RKC neemt verdediger Al Mazyani over van Genk

Met de transferdeadline voor de deur tikt de tijd weg om versterkingen binnen te halen. Eerder vandaag werd al bekend dat RKC Mads Hansen gaat huren van het Deense Nordsjaelland. Daarnaast gaat de club de 19-jarige verdediger Faissal Al Mazyani overnemen van KRC Genk.

Al Mazyani is een 19-jarige Belg die ook beschikt over de Marrokaanse nationaliteit. Hij is een centrale verdediger die ook op de rechtsbackpositie uit de voeten kan en op dit moment onder contract staat bij het Belgische KRC Genk. Sinds de zomer van 2022 maakte hij de overstap vanuit de jeugdopleiding van Genk naar Jong Genk, dat uitkomt op het tweede niveau van België.

In die ‘Challenger Pro League’ speelde Al Mazyani inmiddels 38 wedstrijden, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf. Eerder bewandelde Shawn Adewoye dezelfde route. Adewoye groeide in een aantal seizoenen uit tot sterkhouder achterin bij RKC, waarna hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Fortuna Sittard.

De komst van Al Mazyani zal op korte termijn wereldkundig worden gemaakt door RKC, hij tekent een contract voor drie seizoenen!

Foto: Instagram Faissal Al Mazyani

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *