Forum

RKC Waalwijk - Will...
 

[Opgelost] RKC Waalwijk - Willem II

Pagina 1 / 2   Laatste
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

De wedstrijden volgen elkaar op dit moment echt in een moordend tempo op. Het is al weer vrijdag, dat betekent dat het weekend voor de deur staat maar ook al weer de volgende wedstrijd. Zondag spelen we de 12:15 wedstrijd in het Mandemakers stadion tegen Willem II!

Na het spel gisteren in Heerenveen lijken er toch genoeg aanknopingspunten te zijn voor zondag. We tikte Heerenveen met momenten van het kastje naar de muur en eigenlijk is het jammer dat we niet met de volle buit de terugrit hebben kunnen maken.

Bij Willem II daarentegen lijkt de laatste weken alles fout te gaan wat fout kan gaan, waardoor zij 17e staan. Ook kwa ranglijst is het dus een alles-of-niets wedstrijd, want bij winst nemen we weer wat afstand van de onderste plekken.

Wat verwachten jullie er van? Hopelijk valt een wedstrijd tegen Willem II ein-de-lijk weer eens onze kant op, want dat is naar mijn idee heel erg lang geleden.

Citeren
Topic starter Geplaatst : 15/01/2021 10:31 am
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Ik ben nu al zenuwachtig voor zondag.

Het lijkt inderdaad een eeuwigheid dat RKC WII over de knie legde.

Nu zijn ze kwetsbaar, we maken een goede kans als we spelen als tegen Heerenveen.

Opstelling;

Lamprou

Bakari Meulensteen Touba Lutonda

Anita

Venne Tahiri

Sow Stokkers John

 

KNALLEN, het moeras in met die kruiken !! laten we ajb niet de club zijn die 013 weer op het goede spoor zet, dat zou écht mijn weekend vergallen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/01/2021 1:27 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Ik heb er ook vertrouwen in, met hetzelfde gif als gisteren moet dat toch kunnen.
tevens zou ik inderdaad ook kiezen voor Sow en John als buitenspelers aan de start, zijn beide ook aangetoond effectiever.

Dan heb je met Erfomidis en Daneels prima wisselspelers en ook nog aanjager Haddouti achter de hand.

Damascan wel wat eerder brengen dan 10 minuten, die gozer heeft een goed neusje voor de goal.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/01/2021 1:59 pm
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Dé derby, strijd passie en trots is wat ik wil zien op het veld. Strijden voor elke meter tegen de kruiken!!

Die 3 punten moeten in Waalwijk blijven.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 16/01/2021 1:57 pm
Tim reageerde
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter


Duidelijker dan dit voor de mannen wordt het niet. Alles geven morgen! 

 

 

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 16/01/2021 2:56 pm
Lucas reageerde
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden, dan kan je een klein gat slaan richting de degradatie plekken. RKC heeft sinds de winterstop zeker 5 tot 8 punten verspeeld. Bij een nederlaag word het een hard gevecht tegen degradatie. 

Zorgen blijven de achterhoede, Meulensteen is niet de leider van de achterhoede en een zwakke plek in het team. Bakari is wisselvallig. Alleen Quasten en Touba zijn eredivisie waardig. 

Ik vraag mij af wat er met Olsak is. V.d Venne is een harde werker, maar vaak zie je dat aanvallen stoppen als hij aan de bal komt. Als jager, loopjongen is het een speler die je er zeker bij moet houden. Maar voetballend staat het in contrast met de rest. 

Stokkers doet het prima voorin, lijkt het net steeds meer te vinden en zijn cijfers zijn voor een RKC spits prima. Een prima ruil dus waar we als RKC beter van zijn geworden!

Verder zijn we offensief wel erg afhankelijk van John, ik zou ook Sow wat vaker zien die is aan de bal toch een stuk beter. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 16/01/2021 5:20 pm
(@lucas-paulides)
Lid Redactie Supporter

Nog 21 uur en we hebben een winnaar. (of niet natuurlijk). En er MOET gewonnen worden. In eerste instantie niet zozeer om je eigen plek. Maar vooral op Willem II een flinke dreun te geven. Die hebben nog een loodzwaar programma voor de boeg. Winnen betekend een gat van 7 punten (!!) naar directe degradatie. En dus voor W2 veiligheid. Wij krijgen Emmen nog twee maal. En alle andere zwakkere broeders komen binnenkort nog langs.

Ben bang dat de trainert het een zo normaal mogelijke wedstrijd wil laten lijken. Maar de foto's hierboven zullen de boys sws op scherp hebben gezet.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 16/01/2021 5:23 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Vergelijkbare wedstrijd als tegen Fortuna.

Eerste helft beter en kom je op voorsprong, vervolgens gaat de tegenstander eea omzetten en we zijn de grip op de wedstrijd kwijt.

We misten vandaag, zeker in de 2e helft de rust van Anita.

Al met al, moeten we blij zijn met een puntje helaas.

Lamprou; heeft ons gered 7,5

Bakari; één van zijn zwakkere wedstrijden; 6

Meulensteen; één van zijn sterkere wedstrijden; 6,5

Touba, erg goed! 7,5

Quasten; degelijke wedstrijd; 6,5

Tahiri, meesterlijke 1e helft, werdt overgeslagen 2e helft; 6,5

Ahzil; zie Tahiri; 6,5

Vd Venne; had 2 doelpunten op zijn slof; 6,5

John; tja, mits fit een aanwinst, nu.....5

Daneels; werkte hard; 6

Stokkers; zie Daneels; 6

Efmorfidis; loopt zich steeds vast, en waardeloze corners en vrije trappen; 4

Sow; viel slecht in; 4

Damascan, let toch eens op die buitenspel-val vd tegenstander; 4

Augustijns; viel redelijk in; 6

 

Tja, zaterdag PSV.....we hadden zeer goede zaken kunnen doen, nu blijft het penibel.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/01/2021 3:29 pm
(@robbie-van-der-kaay)
Lid

1e helft prima, 2e helft matig.

Lamprou; Prima gekeept; 7,5

Bakari; matig deze keer; 5,5

Meulensteen; laat zich op het moment dat-ie er moet staan simpel aftroeven in kopduel waar de 1-1 uitvalt; 5,5

Touba; gaat in de 86e minuut dribbelen en verliest op de middellijn de bal, valt net geen goal uit; 6

Quasten; prima wedstrijd; 6,5

Tahiri; is echt de beste van RKC: 7

Ahzil; weer een goede wedstrijd ; 6,5

Vd Venne; weer hard gewerkt, voor de goal te onrustig;6,5

John; op deze manier heb je natuurlijk niks aan hem; 5

Daneels; inzet niks op aan te merken; 6

Stokkers; liep steeds uit de spits, zou eigenlijk "de kapstok" moeten zijn, maar veel balverlies; 5

Efmorfidis; als je (weer) niet in de wedstrijd zit, moet je het simpel houden; 4

Sow; matige invalbeurt; 5

Damascan; staat steeds iets te scherp, ligt ook wel aan de steekpass die net te laat komt; 5

Lutonda; matige invalbeurt; 5

Augustijns; 6

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/01/2021 5:03 pm
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er aardig ziek van ben. Niet van het feit dat we gelijkspelen tegen 'buurman en rivaal' Willem II, maar wel dat we wéér afgetroefd worden op tactiek.

Wat dat betreft begint het aardig op vorig seizoen te lijken. In de cruciale wedstrijden worden gewoon zulke dure punten laten liggen. Het gat naar degradatie had 7 punten kunnen zijn vandaag, nu zijn het er 'slechts' vier en komt er weer een hoop druk te liggen op Fortuna-thuis. Dan weten jullie vast net als ik wel hoe die wedstrijd gaat verlopen..

Het is elke week hetzelfde liedje: We spelen een super helft (Groningen, Heerenveen en nu ook vandaag), in de rust zet de tegenstander iets om en het zakt als een kaartenhuis in elkaar. Het lijkt er op dat wij niet kunnen schakelen in een wedstrijd, geen dingen om kunnen zetten en dat is erg kwalijk. Je zag dat toen Willem II het omzette er niets meer lukte bij ons kwa voetbal en we eigenlijk nog van geluk mogen spreken dat het slechts 1-1 werd.

- Efmorfidis heb ik in een RKC-shirt nog niet veel goed zien doen. Ik snap dat hij de kans moet krijgen om zich te bewijzen, maar hij komt nog geen zak hooi voor bij, en als hem dat wel een keer lukt schiet 'ie met 3 spelers mee hoog over. 

- Daneels speelde een goede pot, misschien wel het beste van de aanvallers; dat zegt veel, want heel goed was het niet, maar op mentaliteit zat hij overal goed bij.

- John blijft John. Ik weet niet of hij al niet heel fris startte, want ook in zijn eerste paar acties vond ik er niet veel dreiging van uit gaan. Goed, we weten wat hij kan als hij fit is dus daar hoeven we het niet over te hebben, maar als hij niet 100% fit is kun je hem beter niet opstellen.

- Sow heeft (eindelijk volgens een aantal supporters) wat meer minuten gekregen om zich te bewijzen. Ik denk dat we kunnen stellen dat de magie tussen RKC en Sow is uitgewerkt. Hij verliest de bal en blijft dan stil staan als een F pupil die net de bal is verloren en zijn goede aannames en gevaar zijn ver te zoeken.

- Damascan verschillen de meningen over. Ik had eerder vandaag een discussie op Twitter over Damascan / Stokkers. Hoewel Stokkers echt geen perfecte spits is, vond ik Damascan belabberd in vallen vandaag en heb je er meer aan als je tegen de 16 van de tegenstander aan speelt (zoals in de eerste helft).

- Meulesteen geeft een aantal goede ballen, heeft samen met Touba de luchtduels tegenover Wriedt prima uitgevochten, maar op het enige echt belangrijke moment van de wedstrijd geeft hij niet thuis en kan Wriedt gemakkelijk de 1-1 binnen koppen. Ik gun het hem enorm, aan de bal ziet het er ook allemaal wel leuk uit maar kunnen we nu alsjeblieft concluderen dat Meulesteen geen verdediger was, geen verdediger is en helaas ook geen echte verdediger gaat worden?

- Bakari speelde een verschrikkelijke pot. Soms wordt het wat verbloemt omdat hij goed op komt, maar erg veel ging via hem fout vandaag.

 

We zijn nu halverwege de competitie en ik denk dat dit een mooi moment is om de balans op te maken. Ik ben van mening dat we er op deze manier niet gaan komen. Emmen zullen we ongetwijfeld onder ons houden, maar die andere ploeg (en het liefste twee) die we onder ons moeten houden zie ik niet. Willem II gaat echt nog wel punten pakken, bijvoorbeeld volgende week tegen PEC, ADO begint ook met vlagen wat beter te spelen en VVV heeft een spits die altijd ene overal kan scoren.

Er is nog geen man overboord, maar het is zó nodig dat we eens gaan trainen op wat tactisch andere dingen. Ik begrijp dat Fred graag aan zijn spelidee vast houdt, ongeacht de tegenstander en waar we spelen, maar het is nu al een aantal keer gebeurd dit seizoen dat we gewoon tactisch overklast worden en daardoor punten laten liggen. Daarnaast moeten we echt eens gaan trainen op corners want die zijn eerlijk gezegd gewoon amateuristisch.

Op naar Fortuna maar weer, want PSV uit reken ik op 0 punten, maar wanneer er thuis tegen Fortuna ook weer niet gewonnen wordt, dan wordt de situatie toch wel héél penibel vind ik. 

Oh en Mo/Frank, haal nou alsjeblieft een CV.

 

 

 

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 17/01/2021 6:04 pm
DrDoom en Luc reageerden
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Eerste helft domineer je de wedstrijd (alweer...), in de tweede helft is het verval enorm. Toen ik de wedstrijd zat te kijken had ik al een onderbuik gevoel dat het de tweede helft zo zou lopen, ik had graag ongelijk gekregen..

Willem II speelde in de tweede helft 1 op 1 achterin, constant schoof er een verdediger bij op het middenveld, iets wat RKC niet onder controle kreeg. Dat dit de eerste 5 minuten gebeurd kan ik begrijpen, hierna dient de trainer dit gewoon op te vangen door wisselingen door te voeren in opstelling en/of spelers. Het is zorgelijk dat Grim dit niet kan of simpelweg niet wil doen. Mooi voetbal is prima, maar ik win liever een lelijke wedstrijd waarin alles wordt tegengehouden.

Verder werd er afgelopen weken geschreeuwd om Sow en Damascan, ik denk dat we wel gezien hebben waarom zij er niet in staan!

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/01/2021 9:54 am
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@rkcw

Ik ben het met je eens wat betreft Sow, en ik denk ook dat er een reden is waarom Damascan niet start, maar laatstgenoemde heeft de laatste wedstrijden niet heel veel minuten gekregen, die schrijf ik nog niet af. Maar het feit dat ze met Buitink bezig zijn zou misschien op meer kunnen duiden..
Het verval was inderdaad groot, het leek alsof ze iets teveel gingen nadenken en Willem 2 startte ook veel beter in de tweede helft. Dan mogen we eigenlijk met een gelijkspel nog blij zijn en loopt men niet in..

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/01/2021 9:57 am
(@ikkuh)
Lid

@ton1989

 

Hoe kom je aan de info dat ze met Buitink bezig zijn ? 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/01/2021 10:15 am
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@ikkuh

zag gisteren op Twitter wat voorbij komen bij andere fans, ik meen gezien te hebben dat in het AD stond. FC update ook , maar tja nogal wat concurrentie haha

https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378692/pec-zwolle-komt-in-spitsenzoektocht-uit-bij-vitessenaar-buitink/

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/01/2021 10:23 am
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Zo serieus dat ze met Buitink bezig zijn is het zeker nog niet. Ze hebben interesse getoond, evenals PEC, Fortuna, Heerenveen en FC Utrecht. Met andere woorden: Die komt niet. Maar laten we dit onderwerp graag vooral in het transfer topic houden.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 18/01/2021 10:26 am
Ton1989 reageerde
Pagina 1 / 2   Laatste
Deel: