RKC geeft Ihattaren nieuwe kans

Foto: AFC Ajax

RKC gaat ruim na het sluiten van de transfermarkt tóch nog een speler toevoegen aan de selectie. Mohamed Ihattaren staat op het punt om een contract te tekenen bij de club. 

Ihattaren is allesbehalve omstreden. De aanvallende middenvelder, die ook op de links en rechtsbuiten positie uit de voeten kan, mislukte zo goed als overal. De carrière van de 22-jarige Marokkaan begon in de jeugd van PSV, waar hij ook door brak. 

In het eerste van PSV maakte hij furore en wist hij in 74 wedstrijden tien keer te scoren en 11 assists te geven. Toch kwam er een breuk in het huwelijk met de Eindhovenaren, die Ihattaren na een soap in 2021 verkochten aan Juventus.

Daarna volgde opeenvolgend overstappen naar Sampdoria, Ajax, Samsunspor, en als laatste Slavia Praag. Door persoonlijke omstandigheden lukte het Ihattaren nooit meer om terug te keren op zijn oude niveau bij PSV en verliet hij zo goed als elke club weer zonder serieuze minuten gemaakt te hebben.

Afgelopen week gaf Ihattaren een interview in de Telegraaf, waarin hij aangaf erg veel mentale problemen te hebben gehad na het verliezen van zijn vader. Op een gegeven moment woog Ihattaren zelfs 117 kilo. In De Telegraaf zei hij daar over: „Ik ben een emotie-eter, zeg maar gerust emotie-vreter. Omdat ik alles had vergooid, geen doel meer in mijn leven had en mentaal in de knoop zat, had ik geen rem meer en at ik me moddervet. Op een gegeven moment woog ik 117 kilo. Overdag sliep ik en ’s nachts was ik wakker. Ik kon niet slapen. Nee, ik wilde niet slapen, want dan begon het. Dan zag ik beelden van mijn vader voor me.”

Met een team van coaches en een psychiater probeert Ihattaren zijn carrière weer op de rit te krijgen. Inmiddels weegt Ihattaren weer 87 kilo en is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. Dat gaat dus in het geel-blauw gebeuren, want Ihattaren staat op het punt om een contract te tekenen bij RKC. 

Bang voor een nieuwe terugval is Ihattaren niet. In De Telegraaf zegt hij: „Mijn familie, een paar vrienden en de groep professionals die ik om me heen heb, zijn alles wat ik nodig heb. Daar komt niemand meer bij. Ik weet dat er van veel kanten weer aan me gaat worden getrokken als het me is gegund om terug te keren in de voetballerij. Maar ik focus me op de mensen op wie ik kan rekenen en die het beste met mij voor hebben. Ik weet zeker dat mijn vader in het paradijs nu trots op me is. Een betere motivatie om zo door te gaan, is er niet.”

De verwachting is dat de komst van Ihattaren op korte termijn bekend wordt gemaakt door de club.

Foto: AFC Ajax
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *