Forum

Willem II - RKC
 

Willem II - RKC

Pagina 1 / 2   Laatste
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Na de interlandperiode en de teleurstellende afronding in de transferwindow op naar Goirle-Noord.

Ik mag toch hopen dat we niet weer met dezelfde 11 het veld in gaan en dat de nieuwe spelers ook eens een kans krijgen;

Opstelling;

Houwen

Lelieveld V Eijma Vd Buys Familia-Castillo

Roemeratoe Vd Water Oukili

Cleonise Zawada Lokesa

 

Vrij offensief, en dat is ook de bedoeling, we moeten de tegenstander weg houden van onze verdediging.

Mochten Lokesa en Cleonise niet effectief zijn, deze in de rust wisselen met Margaret en Jacobsen, Oukili er met zijn hoofd niet bij, Weidmann erin, Lelieveld niet bij de les, Van Galderen erin, niet in de 80ste minuut maar direct schakelen als nodig!

Come on! Ajb geen afgang tegen de kruiken.

Citeren
Topic starter Geplaatst : 12/09/2024 4:31 pm
copi
 copi
(@copi)
Lid

Hup Boca Juniors

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/09/2024 5:28 pm
Streppel1968
(@streppel1968)
Lid

Ik hoop dat hij beide backs wisselt voor Castillia en van Gelderen. Laatstgenoemde heb ik zitten kijken tijdens interland, deed volle wedstrijd mee, en was niet slecht. Voorin dan Jakobsen ipv cleonise, en zawada in de punt. Liefst lokesa ook op 10, maar wie zet je dan linksbuiten?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/09/2024 5:54 pm
NILSRKC vond dit leuk
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Na 8 minuten al achter.... Ongelofelijk weer.

 

Fraser ook weer met dezelfde opstelling als de vorige "succesvolle" wedstrijden. 

Dit bericht is 5 dagen geleden aangepast door Bakari
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 2:41 pm
NILSRKC vond dit leuk
copi
 copi
(@copi)
Lid

En dat is twee. Arm arm lelijk eendje, i love you so, verneukt door een stel idioten.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 3:03 pm
NILSRKC en Luc vonden dit leuk
Starbuck
(@starbuck)
Lid

Zout op allemaal. Niet te doen dit. Wat doen al die prutsers bij onze mooie club. Schaam je kapot !

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 3:05 pm
NILSRKC en Luc vonden dit leuk
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@starbuck geen speler kan presteren zonder tactiek en logica in de opstelling. We hebben weinig kwaliteit maar een trainer die spelers eerder slechter dan beter maakt maakt alles nog veel erger.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 3:45 pm
NILSRKC vond dit leuk
copi
 copi
(@copi)
Lid

Ze hebben geluk gehad dat Willem ll ook niet meer is wat het vroeger was, enigszins blijven steken op KKD niveau.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 4:30 pm
NILSRKC en Luc vonden dit leuk
Starbuck
(@starbuck)
Lid

@bakari ik bedoel niet alleen de spelers, op alle niveaus zit het verkeerd. Ik herken hierin niet van waar RKC voor staat. Maar gelukkig hebben we wel geïnvesteerd in een moderne gym. Ze kunnen zich beter focussen op het voetbal .

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 4:48 pm
NILSRKC vond dit leuk
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Ja, faciliteiten zijn prima, mooi uitshirt erbij.

Maar technische staf en selectie zijn zwaar ondermaats.

Zoals Kees Kwakman terecht opmerkt; vorig seizoen met hakken over de sloot playoffs ontlopen, geen adequate vervangers voor Adewoye en Vaessen en sterkere eredivisie met WII, Groningen en NAC ipv Vitesse, Volendam en Excelsior. Tweede helft vorig seizoen ook geen bezieling en slecht game plan, en gewoon doormodderen met een mindere selectie en staf....Het is dus niet zo vreemd dat we afgetekend laatste staan zonder perspectief.

 

WANBELEID !!!

 

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 15/09/2024 4:55 pm
NILSRKC vond dit leuk
(@rkc-ww)
Lid

Willem II was echt heel erg matig, maar ze winnen eenvoudig van een nog veel slechter RKC. Rkc gaat een wedstrijd gelaten in, wordt niet wakker geschud bij een tegengoal en ondergaat de nederlaag. Typerend hoe de trainer van Willem II de hele eerste helft heeft staan coachen en zich heeft staan opwinden over het ondermaatse spel van zijn team. Bij rkc kom niet meer van de bank, dan een bemoedigend applausje. 

 

Rkc gaat op deze manier negatieve records verbreken. Geen passie, geen strijd, geen tactiek, geen zelfvertrouwen... We maken elke week de 90 minuten vol en zeggen dan tegen de buitenwereld dat alles goed gaat en er geen paniek is. 

Nee ik ben ook nooit zo van een trainer ontslaan, maar we kunnen toch wel een conclusie trekken dat de chemie totaal ontbreekt, dat hij er geen team van kan maken en dat dit weinig positiviteit uitstraalt.

Dit bericht is 5 dagen geleden aangepast door Rkc-ww
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 4:58 pm
Luc vond dit leuk
copi
 copi
(@copi)
Lid

Eerste negatieve record in aantocht? Seizoen 2009/10 Eredivisie met coach Ruud Brood na 7 wedstrijden 0 punten.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 5:32 pm
NILSRKC vond dit leuk
Zeljko
(@zeljko)
Lid

https://www.vi.nl/pro/rkc-waalwijk-heeft-momenteel-weinig-eredivisie-waardige-spelers?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 6:37 pm
NILSRKC vond dit leuk
(@nilsrkc)
Lid

voor de liefhebbers wederom een zeer goed stuk van Chris Tempelman:

 

RKC Waalwijk heeft momenteel weinig Eredivisie-waardige spelers

Trainer Henk Fraser heeft doorgaans moeite zijn teleurstelling te verbergen. Op de bank zien we hem vaak met het hoofd schudden, na afloop is hij kritisch en cynisch. Hij ziet een wanhopig zoekend RKC Waalwijk en hoort de roep om zijn vertrek toenemen.

 
Willem II 2x" />

Willem II
3 - 0
RKC Waalwijk 2x" />

RKC Waalwijk

Nu is Fraser niet de man die zich daar iets van aantrekt, maar met nul uit vijf neemt de druk na de logischerwijs toe. Supporters uiten hun onvrede, klagen steen en been en het elftal lijkt nauwelijks aan de praat te krijgen. Bij RKC willen ze de rust bewaren en roepen ze om het hardst dat er geen paniek is. Toch dringt de vraag zich op wat de huidige malaise voor de positie van de trainer betekent. Hoe gevoelig gaat technisch directeur Mo Allach zijn voor de negatieve reacties die de huidige sportieve crisis oproept?

Is het de schuld van de trainer die er niet in slaagt zijn ploeg goed te laten spelen? Is het de schuld van de technisch directeur die er niet in is geslaagd een evenwichtige selectie samen te stellen? Wie is er schuldig aan de belabberde seizoensstart van RKC Waalwijk? Die vraag verdient een antwoord. Laten we het Waalwijkse elftal eens onder de loep nemen. De conclusie is dat het spelersmateriaal momenteel laat blijken verre van Eredivisie-waardig te zijn. Een harde conclusie, maar wel een realistische.

RKC is een dolend elftal. Geen doelman die van tijd tot tijd punten pakt, verdedigers die half of helemaal niet ingrijpen, defensieve middenvelders met veel balverlies en weinig ingrepen, creatieve spelers die voor weinig dreiging zorgen en een hardwerkende spits die geen bruikbare ballen krijgt. Voeg daarbij een technische staf die vanaf de kant ook niet laat blijken dat ze weten waar het aan schort en het zoekende elftal zonder zelfvertrouwen is verklaard.

De spelers van RKC Waalwijk per positie nader beschouwd:

Jeroen Houwen volgde Etienne Vaessen op als doelman. Maar Houwen komt in de verste verte niet in de buurt van zijn voorganger. Niet qua persoonlijkheid, niet qua kwaliteit en niet qua punten pakken. Houwen overtuigde zelden bij Vitesse en leek de vleesgeworden reservedoelman. Nu is hij eerste goalie in Waalwijk en houdt hij de aangetrokken Yannick van Osch op de bank. Vooropgesteld: Houwen heeft nog weinig cruciale fouten gemaakt, maar punten pakken doet hij ook niet. Een ploeg in de onderste regionen heeft een doelman nodig met uitstraling, iemand die punten pakt die een doorsnee keeper niet pakt. Dat is Houwen niet.

Julian Lelieveld was ooit een belofte als rechtervleugelverdediger, maar de ontwikkeling van de back stagneert al een tijdje. Tegen Willem II was Lelieveld met een onbedachtzame, ongecontroleerde actie schuldig aan de vroege strafschop van Willem II. Zowel verdedigend als opbouwend is Lelieveld onrustig. Met Liam van Gelderen is er een alternatief. Het moment dat Van Gelderen, ook geen hoogvlieger, hem zal vervangen komt steeds dichterbij.

Roshon van Eijma is zo uit de Keuken Kampioen Divisie de Eredivisie in gekatapulteerd. RKC Waalwijk zit niet breed in de opties centraal achterin en dus moest de van TOP Oss gekomen mandekker direct starten. Defensief straalt hij kracht uit, maar van tijd tot tijd lopen de aanvallers van de opponent te makkelijk bij hem weg. Opbouwend is Van Eijma van geen enkele toegevoegde waarde. Het zal ook niet in zijn functie-omschrijving staan, maar iets meer opbouwende kwaliteiten zijn wel welkom.

Roshon van Eijma tijdens de verloren derby tegen Willem II.

© Pro Shots
Roshon van Eijma tijdens de verloren derby tegen Willem II.

Dario Van den Buijs zou één van de spelers moeten zijn die de kar bij RKC Waalwijk kan trekken. De linksbenige centrale verdediger pakt die rol vooralsnog niet. De Belg heeft een splijtende pass, maar die kwaliteit heeft hij dit seizoen zelden gebruikt. Van den Buijs is meer verdediger dan opbouwer en komt dus niet in zijn kracht. Naast Shawn Adewoye paste dat, nu niet. Het lijkt er sterk op dat de technische staf Van den Buijs als een van de dragende spelers aanmerkte, maar dat hij zijn stempel niet kan drukken op het elftal.

Aaron Meijers is de linkervleugelverdediger van het elftal en dat zegt eigenlijk wel voldoende. Meijers is een hardwerkende, nimmer verzakende routinier en is bovendien een van de vertrouwelingen van trainer Henk Fraser. Het siert hem dat hij een van de eerste spelers is die aangeeft dat hij niet in zijn beste vorm verkeert. Zelfkennis is Meijers niet vreemd, maar met de deze zomer aangetrokken Juan Familia-Castillo is het alternatief op de linksbackpositie niet beter.

Yassin Oukili staat misschien wel model voor het huidige RKC Waalwijk. Vorig seizoen leek de middenvelder door te breken en was hij belangrijk voor het elftal dat zich ternauwernood handhaafde, dit seizoen is hij geen schim van de aanjager en voortrekker die hij was. Oukili hoopte op een transfer, maar die kwam er niet. Of het de teleurstelling over het mislopen van een transfer is of dat het gewoon een vormdip is, is onduidelijk. Feit is dat Oukili vaak te laat is, dat zijn passes sporadisch aankomen en dat hij bij tijd en wijle de duels onbezonnen ingaat.

Yassin Oukili kreeg dit seizoen tegen Go Ahead Eagles al een rode kaart.

© Pro Shots
Yassin Oukili kreeg dit seizoen tegen Go Ahead Eagles al een rode kaart.

Godfried Roemeratoe valt zelden op, maar ook niet uit de toon. Als verdedigende middenvelder is het wel zaak meer duels te winnen dan te verliezen. Roemeratoe speelde bij Willem II al eens degradatievoetbal en dat liep niet goed af. Eenzelfde scenario dreigt in Waalwijk. Roemeratoe is geen leiderstype, meer een nuttige kracht in een goed draaiend elftal. Dat elftal is er niet en dus doolt Roemeratoe mee.

Chris Lokesa is de speler die met ingevingen en inzicht RKC Waalwijk aan de nodige creativiteit moet helpen, maar de acties van de jonge Belg sterven in schoonheid. Lokesa lijkt bij vlagen op een jeugdspeler die zijn acties te ver doordrijft en op een speler die de bal zo dicht mogelijk bij de goal wil brengen alvorens te schieten. Hij moest na vorig seizoen de volgende stap maken en aan het eind van dit jaar geld opleveren, maar dat zit er niet bepaald in.

Denilho Cleonise heeft alles in zich om een bruikbare vleugelspeler te zijn. Snelheid en een individuele actie maken Cleonise op papier tot een toevoeging voor een elftal, maar bij RKC komt het er al ruim een seizoen niet uit. De vraag dringt zich langzaamaan op wie Cleonise nog aan de praat krijgt. Ook in zijn geval dreigt een plek op de bank.

Oskar Zawada noemen we toch het enige lichtpuntje. De Poolse spits moet nog gaan scoren, maar zijn werklust en aanwezigheid geeft RKC iets extra’s. Hij had in de tweede helft tegen Willem II zijn eerste Eredivisie-goal moeten maken, maar verprutste de mogelijkheid jammerlijk. Toch is Zawada een wapen in de strijd tegen degradatie. Mits hij bereikt en gevoed gaat worden.

Oskar Zawada kreeg tegen FC Groningen een rode kaart, maar is wel een lichtpuntje bij RKC.

© Pro Shots
Oskar Zawada kreeg tegen FC Groningen een rode kaart, maar is wel een lichtpuntje bij RKC.

Richonell Margaret maakte vorig seizoen een aantal belangrijke treffers in RKC’s strijd tegen degradatie, maar ook hij zoekt wanhopig naar zijn vorm. Als linksbuiten is Margaret snel en doelgericht, maar meer dan kansloze schoten uit de tweede lijn produceert hij niet. Hij zou de assists op de sterke spits Zawada moeten leveren, maar verkiest doorgaans eigen succes boven een voorzet. Stagneert ook in zijn ontwikkeling en zal zijn basisplaats vermoedelijk gaan verliezen aan aanwinst Silvester van der Water (als hij fit is).

Daouda Weidmann bewees tegen AZ al dat hij toe was een basisplaats. De middenvelder verving in de rust Oukili, neemt soms nog wat te veel hooi op zijn vork, maar brengt wel voetbal op het middenveld. Zijn gewenningsperiode (hij was vorig seizoen al op huurbasis in Waalwijk) moet nu stilaan voorbij zijn. 

Juan Familia-Castillo kreeg van RKC een laatste kans na diverse mislukte pogingen bij andere clubs. De linksback was lange tijd nog niet toe aan minuten, maar viel in de rust in tegen Willem II. Deed dat niet onverdienstelijk. Als hij fitter wordt en in de teamdiscipline gaat spelen een mogelijke vervanger van Meijers, bij wie de jaren toch gaan tellen.

Liam van Gelderen kwam van FC Groningen, maar ook deze nieuwe speler hikt nog tegen een basisplaats aan. Het is opmerkelijk dat de verse krachten zich, op Zawada en de nu geblesseerde Richard van der Venne, na niet in de basis hebben kunnen spelen. Van Gelderen is geen uitblinker, maar op dit moment minimaal gelijkwaardig aan Lelieveld.

 

 

Dit bericht is 5 dagen geleden aangepast door NILSRKC
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 7:57 pm
(@nilsrkc)
Lid

Wat was het weer ongekend slecht zeg! maar goed je bent als trainer zo goed als je selectie, ze hebben door deze selectie samen te stellen Fraser ernstig in de steek gelaten je kunt niet verwachten dat je hiermee in een sterkere Eredivisie je eigen veilig gaat spelen 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/09/2024 8:15 pm
Pagina 1 / 2   Laatste
Deel: