RKC ook onderuit in Deventer tegen Go Ahead Eagles

Ook in de derde wedstrijd van dit nog prille seizoen is RKC tegen een nederlaag aangelopen. Dit keer was het Go Ahead Eagles wat in Deventer te sterk bleek en met 2-0 wist te winnen. Zodoende blijft ons RKC nog altijd zonder punten op een gedeelde 18e plek onderaan in de eredivisie staan.

Zure eerste helft

De eerste helft kan de boeken in gaan als een hele zure. Nadat Go Ahead al in de derde minuut op 1-0 was gekomen was het vervolgens Oukili die in korte tijd tot twee keer toe een gele kaart wist te krijgen. En ja, ook in deze wedstrijd betekende dat rood waardoor ons RKC al vroeg in de wedstrijd niet alleen tegen een 1-0 achterstand aankeek maar dit ook zou moeten gaan proberen te repareren met een man minder op het veld. Alsof dit nog niet genoeg was moest vervolgens onze aanjager op het middenveld Richard van der Venne noodgedwongen het veld verlaten vanwege een blessure. Het wedstrijdbeeld van de eerste helft was lange tijd in het voordeel van ons RKC gelet op het percentage balbezit maar veel gevaar leverde dit andermaal niet op.

Eenzijdige tweede helft

De tweede helft was vooral een helft waarin de Eagles van zich lieten horen. Zonder goed te spelen wisten ze het ondertal van RKC veel op eigen helft onder druk te zetten. Na een uur spelen was het dan ook de te verwachten 2-0 voor de thuisploeg. Extra zuur voor ons RKC was het feit dat oud-RKC spits Stokkers de bal achter doelman Houwen wist te schieten. In het vervolg van de wedstrijd was het vooral tegenhouden wat RKC kon doen en hopen dat de schade niet nog groter zou worden. Zonder echte hoogtepunten aan beide zijde was dit ook het resultaat van het restant van de tweede helft waardoor 2-0 ook de eindstand zou blijken in de uitverkochte Adelaarshorst in Deventer.