Forum

RKC Waalwijk - FC G...
 

RKC Waalwijk - FC Groningen

Pagina 2 / 3 Eerste     Laatste
Zeljko
(@zeljko)
Lid

Geplaatst door: @willem

Tis wel duidelijk waar de zwakheid zit, meijers, oukili , roemeratoe en lelieveld ook niet best.

de slechste zit op de bank ( Fraser) , wisselen in de 80ste minuut…….

Ook schandalig hoe vandaag met Kramer werd omgegaan. Tot zeker vijf keer toe mocht hij gaan warm lopen om vervolgens weer plaats te nemen op de bank..

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/08/2024 11:45 pm
(@willem)
Lid

@bakari idd meijers ver over datum

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/08/2024 11:47 pm
(@wiellus)
Lid

Los van onze wedstrijd ben ik het meest teleurgesteld in iemand waarvan ik dacht dat het een echte RKC’er was geworden. Dat je ons die rode kaart ‘aannaait’ helemaal prima, dat hoort er bij en Zawada moet daar bij weg blijven. Maar daarna het publiek gaan ‘bedanken’ en vervolgens met je zoontje op je arm naar het publiek lopen man man man.. Alles wat je in al die jaren hebt opgebouwd ga je zo te grabbel. Zijn reactie bij ESPN is misschien nog wel slechter.. Zand er over en door zoals de redactie van RKCnu hier zegt, dat gaat er bij mij niet in..

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/08/2024 12:30 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@wiellus We kennen Etienne als iemand die eerst doet en veel later pas nadenkt. Ik denk dat dit daar een wrang voorbeeld van is. 

Zawada moet dat niet doen, maar die scheidsrechter en de VAR moeten zich ook schamen, twee gele kaarten was passender geweest. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/08/2024 12:32 am
(@wiellus)
Lid

Ik had gehoopt dat hij zich in dit geval iets slimmer had opgesteld, dit werpt een grauwe sluier over alles wat hij voor RKC betekent heeft.

over de wedstrijd, tja.. wij zeiden op de tribune tegen elkaar: dit wordt een duur seizoen (veel bier nodig om de 17 thuiswedstrijden door te komen).. het voetbal was tot de 0-1 wel aardig, maar we worden zo makkelijk compleet overhoop en tureluurs getikt.. Verkoop Oukili maar heel snel voor 7/8/9 ton aan Eagles, haal Tahiri, een paar cv’s en een rb voor dat geld. Van Eijma werd een paar keer simpel uitgespeeld maar heeft wel een hoop duelkracht. Met een betere cv en back naast zich zie ik daar nog wel muziek in

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/08/2024 12:49 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@wiellus Van Eijma viel mij best positief op. Je ziet dat hij moet wennen aan het niveau en het tempo. Het lijkt mij een jongen die hier eigenlijk vorig jaar al had moeten zijn om achter Adewoye die stappen te zetten.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/08/2024 1:04 am
(@wiellus)
Lid

Dat is wat ik bedoel, met een betere cv naast zich. Dario is een prima speler voor RKC, maar werd in zijn kracht gezet door Adewoye. Nu moet hij de leider zijn en daar is hij niet goed genoeg voor. Wat betreft, Meijers en Castillo: zodra Castillo 90 minuten aan kan heel snel omwisselen! Owh en wie bedacht heeft dat Lelieveld de corners moet nemen, mijn god zeg…..

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/08/2024 1:25 am
(@pascal)
Lid

Korte samenvatting; Kwalitatief niet goed genoeg, bedroevende standaard situaties (Lelieveld als nemer?) , schandalige actie Vaessen. 

Hoogtepunt van de wedstrijd; het mooie spandoek voorafgaand aan de wedstrijd. Mooi om te zien welke stappen de WW Fanatics de afgelopen jaren gezet hebben!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/08/2024 11:27 am
DejanRKC vond dit leuk
Streppel1968
(@streppel1968)
Lid

Het was echt de mannen tegen de jongetjes vandaag. Middenveld is om te janken. Oukili doet werkelijk niets meer goed. Die is waarschijnlijk bezig met een transfer. Nou als hij zo blijft voetballen, staat hij bij Baardwijk nog reserve. Lokesa heeft geen idee wat gevraagd wordt op de buiten positie. Cleonise heeft net zoals Lokesa 0 rendement. Meijers en Lelieveld stonden erg hoog. Waardoor soms Roemeratoe als cv kwam te staan. En dat is geen verdediger. Dus bij balverlies werd Groningen meteen gevaarlijk. Zeker als van den Buijs dan eens op avontuur gaat, met balverlies tot gevolg. Wat een drama pot. En over Vaessen, hij heeft zo jaren voor ons gekeept met deze fratsen en toen vond bijna iedereen dat geweldig. Nu doet hij dat trucje voor Groningen en is iedereen ineens verbolgen. Die betalen zijn riante salaris, dus zal hij dat nu voor hem doen. Iedere keeper had dit gedaan. Zawada had slimmer moeten zijn. Maar die werd ook moedeloos. 90minuten proberen aanspeelbaar te zijn, en geen een fatsoenlijke pass of mogelijkheid krijgen. Nu in gesprek met Jozefszoon las ik. Wordt dat de Messias? Liever een creatieve middenvelder erbij ( Tahiri ipv oukili ) 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/08/2024 11:31 am
(@dejanrkc)
Lid

Allereerst mijn complimenten voor de fans die voor het prachtige spandoek hebben gezorgd! Ik heb in het verleden wel eens geklaagd over de lelijke spandoeken maar dit was een mooi voorbeeld van hoe het wel moet. Mooi om te zien dat daar stappen in zijn gezet!

Wat betreft de wedstrijd: al met al een terechte nederlaag. Uiteindelijk maak je het Groningen onverwacht toch nog een beetje moeilijk maar meer hadden we ook niet verdiend. Jammer ook van dat gedoe met Vaessen, zo’n situatie heeft alleen maar verliezers zowel Etje als Zawada als de fans en de rest van de club. Wat mij betreft zoals hierboven al gezegd, we weten dat Vaessen vaak eerst doet en dan pas nadenkt, dus voor nu zand erover.

Qua spelers vind ik Meijers en Dario slecht spelen gisteren. Zawada was ook minder. En Houwen ben ik nog steeds niet helemaal van overtuigd. Wel blij om te zien dat Van Eijma goed speelde, als hij dit kan vasthouden hebben we hier gewoon een goeie aan.

Dit bericht is 1 maand geleden aangepast door DejanRKC
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/08/2024 12:24 pm
(@basbrok)
Lid

Laten we maar beginnen met een oud gezegde uit de sportwereld: "nice guys finish last".

En dat lijkt precies te gaan gebeuren bij ons. Op de Open Dag hoorde je bijna elke speler zeggen dat "we zo'n leuke groep hebben", maar ik wil een groep klootzakken zien die op het veld strijdt en elkaar corrigeert.

 

Nog 32 wedstrijden te gaan, de trainer heeft waarschijnlijk weer volop aanknopingspunten gezien. 

 

Ik voel vandaag niet de noodzaak om er veel woorden aan vuil te maken. Het zal beter moeten. En snel beter. En veel beter. Want op deze manier en met deze instelling, kun je jezelf al vanaf de kerst op volgend seizoen gaan richten.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18/08/2024 12:31 pm
(@fc-drunen)
Lid

Deze wedstrijd waren de flanken vooral een drama zowel de buitenspelers als de backs hebben weinig goed gedaan. Ik vond Oukili dit keer een betere wedstijd spelen dan wat ik het laatste half jaar van hem heb gezien. We missen ook echt creativiteit in het team met Oukili, Roemeratoe  en van der Venne zit er geen enkele speler op het middenveld die iets van creativiteit heeft. Van den Buijs vooral in het begin de wedstrijd onzeker en een paar fouten later in de wedstrijd herpakte hij zich toch wel vond ik. Van Eijma is echt wel een lichtpuntje in de selectie maar als het daar van moet afhangen. Zawada waarschijnlijk ook gefrustreerd dat er weinig fatsoenlijke ballen bij hem aankomen. Conclusie net als iedereen het wordt een lang jaar en ik zie nog geen aanknopingspunten. We missen echt creativiteit.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/08/2024 8:30 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@fc-drunen we hebben die creativiteit echt wel in het team. Maar de speelwijze van Fraser drukt alles dood. Bij iedere omschakeling de bal eerst terug naar de doelman. Dan rustige opbouw en dan moeten onze buitenspelers zich door 3 man heen gaan worstelen. Ondertussen pakt Groningen ons in de omschakeling omdat het middenveld verkeerd staat.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/08/2024 1:22 pm
(@pascal)
Lid

@bakari 

Ik deel anders de mening over het gebrek aan creativiteit wel. Oukili, Roemeratoe en Vd Venne zijn eigenlijk alle 3 beter als ze de bal niet hebben. Oukili en Roemeratoe zijn de waterdragers en moeten de gaten dichtlopen, duelleren en ballen afpakken. Vd Venne moet vooral de loopacties maken en diepte brengen in het spel. Maar alle 3 kunnen ze de bal eigenlijk beter niet hebben. Tel daarbij op dat je backs niet het vermogen hebben om eroverheen te denderen (die heb je wel maar zitten op de bank)  en dat de buitenspelers geen rendement hebben. Dit elftal ontbeert juist veel creativiteit mijn inziens. Je zou dit op kunnen lossen door Lokesa eens naar het middenveld te halen maar ben bang dat Fraser hem daar niet betrouwbaar voor genoeg acht (wat ik opzich ook wel begrijp). Dit elftal mist vanuit het middenveld een verbindende speler á la Clement/Bel Hassani 2 jaar geleden, alleen die kwaliteit mogen we helaas niet verwachten. Tahiri zou kunnen, maar dan alleen als Oukili vertrekt want anders leggen we de prio echt verkeerd. We hebben zoals Bas al zegt een sloper nodig die er staat. Een beetje zoals Velkov 3 jaar geleden maar dan eentje die wel kan verdedigen en ervaring heeft op het hoogste niveau. Je zou denken dat voor een Kongolo/El Yaakoubi nu wel het moment aangebroken is om clubs als RKC gewoon te accepteren, voordat je op deadline day genoegen neemt met hetgeen wat overblijft en je hierdoor pas half Oktober volledig wedstrijdfit inzetbaar bent. Ze kunnen natuurlijk ook nog met een transfervrije status nog na een transferperiode ergens instromen, maar daar zou ik bij voorbaat niet aan beginnen ongeacht de kwaliteit van de speler.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/08/2024 2:02 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@pascal De dingen die je zegt kloppen ook wel, maar zijn eerder een gevolg van de tactische keuzes van de trainers. Het is Fraser die v.d Venne boven Niemeijer en Lokesa kiest, die laatste twee zijn voetballend sterker. RKC heeft een team dat in de omschakeling met ruimte echt wel gevaarlijk kan zijn, maar zo ging het zaterdag: RKC verovert bal, terug naar de keeper, rustig opbouwen tot +- 20 meter van de goal van Groningen, balverlies en kans voor Groningen in de counter. Doe dat x 15 en je hebt de wedstrijd van afgelopen zaterdag. 

 

Met jongens als Cleonise en Lokesa moet je in die omschakeling de diepte zoeken, zeker omdat Richard ook het loopvermogen heeft om in de 16 bij te sluiten. Je speelt bewust met twee buitenspelers die naar binnentrekken want daar zit hun sterke been. Als je dan rustig gaat opbouwen, dan is daar geen ruimte voor, Cleonise en Lokesa stonden steeds tegen 2 of 3 man. Draai ze dan van kant dat ze buitenom gaan voor de voorzet, doet Fraser ook niet. Meijers is na +- 60 minuten leeg, word pas 20 minuten later gewisseld. 

Lokesa niet betrouwbaar, de andere kant is dat hij onze beste 10 is, meest technisch begaafde en creatieve speler. Misschien moet Fraser hem juist belangrijk gaan maken zodat hij meer gaat leveren. Nu wegstopt op een positie waar hij minder uit de voeten kan en door de tactiek amper ruimte heeft voor zijn spel. Ik ben heel erg benieuwd wat het plan van Oosting was met Lokesa. 

Dus ja we missen creativiteit, dat zit hem voor een deel in de selectiesamenstelling, maar vooral in de tactische keuzes en spelopvatting. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19/08/2024 2:45 pm
Pagina 2 / 3 Eerste     Laatste
Deel: