Forum

Prognose restant se...
 

Prognose restant seizoen

Pagina 1 / 2   Laatste
(@pascal)
Lid

Het laatste kwart van het seizoen is aangebroken. Voor Emmen en Den Haag is het einde verhaal vrees ik. RKC, Willem II en VVV gaan met z'n 3 uitmaken wie de bevreesde nacompetitie moet spelen. Ja, het blijft koffiedik kijken en we kunnen het cliché eruit gooien 'we moeten naar onszelf kijken en zelf de punten pakken', maar toch ga ik deze 3 ploegen eens langs de meetlat proberen te leggen. Op basis van onderstaande berekening komt het dit seizoen op doelsaldo aan en wordt het nog reuze spannend!

• RKC - FC Groningen      1
• FC Emmen – RKC          1
• RKC – Ajax                   0
• Willem II – RKC            0
• RKC – AZ                     0      
• VVV-Venlo – RKC          1
• RKC - FC Twente          3
• Feyenoord – RKC          0

6 punten = 29 punten totaal     

• PEC Zwolle - VVV-Venlo     1
• VVV - FC Groningen          1
• VVV-Venlo – PSV              0
• Sparta - VVV-Venlo           1
• Heracles - VVV-Venlo        0
• VVV-Venlo – RKC              1
• Ajax - VVV-Venlo              0
• VVV-Venlo - FC Emmen     3

7 punten = 29 punten totaal

• Vitesse - Willem II              1
• Willem II – AZ                    0
• Heracles - Willem II            0
• Willem II – RKC                  3
• FC Utrecht - Willem II         0
• Willem II – PSV                  0
• ADO - Willem II                  1      
• Willem II - Fortuna Sittard   3

8 punten = 29 totaal totaal

Waarom RKC het in mijn ogen gaat redden:

Bovenstaande zijn denk ik realistische 'worst case' uitslagen (kunnen natuurlijk de meningen over verdeeld zijn?). Er kan natuurlijk ook een wisseling plaatsvinden dat je uit bij Emmen wint en thuis tegen Twente gelijkspeelt, maar je zult verwacht ik op 29 punten uit moeten kunnen komen.  Op basis van bovenstaande zal RKC zich op doelsaldo rechtstreeks handhaven. RKC zal zich ook rechtstreeks handhaven indien men bij de voorspellingen van RKC ergens een wedstrijdje zal winnen ipv gelijk tegen concurrent Emmen en VVV óf een gelijkspel in Tilburg... allen toch niet onmogelijk zou je zeggen.  
Laten we in ieder geval niet roepen dat het gestolen punt tegen Utrecht vorige week ons de nek kan kosten want dat wordt natuurlijk niet bepaald op één wedstrijd, hoe bepalend dit ook kan zijn. Daarvoor had RKC toch echt meer resultaat moeten halen tegen Sparta, W2, Ado, Zwolle, Fortuna thuis.

Kortom; Mijn glas is halfvol en mijn gevoel zegt dat we het dit seizoen gaan halen en dat zou toch een prestatie van wereldformaat zijn!!  

 

Citeren
Topic starter Geplaatst : 17/03/2021 11:55 am
Ton1989 reageerde
(@caramba)
Lid

Ik denk dat het enorm prettig is dat RKC t.o.v VVV en Willem II een beter doelsaldo al heeft, zaak is nu om in de wedstrijden die nog komen geen afstraffing te krijen, maar als er verloren wordt met 1-0 maximaal te verliezen, iig om het doelsaldo niet te veel te beschadigen.

Ik vind het bij RKC altijd enorm moeilijk om voorspellingen te maken, de ene week spelen ze een wedstrijd zoals tegen Sparta en wanneer de moed in de schoenen is gezakt bij supporters wordt er ineens een wereldpot gespeeld. Ik denk dat Emmen uit en VVV uit de belangrijkste wedstrijden zijn, win je die, dan geloof ik wel in directe handhaving.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/03/2021 1:22 pm
Ton1989 reageerde
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Zoals @Caramba al aan gaf vind ik het ook heel erg lastig om een voorspelling te doen als het om RKC gaat. Zoals ik eerder deze week in mijn column al schreef gaat het in ieder geval af hangen van de wedstrijden bij Emmen, VVV en Willem II, met als mogelijke bonuspunten Groningen-thuis en Twente-thuis. Thuis tegen AZ en Ajax acht ik ons vrij kansloos (en daar is ook niets mis mee natuurlijk).

 

Ik hoop met alles wat kan dat er misschien na de kansloze nederlaag in Roterdam bij een paar spelers(/Fred) de ogen geopend zijn voor de resterende wedstrijden tegen de concurrenten, maar ik ben er bang voor. Hopelijk kunnen we 4 punten uit VVV, Willem II en Emmen pakken, dan denk ik dat je het goed doet. 

Groningen-thuis zou te doen moeten zijn kijkend naar de wedstrijd eerder dit seizoen in Groningen, maar je krijgt ze (zoals wel vaker dit seizoen) na een kut wedstrijd en uitslag vorige week voor hen, zij zullen dus wel gebrand zijn om niet twee keer achter elkaar tegen een laagvlieger punten te verspelen.

Dat het spannend gaat worden lijkt me duidelijk. Willem II heeft de komende twee weken AZ en Vitesse, dus wanneer je wonder boven wonder 4 of misschien zelfs stunt en 6 punten zou pakken tegen Groningen en Emmen dan zijn we waarschijnlijk ook weer weg, zo simpel is het ook.

Het ideale scenario zou zijn om wat afstand te nemen van Willem II de komende weken en het zelf af te maken in Tilburg op 23 april, maar of dat reeel is is nog maar de vraag.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/03/2021 1:47 pm
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Ik heb geen prognose, we gaan het gewoon redden. 
En we starten met winst zaterdag tegen Groningen.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/03/2021 3:09 pm
(@basbrok)
Lid
Geplaatst door: @ton1989

Ik heb geen prognose, we gaan het gewoon redden. 
En we starten met winst zaterdag tegen Groningen.

 

 

Waar kan ik tekenen Ton? 

 

Ik heb vandaag even 2 zigeunerwaarzegsters koffiedrab laten analyseren, 1 Net 5-medium en zo'n kermis geluksvoorspeller geraadpleegd....en ook ik denk dat we het gaan redden. We worden 15de. ADO en Emmen degraderen. VVV speelt play-offs.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/03/2021 7:06 pm
(@basbrok)
Lid

Een week verder:

Wij pakken 3 punten, VVV pakt er 0.

ADO lijkt er ook 0 te gaan pakken en ik verwacht dat de buren tegen Vitesse ook geen punten gaan pakken.

 

Betekent per saldo dus dat je met nog 7 wedstrijden te gaan een gat van 11 punten hebt op de rechtstreekse degradatieplaatsen. Dat mag je niet meer uit handen geven. Als je niet verliest van Emmen moeten zij daarna in de resterende 6 wedstrijden 5x winnen om ons te passeren. Niet onmogelijk, maar statistisch gezien wel onwaarschijnlijk. ADO zie ik nog steeds als de zwakste broeder.

En VVV heeft me vandaag ook weer niet overtuigd. 

Wat hetzelfde is gebleven: de wedstrijden tegen Emmen en Willem II blijven cruciaal. Maar na deze speelronde schijnt er weer een voorzichtig zonnetje en heb je alles nog in eigen hand.

 

(En eerlijk is eerlijk: voor het seizoen wilden we vooral "niet direct degraderen", die doelstelling lijkt bereikt te worden. Het ontlopen van play offs zou natuurlijk een prachtige bonus zijn!)

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 21/03/2021 3:34 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@basbrok

Die is in ieder geval binnen.
We hebben het in ons eigen hand inderdaad. Qua stand is het ook een voordeel. Bij emmen en willem 2 is het toch wel alles of niets de komende wedstrijden. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/03/2021 9:28 am
(@pascal)
Lid

De eredivisie ligt weer eventjes een weekje stil. Tijd om van de tussentijdse prognose de balans op te maken. 

RKC heeft tot nu toe 1 puntje meer dan begroot op dit moment. Je zou zelfs kunnen stellen (hoe onwenselijk ook!) dat er met een nederlaag in Tilburg en thuis tegen AZ 'nog niks aan de hand is'. Bij 4 punten uit de duels tussen VVV uit en Twente thuis ben ik ervan overtuigd dat RKC zich veilig speelt. Een overwinning in Tilburg zou natuurlijk een reuzestap zijn. Thuis tegen AZ nog maar nergens op rekenen. 
Conclusie: RKC ligt keurig op schema voor handhaving.

VVV daarentegen heeft het nog heel hard te halen. Vooral thuis tegen Groningen met lange tijd een man meer hebben zij het echt laten liggen door te verliezen. Ze lopen al 2 punten achter op de prognose en die moeten ze eerst nog maar eens zien in te halen. 
ÁLS VVV kijkend naar de prognose uit de twee uitwedstrijden bij Sparta én Heracles  maar 1 puntje weten te behalen volstaat (als Ajax thuis tegen VVV haar sportieve plicht vervult) een gelijkspel uit in Venlo in ieder geval om niet direct te degraderen, iets waar we toch allemaal voorafgaand aan het seizoen op hadden gehoopt! Dit zelfs in de wetenschap dat RKC vanaf nu alles zou gaan verliezen behalve een gelijkspel in Venlo. Maar door Emmen gaat het verwacht ik iig niet genoeg zijn voor directe handhaving. 

Wat betreft Willem II loopt de prognose zoals verwacht. Uit bij Vitesse werd een put gepakt en de twee wedstrijden daaropvolgend werden allebei verloren al had dat zomaar thuis tegen AZ anders kunnen zijn toen Willem II de hele wedstrijd (incl. blessuretijd) met een man meer speelde. 

Wanneer Willem II de punten volgende week in Tilburg houdt is de kans heel groot dat WII boven ons gaat eindigen. ADO zie ik niet zo veel punten meer pakken en zeker wanneer ADO officieel in de voorlaatste wedstrijd al gedegradeerd is zie ik Willem II zich uiteindelijk nog makkelijk veilig spelen in de laatste 2 wedstrijden tegen ADO uit en een uitgespeeld Fortuna thuis dat nergens meer om speelt. Volgende week vrijdag tegen RKC wordt cruciaal. 

Dan is er nog een dark horse in het spel met FC Emmen die ik in eerste instantie niet eens had meegenomen in de prognose.
Het programma/prognose:
Emmen - Heracles            1
Ajax - Emmen                  0
FC Emmen - Groningen     1
FC Emmen - Heerenveen   3
VVV - Emmen                   0/1

Bij een gelijkspel van RKC in Venlo en een kloppende prognose van Emmen speelt RKC zich op doelsaldo veilig als verliespartijen niet onnodig dik worden verloren. Wint Emmen volgende week thuis van Heracles is er serieus stront aan de knikker voor RKC en moet men serieus rekening houden met play-offs, daar waar directe degradatie door de Houdini wederopstanding van Emmen ook nog een mogelijk is, maar als VVV geen gekke dingen gaat doen lijkt me dat wel uitgesloten. 

Conclusie: Ik weet het eigenlijk ook niet 😋. Het zag er heel rooskleurig uit totdat Emmen nu ineens veel punten gaat pakken en eigenlijk nog het meest gunstige programma heeft van iedereen. 

WII, VVV (uit) en Twente (thuis) gaat allesbepalend zijn om een cliché eruit te gooien. 
Met een puntje in Tilburg mogen we denk ik heel tevreden zijn om WII op die 4 punten te houden.

Dat wordt nog 1,5 week in spanning zitten tot het eindelijk volgende week vrijdag is.

Dit bericht is 3 jaar geleden aangepast door Pascal
BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 13/04/2021 9:49 am
RKCW reageerde
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Leuk overzicht!

Het blijft koffiedik kijken, maar de match tegen WII kan key zijn.

Laten we alá Heracles lekker druk zetten en gaan counteren, WII had die wedstrijd moeite met het spel maken en was slordig in de passing.

Als we resultaat halen in Tilburg zie ik het zonnig in, zo niet, wordt het heel lastig....want ik verwacht namelijk geen resultaat in Venlo met een 5-mans verdediging.

RKC is aanvallend niet bij machtte op een dergelijke muur te slechten.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/04/2021 11:02 am
(@basbrok)
Lid

Tsja, voorspellen in deze fase van de competitie blijft net zo standvastig als het opgooien van een muntje. Blessures, schorsingen, tegenstanders die nergens meer om spelen.

 

Ik geef mijn bek ook maar een duw en gooi hier ook nog maar eens wat neer:

- RKC pakt nog 4 punten. En komt daarmee op 30 punten.

- VVV gaat geen punt meer pakken, dus die blijven op 22 punten.

- Willem II gaat nog 5 punten pakken, die komen op 27 punten. (Maar dat kunnen er ook zomaar eens 7 zijn, dan komen ze op 29)

- Emmen zie ik zomaar nog 9 punten pakken. Die komen dan ook op 30 punten. 

Dus: goals gaan beslissend zijn! Op dit moment hebben we een beter doelsaldo (-17 om -28), maar dat kan ook rap veranderen natuurlijk. 

 

Om er dan ook nog maar eens een cliché tegenaan te gooien: het worden spannende weken! Simpelweg: 4 absolute finales waar we onze huid echt zo duur mogelijk moeten gaan verkopen. 

En statistisch is het vrij simpel: hoe langer je het gat van minimaal 4 punten met de ploegen onder je in stand kunt houden....hoe kleiner de kans dat ze je inhalen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/04/2021 9:54 am
Ton1989
(@ton1989)
Lid

We gaan het redden, jullie zullen wel denken daar is die mr positivo weer. We hebben het nog altijd in eigen hand. 1 overwinning kan wel eens genoeg wezen, wellicht nog een puntje sprokkelen ergens.

Come on, pak die positieve vibe

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/04/2021 10:41 am
Starbuck
(@starbuck)
Lid

Ik zie ons wellicht nog winnen van FC Twente (dat is normaal gesproken een van onze favoriete tegenstanders), maar tegen AZ, VVV en Feyenoord verwacht ik er weinig van. We eindigen daarmee op 29 punten. Ik vrees dat Willem 2 en Emmen ons gaan inhalen, gezien het programma. Dat worden dus playoffs..

 

15de: Willem II (25 uit 30)

  • FC Utrecht - Willem II (zaterdag 1 mei)
  • Willem II - PSV (zondag 9 mei)
  • ADO - Willem II (donderdag 13 mei)
  • Willem II - Fortuna Sittard (zondag 16 mei)

 

16de: FC Emmen (24 uit 30)

  • Ajax - FC Emmen (zondag 2 mei)
  • FC Emmen - FC Groningen (zondag 9 mei)
  • FC Emmen - SC Heerenveen (donderdag 13 mei)
  • VVV-Venlo - FC Emmen (zondag 16 mei)

 

17de: VVV-Venlo (22 uit 30)

  • Heracles - VVV-Venlo (vrijdag 30 april)
  • VVV-Venlo - RKC (zaterdag 8 mei)
  • Ajax - VVV-Venlo (donderdag 13 mei)
  • VVV-Venlo - FC Emmen (zondag 16 mei)
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26/04/2021 12:06 pm
Pascal reageerde
(@pascal)
Lid

Goed mogelijk. Goed mogelijk wanneer RKC verliest in Venlo, waarbij uiteraard vooraf wordt uitgesproken dat zij moeten en dan een gelijkspel nog niet zo slecht is om VVV daarmee op afstand te houden. 

VVV-Emmen kan ook weleens een bepalend potje zijn en benieuwd hoe een al gedegradeerd ADO voor de dag komt thuis tegen WII. Bij een verlies in Venlo kun je er ook nog gewoon rechtstreeks uitvliegen dit jaar.. 

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 28/04/2021 11:12 am
(@basbrok)
Lid

@pascal

De eerste alinea slaat de spijker op zijn kop! En een gelijkspel is soms ook voldoende, maar om dan in zulke wedstrijden vanaf minuut 1 nagenoeg je gehele voetbalvisie overboord te gooien en te gokken op 1 punt ipv je concurrent met 0 punten achter te laten.... dat voelt heel slecht! Laat het nou *** eens zien tegen een gelijkwaardige tegenstander dat jij de ploeg bent die in de eredivisie moet blijven, in plaats van berekend op een puntenaantal gokken.

 

Want je komt nu in een fase dat prognoses weinig meer uithalen. Schorsingen vallen nu met bosjes, ploegen spelen nergens meer voor.... dus er is weinig meer te voorspellen.

 

Mijn prognose: de staf heeft zich misrekend en voorbij gegalopeerd en daardoor spelen wij straks play offs. Wat staf en spelers weinig uitmaakt, die werken komend jaar toch elders. En dan spelen we tegen een ploeg als NAC of Almere.... Dan spelen we komend jaar gewoon KKD. Maar: "we hebben wel de rust bewaard".

 

Ik weiger om de handdoek te gooien en we staan nog steeds op een 14de plek, maar als ik de programma's langs elkaar leg....

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 29/04/2021 11:42 am
Pascal reageerde
(@pascal)
Lid

@BasBrok

Daar irriteer ik me nog het meeste over. Verliezen kan altijd, maar de manier waarop frustreert het meest. Wanneer een AD, trainer, speler vooraf in media gaat roepen dat wij niet hoeven, de druk elders ligt, gelijkspel prima is, zie je dat vanaf minuut 1 terug op het veld. Vaak terug op de keeper ipv vooruit spelen want tsja... iedere minuut verder op de klok is weer een stapje dichter bij het doel (gelijkspel). Wij zijn geen Atletico Madrid die op de 0 kunnen spelen, daar zijn we simpelweg te kwetsbaar voor. Het is één keer gelukt om op een punt te spelen en dat was uit bij Den Haag, waar je ook gewoon hoorde te verliezen als Kramer die bal gewoon even binnen knikte. Ik mis daarin het zelfvertrouwen en de volle overtuiging om gewoon te roepen 'Wij moeten!'. Alleen 3 punten tellen en met minder nemen we geen genoegen in Venlo. Spreek dat eens uit en daar ook naar voetballen straks. Dat je dan misschien de deksel op de neus krijgt blijft natuurlijk k*t, maar wel er alles aan gedaan hebben. En de manier hoe een ploeg het veld opstapt is de volle verantwoordelijkheid van de trainer.  

VVV is aangeschoten wild en ze zijn daar helemaal de weg kwijt. Wanneer we weer dezelfde onzin gaan roepen voorafgaand aan de wedstrijd volgende week voorspel ik al het volgende scenario. Enorme slappe hap, VVV ook slecht maar nog de minst slechte, per ongeluk doelpunt van VVV, RKC wordt veel te laat wakker en gaat kwartier voor tijd pas alles of niks spelen en daarmee is de tijd te kort voor de gelijkmaker. 
Maargoed dat is pas volgende week, eerst zaterdag RKC-AZ. Ik denk schade beperkt houden en wanneer AZ op een marge van 2 staat alle spelers die op scherp staan eraf halen. 

Dit bericht is 3 jaar geleden aangepast door Pascal
BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 29/04/2021 12:13 pm
Pagina 1 / 2   Laatste
Deel: