Knokkend RKC delft in Waalwijk onnodig onderspit tegen Sparta

Ons RKC Waalwijk heeft vanavond in eigen huis wederom geen punten behaald. In een zonnig en vol Mandemakers Stadion was Sparta Rotterdam na een 0-1 ruststand uiteindelijk met een 1-2 eindstand de gelukkigste want terecht was deze overwinning niet.

Gelijk opgaande eerste helft

Na een beginfase waarin Sparta direct minutenlang veel druk gaf op de verdediging van RKC, kwam de wedstijd gaandeweg de eerste helft meer in evenwicht. Van grote kansen was aan beide kanten geen sprake maar RKC begon wel vaker van zich af te bijten. Veel meer dan een schot van Cleonise recht op doelmijn Olij en een afzwaaier van Lokesa kwamen de Waalwijkers echter niet. Zoals vaker dit seizoen was het aan de andere kant wél direct raak. Uit eigenlijk de eerste echte kans voor Sparta na ruim een half uur spelen wisten de Rotterdammers het net te doen bollen achter doelman Houwen waardoor RKC voor de zesde keer dit seizoen in evenzoveel wedstrijden al in de eerste helft tegen een onnodige achterstand aankeek: 0-1. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er, net zoals voor de 0-1, op een poging van Van Eijma na eigenlijk niets meer waardoor RKC met een achterstand de kleedkamer opzocht.

Betere tweede helft voor RKC

Ook in het begin van de tweede helft was het wedstrijdbeeld aanvankelijk hetzelfde. RKC kwam er af en toe wel gevaarlijk uit maar echte kansen wist het maar niet te creëren. Een kans voor Van de Loo voor RKC die er niet inging was de inleiding voor een aanval van Sparta wat direct in deze tegenaanval wél wist te scoren: 0-2. Nee, veel kansen kregen de Rotterdammers niet maar uiterst efficiënt gingen ze met de spaarzame kansen wel om. Daarna begon de wedstrijd dan toch te kantelen. RKC kwam er meer en meer gevaarlijk uit en wist uiteindelijk na twintig minuten in de tweede helft te scoren. Een goede aanval ging hieraan vooraf waarbij Roemeratoe de bal uiteindelijk voorgaf op de inlopende Margaret: 1-2. Niet heel lang na dit moment was het wederom RKC dat gevaarlijk werd. Cleonise had een prima voorzet op Zawada na een prachtige voorafgaande ‘wegdraai-actie’ van de goed ingevallen Van de Loo. De Poolse spits wist de kopbal niet voldoende te sturen waardoor ook deze poging recht op doelman Olij ging. In het laatste kwartier zagen we echt een vol strijdend RKC, héérlijk! Er werd geknokt voor elke bal. Er kwamen meerdere gevaarlijke scrimmage momenten voor het Sparta doel maar de bal wilde maar niet goed vallen voor ons Waalwijkers. Met een klein beetje meer geluk had de 2-2 er zeker ingezeten maar wanneer je in de bekende hoek zit blijkt deze wet ook voor ons op te gaan. Oftewel, het gelukje kwam niet waardoor Sparta met hangen en wurgen de 1-2 over de eindstreep wist te trekken.

Een avond met wederom 0 punten maar óók een avond met perspectief. Met name de strijd,passie en trots tot het eindsignaal én de uitstekende invalbeurt van Tim van de Loo geven toch hoop op betere tijden in Waalwijk.