Forum

Situatie club
 

Situatie club

Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Het moge duidelijk zijn dan de onrust binnen RKC compleet is. Het is jaren geleden dat supporters de spelersbus hebben opgewacht. Maar daar achter speelt er a langere tijd meer, een slechte transferperiode, slechte communicatie vanuit de club, de situatie rond Kramer, onherkenbaar en onrkc's voetbal, een team dat collectief uit vorm lijkt, talenten die niet beter worden en een hoofdcoach die niet binnen de club cultuur lijkt te passen.

De nuancering is natuurlijk dat RKC een club is met middelen waarmee je grofweg top kkd tot middenmoot eredivisie speelt, maar momenteel lijkt alles verkeerd te gaan. 

Wat is er in godsnaam aan de hand met ons RKC en hoe lossen we het op?

 

Dit ook om de discussie uit de wedstrijd en transfer draadjes te houden. 

 

 

Dit bericht is 3 dagen geleden aangepast door Bakari
Citeren
Topic starter Geplaatst : 16/09/2024 2:09 pm
Streppel1968
(@streppel1968)
Lid

Zag op insta, dat de heren van RKC-nu overleg hadden gehad met de directie.

En dit in de podcast gaan bespreken. Ik hoop echt dat er kritische vragen gesteld zijn. En dat de heren van de directie, een duidelijk antwoord kunnen geven op visie, en beleid. en doelstelling. hoop dat onze RKC-Nu heren van zich af gebeten hebben, en niet alles klakkeloos voor waar aangenomen.

Want als we maar blijven roepen, wij zijn RKC, en kunnen degraderen. Kun je het seizoen bijna schriftelijk afdoen, en vindt ik het onrespectvol naar het tegenwoordig bijna volle stadion, als je je zo naar de slachtbank laat leiden.

had trouwens graag gehad, dat er hier op de site een verslag geschreven was. Podcast kan ik ivm werkzaamheden  niet live luisteren, en moet ik voor spotify nog een dag langer wachten op antwoorden 🙁

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/09/2024 5:00 am
DrDoom en Luc vonden dit leuk
(@basbrok)
Lid

Ik ben ook benieuwd naar een verslag van dat gesprek. En hou mijn mening daaromtrent dus nog even voor me.

Maar mijn verwachting is een hoop mooipraterij vanuit de directie en een uitkomst in de categorie "ze dronken een glas, ze deden een plas en alles bleef zoals het was".

 

Ik ben vooral benieuwd of er kritische vragen gesteld zijn. Of dat men weer heftig ja-knikkend alles geslikt heeft van de directeuren.

 

- wat is nou dat "proces" waar men mee bezig is en welke stappen zien zij wel die wij niet zien?

- op de sponsor kick off werd verteld dat men dusdanig vertrouwen heeft in deze selectie, waar is dat op gebaseerd?

- Waarom betalen we (voor RKC begrippen) stevige afkoopsommen voor spelers die op de bank komen te zitten? (Voor RKC echt ongehoord! Die financiële luxe hebben wij niet)

- Waarom blijven wij continue investeren in randzaken, zoals weer een update voor de sportschool. Terwijl onze situatie op het veld veel meer investeringen vraagt.

- Op welke wijze zijn wij nog die "warme familieclub" waar onze directie het steeds over heeft?

- Waar is onze RvC en wie binnen de RvC controleert ons voetbaltechnische deel? (Uitleg: onze RvC bestaat uit mannen met een echt RKC-hart, die hun functie al jaren met passie en bezieling uitvoeren. Echter blijf ik het al jaren bijzonder vinden dat wij een voetbalbedrijf zijn en we geen enkele toezichthouder hebben met enige -noemenswaardige- voetbalinhoudelijke kennis. Waardoor de directie eigenlijk vrij spel heeft. Afgelopen jaren werd die situatie enigzins afgedekt voor een AD met voetbalkennis, maar die luxe hebben we nu niet meer. Dus heb je een flinke hiaat in je organisatie)

 

En dat hele geneuzel over onze plek in de voetbalpiramide en "wij hebben de laagste begroting, dus wij kunnen degraderen", dat ben ik inmiddels ook al wel beu! 

Dat is alsof je zegt: "ik weet dat ik ooit dood ga, dus blijf vanaf nu maar thuis op de bank zitten en wachten op het moment"

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/09/2024 8:44 am
Streppel1968, DrDoom en Luc vonden dit leuk
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@basbrok Het probleem is, is dat het speculeren is. 

Wellicht zit hier een groot masterplan achter om het team radicaal te verjongen om te bouwen naar meer kapitaal op het veld om als club financieel sterker te worden (laten we iets geks noemen), dat is natuurlijk een strategie waar je op de kortetermijn een groot risico loopt op te degraderen. Of misschien is heel simpel er gewoon minder geld, weten wij veel. Dan is natuurlijk de aankoop van, van Osch des te bizarder. 

 

Maar omdat de club niet communiceert weten we ook niet waar we staan en waar we naartoe gaan. Ik hoop dat de jongens van RKCnu meer de vinger er achter weten te krijgen. 

Ik vind degraderen niet het einde van de wereld, maar de wijze waarom en de manier waarop de club is veranderd in de zin dat er meer afstand is naar de supporters vind ik pijnlijk. RKC is een familieclub, ons kent ons, gemoedelijk etc, daar past een technische staf en directie die op grote afstand tot de supporters staan niet bij, we zijn geen Ajax, gelukkig niet. Daarnaast nog dat we blijkbaar zijn afgestapt van het positieve naar mogelijkheden voetballen, naar een slechte parodie op betonvoetbal. De dingen die RKC, RKC maakten lijken te verdwijnen. 

Dit bericht is 15 uur geleden aangepast door Bakari
BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 18/09/2024 12:23 pm
DrDoom vond dit leuk
(@basbrok)
Lid

Als er een masterplan zou zijn, dan zou er ook een beleidsplan zijn richting de toekomst. En dan mag (En mss zelfs: moet) je als club je achterban daar ook in meenemen. 

 

Heel plat gezegd: de achterban (supporters, maar ook sponsoren) zijn je betalende consument, je inkomsten. Daar mag je gewoon tegen vertellen wat je plan in de komende periode is.

 

Sterker nog: als je jezelf positioneert als een "warme, hechte familieclub" moet je jezelf als bedrijf ook een soort morele verplichting opleggen om je stakeholders te informeren en betrekken.

Wonderbaarlijk resultaat daarvan is vaak ook dat communiceren begrip kweekt. 

 

Niemand komt bij RKC kijken vanwege het oogstrelende voetbal. Niemand verwacht Europees voetbal of reeksen van 6 zeges op rij. Sterker nog: voor veel is het resultaat enigszins bijzaak, als er een strijdvol team op de mat staat. En nog mooier: zelfs toen we onderaan in de KKD stonden was er begrip, omdat iedereen wist en zag met welk traject we bezig waren.

 

Communicatie is in het grote geheel de sleutelfactor en die ontbreekt volledig. Directeuren die bijkans clichés opboeren en open deuren intrappen, dat is het nieuwe communiceren geworden. Het volk op de tribunes klapt immers toch tweewekelijks de handen stuk en roept "hup RKC". 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/09/2024 1:46 pm
Prince, Streppel1968, Luc en 2 gebruikers vonden dit leuk
Deel: