Forum

RKC - Sparta
 

RKC - Sparta

Pagina 1 / 4
Willem
(@willem)
Lid

Lekker weer een 16.45 uur wedstrijd. Wat gaat het worden?

Citeren
Topic starter Geplaatst : 27/09/2022 2:04 pm
Pascal
(@pascal)
Lid

Ik gok een tweede overwinning. Zoals ik al vroeg in het seizoen heb aangegeven gaat RKC met deze verdediging zelden de 0 houden. Tot op heden nog geen enkele keer de 0. Daarom voorspel ik een 2-1 overwinning. Wanneer je wint doe je hele goede zaken, al moet je erbij zeggen dat dit ook wedstrijden zijn (Excelsior, Cambuur, Sparta) waartegen je thuis de punten móet pakken. Maargoed het verleden is weleens anders geweest. Zou voor het vertrouwen goed zijn als je met een overwinning na 8 wedstrijden gewoon 7e kunt staan. RKC doet mijn inziens kwalitatief niet onder voor Sparta, minstens gelijkwaardig. Ik verwacht dezelfde opstelling als tegen Cambuur. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/09/2022 3:13 pm
NickvanZijp
(@nickvanzijp)
Lid

Ik hoop zeker op een overwinning op Sparta, alleen ben ik bang dat dit een zware klus gaat worden. De flitsen die ik van Sparta heb gezien dit jaar vond ik ze erg sterk, zeker een stuk beter als Cambuur en Excelsior bijvoorbeeld. Wanneer je hier wint doe je zoals eerder gezegd enorm goede zaken met 12 punten uit 8(!!!) wedstrijden. Vooraf had ik daar niet over durven dromen. Wat ik hoop is een 2-0 zege, een keer de nul houden zou wel lekker zijn. Ik denk alleen dat het 1-1 wordt. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/09/2022 2:35 pm
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Ik ben wel gecharmeerd van Sparta en de speelstijl, ik verwacht dan ook een zware pot. Ik teken voor een 1-0 in de 90ste minuut zoals vorig seizoen van the one and only Kramer. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/09/2022 3:53 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Lid

Ik verwacht ook een lastige pot, Sparta is stug en staat goed.

Ik hoop op een 1-0 of 2-1 maar verwacht een gelijkspelletje.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 29/09/2022 9:47 am
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Wordt lastig maar ik heb er vertrouwen in. Vergeleken met vorig seizoen zoveel meer scorend vermogen gekregen... 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 01/10/2022 10:06 pm
rafstrk
(@rafstrk)
Lid

Goed gespeeld meer verdiend maar wel weer een punt. Volgende 2 potten minimaal eentje van winnen

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/10/2022 7:01 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Buiten het eerste deel van de 2e helft na een dramatische wedstrijd. 1e helft en laatste deel 2e helft waren ronduit slecht. 

2 goals tegen Sparta maken is niet eens slecht, maar onze defensie breekt ons gewoon op. Waarom mag Gaari weer blijven staan? Onbegrijpelijk gewoon. Verder is het tijd om Vaessen te gaan laten banken. Hij haalt alle snelheid uit het spel van RKC, snelheid waar wij het met onze voorhoede juist van moeten hebben, zijn spelhervattingen zijn gewoon dramatisch en worden met de week slechter. Gekut in de 16, spelers die in de dekking staan aanspelen en langeballen op onze voorhoede van gemiddeld 1.30. Gaari en Lutonda waren weer zwak, die jongens zijn hebben in de basis het niveau niet. Op een goede dag zijn het prima spelers, maar een speler heeft geen 34 goede dagen in het jaar. Nu verlies je hier gewoon 2 punten door. 

Verder waarom ging Kramer er af? En waarom breng je dan geen Biereth? Al pakte het in het begin goed uit, Kuijpers viel goed in. 

Het probleem met dit RKC is dat ze bij een voorsprong gaan leunen op de achterhoede, op een achterhoede waar je niet op kan leunen. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/10/2022 7:16 pm
DrDoom reageerde
NickvanZijp
(@nickvanzijp)
Lid

Puur naar het scorebord kijkend vindt ik een 2-2 geen slecht resultaat tegen een ploeg die tussen plek 8 en 11 gaat eindigen dit seizoen. Verschrikkelijk zonde dat je tegen een ploeg die met 10 man speelt nog een 2-1 voorsprong weg geeft. Zelf vond ik Lutonda alles behalve zwak, voorkomt hoogstpersoonlijk twee goals in de eerste helft. Kramer scheen volgens het wedstrijdverslag van RKC geblesseerd te zijn en werd daarom gewisseld.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/10/2022 9:08 pm
Theonlyone
(@theonlyone)
Lid

@bakari 

Ik meng me niet vaak in te discussie maar begin me langzamerhand (en volgens mij ben ik niet de enige) flink te ergeren aan jouw negatieve kijk op bepaalde spelers. 

Nee, Gaari en Lutonda zijn niet de steunpilaren van dit RKC maar ze speelden beiden een goede pot. Gaari heeft weinig fout gedaan was voetballend erg sterk te tweede helft. Daarnaast voorkomt Lutonda deze wedstrijd 3(!) 100% kansen door goed defensief ingrijpen. Totale onzin dat we door hen 2 punten zijn verloren. 

Veassen keepte een gemiddelde pot, zag er bij de 1-1 niet al te best uit maar dat was meer ongelukkig dan echt een fout. Spelhervattingen ben ik met je eens maar dat is een opdracht van de trainer, daar kan Veassen niet veel aan doen en het pakte vandaag bijna een goed uit in de eerste helft met een mooie aanval. Is gewoon een meer dan prima keeper voor ons RKC. Kramer was licht geblesseerd. 

We zijn gewoon goed bezig dit jaar en ook vandaag heb ik bij elkaar opgeteld 45 minuten goed voetbal gezien. Stel jezelf eens wat positiever op joh in plaats van dat geraaskal wat nergens over gaat. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/10/2022 9:13 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@theonlyone Niks negatief. Je geeft hier 2 punten op amateuristische wijze weg. 

 Lutonda liep voetballend zich continu vast en defensief verloor hij de meerderheid van zijn duels. Dat voorkomen van 3 100% kansen is lariekoek, weet je zelf ook wel.  Gaari was voor zijn doen best oke, maar had gewisseld moeten worden ipv v.d  Buijs. 2e helft verloor hij bijna ieder lucht duel, is ook niet zijn  sterkste punt. De stap naar 4 man achterin was logisch, maar dan laat je niet je zwakste centrale verdediger staan. 

Het probleem met Lutonda is ook dat hij onder druk gewoon veel fouten maakt met de bal aan de voet. Defensief is het wisselend, hij werkt hard, daarmee zit hij er wel eens goed tussen. Maar dat wisselt hij af met veel fouten. Maar goed dat gaat niet beter worden, het basisniveau is gewoon niet hoog genoeg, dat probleem hebben Gaari en Vaessen ook. Als ze in een goede periode zitten voldoen ze prima, maar zo snel ze daar niet in zitten zie je gewoon dat ze de zwakke punten zijn. 

Het rekken zal best in opdracht van de trainer zijn, ballen die niet aankomen, of naar spelers die in de dekking staan niet lijkt mij. 

De positieve punten van dit team (wat ik al zei, maar lezen is een kunst) liggen voorin. De achterhoede is de achilleshiel, met name Lutonda, Gaari en Vaessen. Lelieveld, Buijs en zeker Adewoye zijn gewoon meer dan prima voor RKC. Met die wetenschap moet je niet terug gaan zakken, dan vraagje om problemen. Houdt die bal voorin, met jongens als Bel Hassani, Kuijpers, Lobete en ook Kramer kan RKC het iedere defensie lastig maken. Zeker ploegen met minder of gelijke kwaliteit laten het dan wel in hun hoofd om met veel mensen voor de bal te gaan spelen. Door terug te zakken maak je het jezelf enorm moeilijk. Vorig jaar kon dat door de goede defensie, nu niet. 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/10/2022 9:24 pm
Ikzelf reageerde
Ikzelf
(@ikzelf)
Lid

@bakari 

 

Je kunt wel iedere week gaan lopen janken en klagen over dezelfde spelers maar wij zijn Rkc en wij zullen nooit 11 topspelers op kunnen stellen dus dat we het met 2-3 wat mindere moeten doen is gewoon logisch! De langspeelsplaat blijft bij jou iedere week aardig hangen en ik begin dat inmiddels inderdaad ook behoorlijk irritant te vinden!

We staan gewoon na 8 wedstrijden 9e met 10 punten en een doelsaldo van plus 5 en dat alles hebben we behaald met een Gaari en Lutonda in de basis!

Ik zou dus zeggen we weten inmiddels allemaal tot in den treuren hoe je erover denkt dus bespaar jezelf de moeite voor  iedere week dezelfde teksten zeker aangezien er zoveel moois te bespreken valt over de dingen die wel heel goed gaan en de posities waarop we echt ongekend sterk bezet zijn voor Rkc begrippen! 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/10/2022 9:36 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@ikzelf Ah dus als spelers niet goed spelen mag dat niet benoemd worden? Tja typisch gedrag. Ik benoem ook de goede dingen, maar ook de slechte. Vandaag geef je amateuristisch 2 punten weg. Dat we 9e staan doet daar niets aan af. Als RKC moet je alle punten pakken blijven pakken, we zijn nog lang niet veilig. 

En het goede wordt ook benoemd, de voorhoede, het middenveld en Adewoye, Buijs en Lelieveld. We maken 2 goede goals, na het uitvallen van Kramer miste we vaak wel iemand voor de goal. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/10/2022 9:39 pm
Theonlyone
(@theonlyone)
Lid

@bakari 

Dat jij aangeeft dat het lariekoek is dat Lutonda 3 100% kansen heeft voorkomen zegt mij al genoeg. Volgens mij heb je de wedstrijd dan niet gezien, of met een blindoek op. Of je kijkt alleen de samenvatting want daarin lieten ze er maar 1 zien. 

Ik denk dat jij je verwachtingspatroon wat moet bijstellen. We kunnen nou eenmaal niet overal spelers van het niveau Clement hebben. Het ene jaar is de defensie de achilleshiel, het andere jaar het middenveld of de aanval. Is inherent aan de financiële situatie van clubs als RKC waar iedere euro gewogen moet worden. Als je dat niet hebt ben je namelijk van het niveau top 6 dus die structurele kritiek van je op het niveauverschil in de selectie raakt kant nog wal. Of heb jij nog ergens een paar tonnetjes liggen voor een bruikbare CV en LB?

Maargoed ik ga verder de discussie niet aan met je maar die negatieve kijk op bepaalde individuen, ben ik gewoon beu en is vaak onterecht, zoals ook vandaag.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/10/2022 9:44 pm
Sno, Tim and Ikzelf reacted
Ikzelf
(@ikzelf)
Lid

@bakari 

We kennen jouw mening inmiddels en het is jouw mening, geen feit dus breng het dan ook niet als een feit! 

Geen toppers maar lutonda laat de laatste wedstrijden gewoon een duidelijke opgaande lijn zien en speelde net als gaari vandaag helemaal niet zo slecht integendeel zelfs! 

Joseph roeit met de riemen die hij heeft en doet dat buitengewoon goed! 

ga je gang en ga gerust door met je gelijk proberen te halen en je mening opdringen maar ik ben het er gewoon niet mee eens! 

Dit bericht is 4 maanden geleden aangepast door Ikzelf
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02/10/2022 9:45 pm
Pagina 1 / 4
Deel: