Forum

ADO - RKC
 

[Opgelost] ADO - RKC

Ton1989
(@ton1989)
Lid

Zaterdag is het al zover als ik mij niet vergis.

Het is wellicht wat raar om te zeggen maar mogelijk moeten we waken voor wat hoogmoed. ADO zal er denk ik echt een strijd wedstrijd van willen maken, het zal op effectiviteit aan komen. Voetballend zijn we gewoon het betere team, zonder twijfel.
Een vroege goal zou erg gunstig zijn, want dan zal ADO wel iets moeten.

Ik heb er vertrouwen in ! Jullie ook?

Citeren
Topic starter Geplaatst : 25/02/2021 9:06 am
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Eerlijk gezegd heb ik meer vertrouwen in RKC - Utrecht dan ADO - RKC.

Het wordt opportunistisch vechtvoetbal, en daar heeft RKC het gewoon moeilijk mee.

Zo ook in de thuiswedstrijd, RKC heer en meester, breien en combineren tot aan de 16, ADO, 2 kansjes, 1 doelpunt, wij, 0 punten.

Ik hoop het natuurlijk niet, maar ik ben wel bang voor zo'n scenario.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/02/2021 9:21 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

We noteren 25 februari 2021, Willem II heeft de dag hiervoor het belangrijke degradatieduel gelijkgespeeld tegen directe concurrent Ado. Hierdoor bedraagt de voorsprong van ons RKC, met nog slechts 11 wedstrijden te gaan, 8 punten met de niet veilige plekken. 

Mede door deze uitslag hoort u het hier voor het eerst van RKCW: RKC ontloopt directe degradatie bij winst komende zaterdag! 

Hecht vooral niet teveel waarde aan mijn voorspellingen, deze zijn vaak net zo goed als die van Mark Rutten in februari 2020, die zei ook dat het allemaal wel mee zou vallen. Echter begin ik er toch wel een heel goed gevoel over te krijgen.

Voor Ado zal dit de laatste strohalm zijn, laten we dat laatste stukje stro maar snel breken. 0-2 doelpuntenmakers Oosting en Tahiri.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/02/2021 10:16 am
BasBrok, DrDoom and Ton1989 reacted
(@basbrok)
Lid

Tsja, eigenlijk zit je morgen zelfs in de luxe positie dat "niet verliezen" ook al voldoende kan zijn. Een luxe die we al heel lang niet meer meegemaakt hebben! 

Daarin schuilt ook wel een gevaar, want je mag niet gemakzuchtig worden. En het trackrecord van RKC tegen "clubs in het nauw" is niet bijster goed te noemen.

 

1 ding is in ieder geval zeker: ADO moet! Dus je kunt verwachten dat zij het voortouw zullen gaan nemen en meteen iets willen gaan forceren. En dat hoeft niet erg te zijn, want ADO is erg kwetsbaar in de omschakeling. 

Laten we daar maar mooi gebruik van maken! Het hoeft niet mooi....gewoon punten pakken!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26/02/2021 12:58 pm
DrDoom reageerde
Schuurspons
(@schuurspons)
Lid

Man,man,man. Niet veel weggegeven maar ook niet veel gecreëerd. Voordeel is wel dat Den Haag nu wel op 8 punten achterstand blijft staan. Wel geluk gehad met de gemiste kansen van Kishna en Kramer. De afgekeurde goal was ook jammer maar de 3 punten hadden wij hier absoluut niet verdient. Voetballend was het echt niet goed. 

Wel heel hard gewerkt door Richard en Anita. Ik hoor net op ESPN dat Richard in totaal 23 km heeft gelopen vandaag. Je kon wel aan alles zien dat RKC voor het punt naar Den Haag is gekomen vandaag. Zo wisselde Grim uiteindelijk Hansito er in in plaats van een aanvallende wissel. Volwassen over de streep getrokken. 

Aan de ene kant zou ik bij wijze van spreken het geld van mijn dagpas bij RKC terug willen vragen en aan de andere kant ben ik blij met het volwassen punt. Ik ben er nog niet over uit. 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/02/2021 10:07 pm
Tim reageerde
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Grim kwam voor 1 punt en kreeg 1 punt. Nu ben ik van mening dat ze voor dit soort oerlelijke wedstrijden minpunten zouden moeten geven!

Achja, relatief blij met 1 punt. Ado heeft nog 10 wedstrijden om 8 punten in te halen ten opzichte van ons RKC, dat zie ik niet meer gebeuren.

Iedereen viel vandaag door de mand, al spande John de kroon. Ik was al geen fan van John, maar als je in zo'n belangrijke pot als een ongeïnteresseerde zoutzak staat te voetballen verdien je al een wissel na 30 minuten.

Nu nog hopen op positieve resultaten voor de directe concurrenten.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/02/2021 10:31 pm
Tim reageerde
(@basbrok)
Lid

Wat een historische wedstrijd! Dit moet de eerste wedstrijd ooit geweest zijn die zonder keepers gespeeld had kunnen worden. Beide keepers hadden deze wedstrijd met de handen op de rug gebonden kunnen spelen....en het was nog 0-0 geweest.

 

Vooraf was ik blij met een punt. Maar het voetbal dat we hebben laten zien.... lelijke punten tellen ook, maar dit was wel next level lelijk! Zeker wanneer je weet dat je tegenstander een zware wedstrijd in de benen heeft en onder grote druk staat. (Al deed ADO er ook weinig aan om echt te winnen)

 

Enige moment dat ik juichend op de bank zat was het moment dat Ola John gewisseld werd. Die viel wel echt heel erg tegen zeg. En die 10 minuten dat ie in de spits moest spelen: dat moeten we maar helemaal niet meer doen.

 

Goed, 1 punt in de pocket....komende week Utrecht. Normaal zou ik zeggen: 0 punten. Maar als Utrecht speelt zoals vandaag tegen Emmen...

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/02/2021 11:08 pm
(@robbie-van-der-kaay)
Lid

Normaal probeer ik elke wedstrijd iets te posten, vorige week niet gelukt.

De wedstrijd van gisteren was natuurlijk niet om aan te gluren. Maar gelukkig zag ik in de 2e helft eindelijk een tactische omzetting m.b.t. het systeem. Waar dit seizoen in alle matige/slechte wedstrijden van RKC Grim bleef volharden in het systeem, werd na rust 4-3-3 omgezet naar 4-2-3-1. Azhil en Anita als blok voor de verdediging en Daneels, Tahiri en v.d. Venne op het middenveld en John in de spits. Ik vond het alleen vreemd dat John niet meteen in de rust werd gewisseld voor Stokkers, maar dat kun je verder bij de cijfers wel lezen. Met het nodige geluk kregen we geen goal tegen want vooral die kopbal van Kramer is normaal gesproken wel 1-0. Uiteindelijk 1 puntje en vergeleken met de wedstrijd uit tegen ADO van bijna 1 jaar geleden kun je misschien voorzichtig toch concluderen dat er wel ontwikkeling zit in RKC. Toen was de basis-elf: Vaessen, Bakari, Delcrois, H. Mulder, Sporkslede, Leemans, Reijnders, D. Rienstra, Tahiri, Bilate, Sow en hoewel we toen 70% balbezit hadden tegen gisteren 46% verloren we toen gewoon met 2-0 en vind ik het huidige elftal tegen ADO toch een stuk volwassener en stabieler dan vorig jaar.

Lamprou; degelijk, 6,5

Quasten; zo hoort-ie te spelen, degelijk en vooral geen rare fratsen, behalve dan die handsbal toen die een keer voorin te vinden was; 6

Meulensteen; zoals die er in de 1e helft inbeukte tegen Kramer, met de koppen tegen elkaar, heb ik hem niet eerder gezien. Een prima partij; 7

Touba; ook een degelijke partij; 6,5

Bakari; verdedigend prima, wat zou het toch fijn zijn als zijn voorzetten beter werden; 6

Anita; het grootste verschil t.o.v. vorig jaar. Geeft zoveel stabiliteit aan de verdediging en is volgens mij in heel zijn carriere nog nooit zo fit geweest; 7

Tahiri; voetballend moet het van hem komen, dat wist Ruud Brood natuurlijk ook en daarom werd er op Tahiri constant druk gezet waardoor RKC niet aan    voetballen toe kwam; 6

v.d. Venne; dat hij 23 KM zou hebben gelopen was een geintje van Grim. Zelf zij hij in het interview dat het waarschijnlijk de helft zou zijn. Feit is wel dat hij in dit RKC een onmisbare schakel geworden is en dat hij op het eind gewoon de 0-1 op de slof had; 6,5

Daneels; als je niet voorbij je man kan komen is er nog maar 1 manier. Keihard werken voor je team en dat deed hij; 6

Oosting; de buitenspel goal maakt-ie op zich prima af, maar nog niet de speler die hij zou moeten zijn; 5,5

John; zoals als ik in de inleiding al aangaf: John had je of in de rust al moeten wisselen maar liever al na 25 minuten. De enige speler die gisteren niet snapte wat er op het spel stond en wat voor instelling daarbij hoort. Loopt ongeinteresseerd rond speelt "gewoon" zijn eigen wedstrijdje alsof die met zijn broers ergens op een Cruyff Court staat te ballen; 4

Azhil: valt prima in. Samen met Anita zet hij de as dicht waardoor ADO veel minder kansen kreeg; 6,5

Stokkers; een van zijn betere invalbeurten. De doorkopbal naar vd Venne waar nog een kans uit voortkomt is daar een voorbeeld van; 6,5

Sow; -

Mulder: -

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/02/2021 1:21 pm
Tim reageerde
(@basbrok)
Lid

Ik heb het toch nog eens geprobeerd te laten zakken en een plekje te geven.... Maar ik merk dat ik "erover moet praten". 

 

Wat zou er in vredesnaam aan de hand zijn met Ola John? Die jongen zou in de bloei van zijn voetballeven moeten zijn, maar straalt dat totaal niet uit.

Hij heeft een aflopend contract, dus zou toch juist nu tot het bot gemotiveerd moeten zijn om aan clubs te laten zien wat hij nog kan. Hij zou zich in de kijker moeten willen spelen bij clubs, maar hij is zelfs bij RKC op dit moment niet beslissend.

 

Vroeger kon hij vanuit stilstand op explosiviteit een verdediger passeren, maar die acceleratie lijkt inmiddels helemaal verdwenen. Maar hij straalt ook weinig plezier uit, terwijl dit toch juist een kans voor hem zou moeten zijn om te laten zien wat hij nog kan en om na RKC nog 1x een stap omhoog te kunnen zetten.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 01/03/2021 9:47 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

@basbrok

Goed dat je erover wil praten, wij zijn er voor je ?

John kan mij al het volledige seizoen niet boeien, ik denk dat hij afgelopen wedstrijden heeft bewezen zeker geen stap hoger op meer aan te kunnen. Zelfs het management van RKC zou ik willen adviseren om vooral geen moeite te doen om John nog een jaar in Waalwijk te laten spelen. 

Ik zou het uiterst apart vinden wanneer John komende wedstrijd weer aan de aftrap verschijnt.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 01/03/2021 9:53 am
(@basbrok)
Lid

@rkcw

 

Het valt mij ook allemaal nog redelijk tegen. Natuurlijk weet je op voorhand dat je een jongen binnenhaalt die niet overloopt van wedstrijdritme. Plus hij heeft natuurlijk ook nog een blessure gehad. Dat werkt natuurlijk allemaal niet in zijn voordeel.

 

Maar pfoeh, ik ging er vanuit dat hij naar RKC kwam om op een (met alle respect) lager niveau te laten zien wat hij nog kan. Maar dat druipt er voorlopig nog niet vanaf. En we zitten inmiddels in maart, dan mag je van een speler toch wel verwachten dat ze een duurvermogen hebben om minimaal 60 minuten fit aan te kunnen. 

 

Beetje kromme vergelijking wellicht, maar onze Rooie Richard legt zoveel energie en meters in zijn spel dat het niet ondenkbaar is dat hij na 75 minuten gewisseld moet worden. Ik zie Ola John die energie en meters niet in de wedstrijd leggen (maar mss wijzen de statistieken mijn ongelijk uit), maar die is na 60 minuten wedstrijd compleet vernield.

 

En we hebben het niet over een 35-jarige veteraan die komt afbouwen natuurlijk. Maar over een jongen die bij RKC zijn loopbaan komt redden.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 01/03/2021 5:53 pm
RKCW reageerde
Deel: