker. Eind april is ook nog eens de bekerfinale geweest en heb je voor de laatste 4 wedstrijden twee weken geen wedstrijd gehad, hoezo uitgeblust ??

Zo zonde om het seizoen om deze manier af te moeten sluiten. De eindstand verbloemt veel matige wedstrijden, zeker de uitwedstrijden. Volgend seizoen wordt weer een hels karwei. Wel komt er even een paar tonnetjes extra binnen doordat we NEC voor zijn gebleven op de tv gelden ranglijst.  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 29/05/2023 10:51 pm
(@ikzelf)
Lid

@pascal 

 

paar ton ja, scheelt dat echt zoveel ? 

ik heb er geen idee van, kan iemand schetsen hoe zo’n ranglijst vergoeding eruit ziet ? 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 29/05/2023 11:22 pm
(@pascal)
Lid

@ikzelf 

Jep, staat uitgebreid en duidelijk beschreven in dit artikel. https://www.vi.nl/pro/die-andere-strijd-in-de-eredivisie-zo-ziet-de-ranglijst-voor-de-tv-gelden-eruit

Het is wel een Pro artikel. RKC moest NEC en Fortuna voorblijven voor deze paar tonnetjes extra, ik geloof 3 ton. Duur tegendoelpunt in minuut 93 zondag bij NEC. Dit wordt ook nog eens benadrukt in dit artikel : https://www.vi.nl/pro/de-nachtkaars-de-uitgeknepen-citroen-en-toch-de-trots  

Zal even citeren uit dit Pro artikel: ‘Van Mosselveld zag dat Fortuna Sittard in de slotfase een penalty benutte en daarmee een nederlaag tegen NEC afwendde. De Nijmegenaren bleven daardoor achter RKC hangen op de ranglijst waardoor de Waalwijkse negende plek toch nog veilig werd gesteld. En daarmee een flinke extra bijdrage aan tv-gelden. Voor Waalwijkse begrippen is dat sowieso waardevol, een mini-uitvoering van de zilvervloot wordt met open armen ontvangen. De lopende rekenmachine Van Mosselveld telde zijn zegeningen en zijn centen.”

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 29/05/2023 11:41 pm
Pagina 1 / 2   Laatste
Deel: