RKC pakt knap punt tegen FC Twente

Daar is die dan, het eerste punt voor ons RKC. In een spannende wedstrijd kwam RKC nog vroeg achter maar toonde het veerkracht. Na een knappe gelijkmaker van Margaret en een doelpunt van Van de Water stond RKC lange tijd voor maar helaas zorgde Eiting in blessuretijd nog voor de 2-2.

Goede eerste helft aan Waalwijkse kant

Zoals vaker dit seizoen begon RKC niet goed aan de wedstrijd. Al direct aan het begin wist FC Twente er heel gevaarlijk uit te komen maar dit liep voor RKC op dat moment nog met een sisser af. Niet veel later was het echter alsnog raak voor de bezoekers uit Enschede. Nog binnen het eerste kwartier gaf de opkomende rechtsback Bart van Rooij de bal met veel gevoel voor, topscoorder Steijn wist hiermee wel raad en plaatste de bal met zijn hoofd keurig achter RKC-doelman Van Osch. Na deze vroege voorsprong van FC Twente kwam de wedstrijd langzaamaan steeds meer in balans. RKC begon meer te voetballen en dit resulteerde in een prachtige aanval via de linkerflank. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij de opkomende linksback Castillo die de bal hard met scherp voorgaf op de inlopende Margaret. Als een echte spits kon hij nog nét de punt van zijn grote teen tegen de bal krijgen waarna het leder in de korte hoek achter doelman Unnerstall in het doel lag: 1-1. Na de gelijkmaker bleef de wedstrijd aardig in evenwicht. De bezoekers uit Enschede begonnen steeds slordiger te worden terwijl RKC er vaker gevaarlijk uit probeerde te komen. Uiteindelijk was de ruststand een keurige 1-1.

Spannende tweede helft

Direct na het begin van de tweede helft kwam RKC scherp uit de startblokken. Een goede aanval eindigde via een voorzet van Cleonise bij de opgekomen Julian Lelieveld. Zijn inzet met links werd echter geblokt en zorgde zodoende niet voor echt gevaar. Niet lang daarna kreeg RKC eindelijk eens een meevaller dit seizoen. FC twente-doelman Unnerstall speelde recht door het centrum van de verdediging de bal totaal verkeerd in waardoor de attente Van de Water als eerste bij de bal kon komen. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en wist zijn basisdebuut op te fleuren door de bal keurig in het lege doel te plaatsen: 2-1. Na de voorsprong was het FC Twente wat direct reageerde en bijna de gelijkmaker wist aan te tekenen. Dit gebeurde gelukkig niet maar het was wel de opmaat voor een steeds meer druk zettend FC Twente. Hierdoor kwamen er meerdere hachelijke momenten voor het RKC doel maar de Waalwijkers wisten met Strijd, Passie en Trots knap stand te houden. In het laatste kwartier was het zelfs RKC dat de beste kansen kreeg. Ihattaren schoot knap in maar een uitstekende redding van Unnerstall voorkwam de 3-1 voorsprong. Ook inzetten van Al Mazyani en Lokesa gingen naast het FC Twente doel. De klok tikte de 90 minuten aan maar kort daarna ging het alsnog mis voor de Waalwijkers. Carel Eiting wist de 2-2 te maken en zorgde daarmee direct voor de eindstand. Al met al een knap eerste punt voor ons RKC!